Kolo pro dítě - prosím o názor/rady

• Fotoalbum (0)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
Anonymní
17.11.24 18:33

Kolo pro dítě - prosím o názor/rady

Dobrý den,

syn doposud jezdil na odrážedle a já bych mu chtěla pořídit kolo.

Všude čtu o tom kole Wo*m jak je super. Jenže nové je pro mě vážně drahé (jsem sama se synem) a když koukám na použitá, tak jsou většinou pěkně odřená a nemají daleko k aktuální prodejní ceně. :/

Co jste Vašim dětem pořidili za kolo vy?

Syn má nad 100 cm, tak asi bych šla spíšte do „16“.

Co třeba kolo z decathlonu? Mají víc cca o 3 kg není to moc těžké? Máte zkušenost? Taky samo řadí? Nebo doporučíte jiné značky, které jsou lehké na ovladání?

Nechápu, že někdo to kolo nemá třeba po dvou dětech např za 5-6k, že vše je snad vejš…

Díky za Vaše rady a tipy :)

• Citovat
  • Upravit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
3043
17.11.24 19:04

V Decathlonu jsme pořídili kola všem dětem, včetně helmiček, a asi milion dalších sportovních vybavení. Náhodou se tam dá koupit nové kolo cenově únosné, na rozdíl od jiných cyklo prodejen. A až tvé dítě z kola vyroste, jako zánovní ho prodáš.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
17.11.24 19:07

@teroonka a řadí to kolo samo? Je lehké na ovládaní? Synovi budou 3 roky. @

• Citovat
  • Upravit
10461
17.11.24 19:15

Koukni na Amulet Superlite. Měli jsme, dobry poměr cena výkon a není o moc těžší než Woom. Kola z Decathlonu mi přišla hodně těžká (zkoušeli jsme na prodejně). Ono když na tom to dítě jede, tak to asi až tak nevadí, ale když ho má zvednout ze země nebo položit, při rozjezdech a zastaveních to znát už je. Hlavně dcera, která je hubená, s tím měla problém. Těžší kolo neudržela a spadla s ním presto, že lehčí zvládla.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3043
17.11.24 19:20
@Anonymní píše: Více

Mají dost typů, nebo stejný model různé velikosti. Máte Decathlon někde poblíž? Jsou velmi ochotní, pomůžou, poradí. Nejmenší mé dítě začalo na tom kole jezdit ve 4 letech, samo kolo neřadí, dítě se to musí naučit :D Ovládání je lehké, rozhodně doporučuji zvonek! Za mě nejdůležitější součástka :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4606
17.11.24 19:20

My sli do Woomu, dostane ho na Vanoce. Ty z Decathlonu jsou vazne dost tezky. Syn mel na zkousku jine, mohutne a tezke, uslape to, ale silene si makne a neni to na zadny velky jezdeni.

Levnejsi z druhe ruky je treba znacka Beany, taky lehke kolo

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
317
17.11.24 19:30
Žádné kolo neřadí samo…akorát kolo o velikosti 16 má jeden převod a je bez přehazovačky…nám vyhovovalo beany, dcera ho měla ve velikosti 16 rok od velikosti 96cm do 106cm, teď má velikost 20, to už má přehazovačku a dcera si přehazuje…tak i když je kolo po 2 dětech, tak je používané třeba 2× pár měsíců…
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Vyzvědačka
17.11.24 19:51

Já koupila kdysi těžké kolo a syn na tom nechtěl jetdit. Když oak dostal authora, jezdil hned.

• Citovat
  • Upravit
3872
17.11.24 20:11

Měli jsme amulet superlite, váží přibližně jako woom, ale stojí o pár tisíc míň

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
30911
17.11.24 20:15
@LednovaLocika píše: Více

Radi, máme woom automagic a to radi samo mezi lehkým a těžším převodem.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4053
17.11.24 20:29

Nejstarší dítě mělo na začátku těžké Puky, mladší děti Woom a ten rozdíl je propastný. Já jsem tedy z Woom zcela nadšena, děti na něm poměrně lehce jezdí i do kopce. Podle mě má Woom i dobrou geometrii.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
317
17.11.24 21:13

@Cuddy ok, už jsem si to doplnila, nám se líbilo beany s váhou 5kg a růžové a měla to rok, pak už ve 4letech s normální přehazovačkou a řadila si :-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
30301
17.11.24 21:49

My jsme dětem kupovali kola použitá. Chvíli jsem vždy koukala, až se objevilo nějaké neotlučené - většinou červené po holčičce a za rozumnou cenu a bylo. Prvně na něm jezdil syn, pak ještě dcera a pak šlo za podobnou cenu dál. Nejezdíme teda žádné super štreky, spíš to mají na blbnutí kolem baráku.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
17.11.24 22:02

@Aspera woom?

• Citovat
  • Upravit
30301
17.11.24 22:02

Různé, ne přímo tuto značku.