Elektrokoloběžka pro dítě, jak vybrat?
- Fotoalbum (3)
- Sledovat e-mailem
- Přidat k oblíbeným
- Zapnout podpisy
- Hledání v tématu
- Sledovat eMimino.cz
Elektrokoloběžka pro dítě, jak vybrat?
Bude mu 11, necelých 40 kilo.
Určitě jste někdo vybíral, poraďte konkrétní typy, nebo alespoň podle čeho vybírat a jaké značky nebrat.
Dojezdu udávanému výrobci moc nevěřím.
Potřebovala bych takových 15 km, celkové převýšení 100m.
Dá se na tom jet, když se baterka vybije?
Samozřejmě mě zajímá úplně nejlevnější koloběžka, která je ještě použitelná.
(Pokud někoho zajímá můj názor na tyhle věci, tak z toho vůbec radost nemám, jezdí mi hezky na kole. Ale už to loudí léta)
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Reakce:
Viděla jsem nepěkný úraz z elektrokolobežky, já bych dítěti odolávala a nekoupila.
Ale jinak Decathlon má nějaké dětské…
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Upřímně mě překvapuje, že na elektrokola a elektrokoloběžky není aspoň věkový limit, když už ne řidičák. Máloco je v městském provozu a na chodníku nebezpečnější než tyhle „hračky“.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
My ji máme. Děda (můj otec byl strašně hrr). Přes můj nesouhlas ji děckám koupil před lety. Jednu sdílenou. Děcka mají nastavená pravidla. Roky na ni směli jezdit jen na vlastním chodníku na zahradě. Tam nemohli nikoho ohrozit. Našeho 11 letého bych na ni zatím nepustila nikde bez dohledu. On by se předváděl před kluky, dělal by na tom hovadiny. Schválně by přidával rychlost. Skákal by na ni, jak skáče na freestylové koloběžce nebo ty pohyby dělal. Ještě na to není dostatečně vyzrálý. Má nové kolo, bude mít zas koloběžku na skákání do terénu. To mu stačí. Prostřední zájem ani nejeví. A nejstarší je rozumná, spolehlivá. Tak ta jezdila do terénu asi od 13-14 let. Už nevím. V létě na brigádu, aby tam byla rychleji a rychleji zpět.
Vídám děcka okolo jezdit bez helmy. To nechápu rodiče, že něco podobného dovolí. Ví to. Nebo dva jezdí na jedné koloběžce. Co hůř. Máme obecní policii, všude obecní kamery. A nikdo nic neřeší.
Kolik je dojezd, jak často se nabíjí, nevím. Tohle si řeší dcera. Servis dělá manžel. Já jen platím to pojištění na el. koloběžku.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Elektrokoloběžku zdravému dítěti? Už teď ta fyzická kondice děti rok co rok klesá vlivem PC atd… a teď do toho elektrokoloběžky/kola a já nevím co všechno. Spíš bych naopak dítě podporovala v aktivním pohybu.
Jinak jak už bylo řečeno, Decathlon má nějaké, případně zkusit koupit z druhé ruky.
- Citovat
- Upravit
@zuzanka320 píše: Více
jela jsi vubec nekdy na elektrokole? nebo jen papouskujes, co jsi kde cetla? proc by zdrave dite nemohlo mit elektrokolobezku?… koupit elektrokolobezku z druhe ruky? to je teda rada… rika ti neco zivotnost baterky? vis, jak se k baterce dotycny choval? ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Pudloslava https://www.testado.cz/…rokolobezky/?…. tady je docela zajimavy test
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Pudloslava píše: Více
Doufám, že víte
https://www.elektrina.co/…vinne-ruceni
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@markytka3 píše: VíceŽiju v pravěku a nic neznám. Jasný že jsem ji zkusila, jednou a stačilo.
Proč? Proč dítě už v takhle útlém věku podporovat v lenosti? Aby pak ve 30 nedošlo ani na nákup a museli autem, pač to je všechno strašně daleko? V mem okolí skoro kazdy kdo na ní jezdí, tak využívá převážně do sámošky/práce/školy ve vzdálenosti 4-5km což je s prominutím šílenost. A to nemluvím o rodičích co na tom vyzvedavaji děti ve škole a jedou s nimi.
Ano, baterka má životnost.. asi jako koupené elektro zboží z druhé ruky (mobil, tablet,…). Pokud se k baterii sama neumíš chovat, neznamená to, že všichni to tak dělají.
A přijde mi to lepší rada, než říkat jak je elektrověc úžasná pro 11 lety dítě. ![]()
- Citovat
- Upravit
Neznamená, že má dítě el. povoz, že nejezdí na kole běžně, nechodí, necvičí, že nemá žádný pohyb. To je, jak si lidi, rodina nastaví. Když už koloběžku el., tak od začátku nastavit pravidla a přijít si pravidla sil. provozu. Někomu to stačí říct jednou. Někomu je třeba připomínat. Sousedka třeba vlastní náklaďáky/autodopravu. Ona zaparkuje některý svůj náklaďák, sedne na koloběžku a jede domů. Ráno zas se dopraví k autu, složí/uklidí koloběžku, sedne do náklaďáku a jede pracovat. Tak v tom vidím efektivní využití té koloběžky. Od toho je prostě rodič, aby případně korigoval, vysvětloval. Je fakt, že dceři se taky hodila. Brigáda ji začínala v 6 h ráno. I tak musela vstávat v 5 h. Kdyby šla pěšky, tak na směnu vstává dřív. Byla u pásu hned na první brigádu. Takhle si přesun urychlila.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@zuzanka320 píše: Vícepromin, ale prirovnavat baterku z elektrokolobezky k baterce mobilu - je videt, jak jsi znala
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@markytka3 píše: Více
Ojojoj…. Koukám, že mám tu čest s paní dokonalou.
Promiň, vyjádřila jsem pouze svůj názor i s odkazem, kde se dá taková věc pořídit.
To, že narozdíl od tebe dokážu žít aktivní život, není můj ani zakladatelky problém.
A dřív, než se začneš do někoho navážet, bylo by fajn si o dané osobě něco zjistit.
Takže si nastartuj svojí Teslu a poučuj o své dokonalosti jinde.
A mimochodem, to že ty máš jiný názor je v pořádku a já to respektuji. Ale nemusíš tu zákonitě přesvědčovat o opaku.
A k tomu čtení 2 příspěvky před mým jsou také jen o názoru. Takže nás “NIKDO” je koukám víc. Takže bych začala nejdřív u sebe a začala číst.
- Citovat
- Upravit
@Pudloslava No, tak zkusim byt tedy prvni, kdo odpovi k veci. Jelikož jsem stale 100% nerozklicovala, jak je to s tim vykonem tak doporucuji vybrat motor s vykonem 250W, to se bere jako kolo podle všech výkladů. Ja mam xiaomi 1s, ma z tech 250 asi nwtjvyssi dojezd a jsem spokojena. Jen je dospelacka, ale zak pokid ma ditko 40kg, tak uz nwbude uplny prcek a bude mit riditka rozumne.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@zuzanka320 píše: Více
no hlavne, ze ty se tu do mne navazis a vis o mne prd, tak si zamet pred svym prahem. to ze nekdo jezdi na elektrokolobezce neznamena, ze je liny a nevede aktivni zivot, tohle si snad muze myslet jen totalni stoupa ja se do nikoho nenavazim, jen se pousmivam nad tvoji nevedomosti, kdy prirovnavas baterie z kol/kolobezek k tem z mobilu, to je velmi usmevne. ntb. ocividne znas teslu jen z obrazku, jinak bys nepsala tak ustepacny komentar. a ze je vas vice, co nechapete psany text, ze se autorka nepta na nazor vhodnosti, to nepolemizuji…
- načítám...
- Citovat
- Zmínit