Kolo pro dítě - prosím o názor/rady

• Fotoalbum (0)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
Napsat příspěvek
Velikost písma:
115
17.11.24 22:54

My kupujeme kola z druhé ruky znacky Specialized. Nejsme ochotni dávat horentní částky za kolo, a toto mi prijde jako zlata střední cesta. Nejsou úplně nejlehčí ani nejtěžší, tak nejak normalne, ale i když je syn velmi drobný a dokonce měl lehké zdravotní potíže, od velikosti 16 úplně v pohodě jezdil a to každý den, ne jednou za čas. Zrovna Woom mi přijde naprosto nehorazne předražené z druhé ruky, je možná sice super lehké, ale ta cena vůči původní je naprosto premrstena.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
18.11.24 07:52

@bibi3344 jo me to taky prijde vysoke na kolo z druhe ruky a udivuje mi ze to nekdo za tolik koupi

• Citovat
  • Upravit
4059
18.11.24 08:12
@Anonymní píše: Více

Můžeš to brát tak, že po použití kolo zase s minimální ztrátou prodáš, takže to ve výsledku může stát méně, než kolo levné, které po použití už tak dobře neprodas.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
30922
18.11.24 08:14

Pokud mas holcicku, bez po holcicce, bude minimalne ojete a obouchane. Pokud mas kluka, ber obouchane po klukovi. Prodas ho za podobne penize, v podobnem stavu. Jizdni vlastnosti se nemeni a je mezi temi koly velky rozdil. 16" kolo ma dite rok, jezdi s nim pod dohledem rodicu.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4216
18.11.24 08:32

Jako první kolo měl syn bazarové Specialized, měl ho aspoň dva roky, ta stejnou cenu jsme ho pak prodali dál, stalo 2000.
Nejde jen o váhu samotnou, ale i jak dobře a lehce se na tom kole šlape.
Ty malé děti na tom stejně jezdí na hřiště, žádné dlouhé trasy.
Druhé měl Autor, taky bazarové a teď má Meridu. Úplně první v nejakych 2,5 bylo kolo od sousedů, co jim leželo v kocarkarne…
Za mě se to hrozně hroti, pokud dítě chce jezdit, jezdit bude. Stejně musí na to kolo mít hlavně tu fyzickou sílu to kolo uslapnout.
Bazarové kolo nás nikdy nestalo víc jak 2000, použité budeme kupovat do doby až přestane růst. To pak koupíme nové…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
1.12.24 20:49

A kolo z Decathlonu mate nekdo pro 3 lete dite cca? Byl by mi nekdo schopny poskytnout vasi osobni zkusenost/recenzi? Dekuji

• Citovat
  • Upravit
6381
1.12.24 21:04

V Decatlonu mají celkem novinku a odlehčenou verzi, ale myslím, že je to 14.
To lehké kolo je celkem podstatné, aby se naučily a chtěly jezdit. A v začátku, kdy hrozí, že ho potáhneš v ruce fakt nechceš tahat nic těžkýho.
Co je, ale důležité je správný výběr, dle délky rozkroku, aby byl pohodlný posed, pasoval rám k délce rukou apod. Je super si nechat poradit. Klidně pak kup bazarovku, ale správnou. Vůbec to nemusí být woom, levněji vyjde třeba Beany, Frog, Amulet, Kubikes.
Nejkrásnější je za mě Rascal, ale třeba synovi ten sportovní posed nesedl. Má kratší nohy, oproti torzu. Druhý syn to má opačně, tak ani po sobě ty kola nemohou dědit.
Ale každé kolo jsem měla do 10 minut prodané. Jsem ten typ prodejce, co si najde za kolik prodaj ostatní a napálí to o dost levněji. I takový jsou, co nesnesou zbytný věci nebo nemaj prostor. Je tu šance koupit levně a třeba i dráž prodat. Za Covidu to tak bylo.
Btw: pokud budeš prodávat Decathlon nebo nějakou jinou značku, co je těžká, tak to buď neprodáš nebo za nějakou hodně nesmyslnou částku.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
960
1.12.24 21:15

Vyprdni se na nějaké hypersuper kolo. Kup první obouchany, který nebude ultra těžký. To kolo bude mít rok, pak bude stejně potřebovat větší. Jezdit bude ve třech letech tak maximálně kolečka okolo dětského hřiště +- po rovině. Řadit nepotřebuje, to spíš ty děti ruší.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
10
1.12.24 21:18

Ja jsem mela pro dceru kolo 14 z decathlonu, nejprve s koleckama, i s kolecky byla dost neohrabana, ale tak pochopila zaklad jizdy, jako slapani, brzdeni. Probehlo nekolik pokusu se naucit jezdit bez kolecek, ale neuspesne. Mezitim z kola vyrostla. Presvedcila jsem manzela, abychom zkusili woom, ze ji to nejde, kvuli hmotnosti kola,.vim, ze to kolo melo kolem 8 kg. Nakonec jsme koupili pouzite Woom 3 a dcera za dva dny zvladla samostatnou jizdu bez kolecek.
Jsou i jina lehci kola, vim, ze u dost deti jsem videla beany, ktere je o trochu levnejsi.
Vyhoda lehkych kol je, ze je pak prodate s minimalni ztratou, kolo z decathlonu prodate tak mozna za 500 kc.
Ale par deti jsem videla na tezsich kolech jezdit a naucili se to, za nas taky nic jineho nebylo a taky jsme se naucili, ale myslim, ze o mnohem pozdeji. Jsem se na to ptala svych rodicu a ze pry jsem jezdila bez kolecek okolo sesti let.
Dcera je co se tyce sportu ne tolik nadana, tak i to sehralo roli a druha vec vaha, v te dobe mela kolem 15 kg, kolo vic jak polovinu jeji vahy. Ja kdyz si to zkusim predstavit na sobe, ze bych mela ridit 35 kg kolo, tak asi taky by se mi dobre nejelo.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
1.12.24 22:43

@ravien mohu sd zeptat za kolik jste poridili to woom? diky

• Citovat
  • Upravit
10
2.12.24 05:32

Kupovali jsme ho v roce 2022 za 8000, ted jsem se divala a videla jsem nabidky i za 7000, asi zalezi na stavu, jak kdo chce na prodeji vydelat.
Ted ceka kolo na mladsiho syna a kdyz pak po nem ho dam do prodeje za 5000, tak bude kolo hned pryc a budu na tom stejne, ne lip, kdyz bych brala kolo z decathlonu.
Deti to kolo neznici a pak se vam vrati investice zpet.
Je to draha castka, urcite bych si na to nebrala pujcky, ale tak do jara postupne nasetrit a poridit by se dalo.
Ale myslim, ze nemusi byt jen woom, jsou i jina kvalitni kola.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
2.12.24 05:50

My kupovali letos dceři kolo velikosti 14 z decathlonu, má 6,5 kg (woom 14 má 5 kg). A dcera se na něm naučila jezdit hned. Měla tedy v té době čerstvě 4 roky, vzrůstově je menší, proto jí sedla 14. Kolo můžu určitě doporučit, nás ho příští rok rovnou podědí mladší dcera.

• Citovat
  • Upravit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Enduro

• (4.7) + 13 recenzí

Chodítko DJ

• (3.9) + 11 recenzí

Street odrážedlo