Brusle na led pro čtrnáctiletou dceru

• Fotoalbum (1)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
11795
1.1.25 20:07

Brusle na led pro čtrnáctiletou dceru

Chtěla bych koupit nové brusle na led pro čtrnáctiletou dceru. Noha už jí neroste, tak chci nějaké lepší, už jí vydrží na dlouho.

Jenže se v tom nevyznám a vůbec nevím, co je lepší. Jestli vzít klasiku - krasobruslařské se zoubky a zavazovací na tkaničky. Nebo se zoubky a na přezky. Nebo bez zoubků na přezky.
A jakou značku, případně na co si dát pozor…

Dcera moc zkušeností s bruslením nemá, na bruslích se udrží a je schopná jezdit, ale je spíš začátečnice. V plánu je jen rekreační bruslení.

Uměl byste mi prosím někdo poradit?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
81479
1.1.25 20:17
@Titty píše: Více

Myslím, že je to v podstatě jedno. Nejlepší jsou klasika na tkaničky. Ale na rekreační semtam bruslení budou fungovat i ty na přesky. Já kupuju z druhé ruky. Některé holky preferují klučíčí kanady, ale to už se musíš zeptat holky.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
30919
1.1.25 20:20

@Titty nerostouci krasobruslarske nebo kanady, dle preferencí dcery. Oboje budou lepší než rostouci na přezky, kdy nůž nebude ve vhodnem poměru k botě a přezky neutahnes tak, jak tkaničky.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9015
1.1.25 20:21

Ve Sportisimo značka Sulov. Česká výroba..moje dcera chodí na bruslení každý týden. Brusle má s kožíškem.. bílé, zlaté zdobení.. myslím, že má sérii Adele. Stáli podle mě 1300.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
11795
1.1.25 20:30
@Lama Lama píše: Více

Klučičí určitě ne, ty má teď po starším bráchovi a jsou jí dost široké, ona má úzkou dívčí nohu, s trochu vyšším nártem.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
11795
1.1.25 20:31
@Cuddy píše: Více

Jasně, rostoucí už nemá smysl kupovat. To jsme užili, když se dětem měnila velikost nohy i během jedné sezóny.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
11795
1.1.25 20:35
@alisekR píše: Více

Sulov mám já, jsou fajn, i hezky vypadají.

Nějak mi není jasné, jestli je nějaký zásadní rozdíl mezi různými modely - Flora, Christine, Caroline, Adele. Podle fotek mi přijde, že jsou jen drobné rozdíly ve vzhledu. :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
317
1.1.25 20:38

Na stadionu si je může vypůjčit…já jsem v dospělosti vyměnila krasobruslařské kožené za látkové zateplené, mají i příjemnější šířku pro nohy…dcera má bez zoubků, o zoubky zakopávala, rostoucí se šněrováním a na suchý zip…nějaké plastové na přezky bych určitě nekupovala, ty jsme měly my jako děti kolečkové, jsem šťastná, že už přišla doba pohodlnějších bruslí…a nezaspali jste trochu dobu? Okolo nás se děti učí bruslit od 2,5 až tří let, max v 5letech se školkou…ale to už dcera bude umět a užije si to

Příspěvek upraven 01.01.25 v 20:43

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
101533
1.1.25 20:42

Vim, ze jsou tkanickove lepší, ale me osobně vic vyhovuji presky - neboli me z nich kotniky.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
11795
1.1.25 20:49
@LednovaLocika píše: Více

Jasně, protože každý bydlí ve městě a má stadion přímo za zadkem. A kdo nebruslí od tří let, ať se ani nesnaží, to prostě zaspal a nemá nárok. :zed:
A předpokládám, že dnes už se vyrábí jiné brusle, než jsi měla ty jako dítě, podle toho se fakt řídit nebudu.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
11795
1.1.25 20:50
@j.a.n.i1 píše: Více

To jsem si říkala, že by mohly být příjemnější. A praktičtější zapínání. Když je zima, ty tkaničky se blbě utahují. :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
22374
1.1.25 20:59

Koupila bych klasicke bile se zoubky a na tkanicky. Pro holku, co uz ji neroste noha. Taky jsem si takove koupila, kozisek vevnitr a zlate zdobeni. Ve Sportisimu, ani nestaly nejaky balik, tak kolem 1700,–. Jsem spokojena. Nech je nove nabrousit.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
22374
1.1.25 21:03
@Titty píše: Více

Preska je vec, co se muze rozbit. Ty tkanickove predchozi jsem mela nejakych 25 let, na obcasne brusleni, kdyz nekde zamrzlo a porad funguji. Nove jsem si kupovala prevazne z estetickych duvodu. Presky mam pro deti na roztoucich a nekoupila bych s preskami, kdyz by jim nerostla noha.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1002
1.1.25 21:17

Asi před 3 lety jsem si kupovala nové brusle. Na doporučení jsem koupila zn. Tempish, konkrétně Tempish fine. Jsou super, s kožíškem, mají polstrování na kotníku, takže nikde netlačí, nic z nich neboli.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
11795
1.1.25 21:28
@Oriseka píše: Více

Taky jsem svoje staré Sulovky z mládí měla ještě před pár lety. :palec: Ovšem ty nové jsou o hodně příjemnější, staré už měly tu kůži hodně tvrdou. A hezčí jsou taky. :)

Že se přezka rozbije, toho se nebojím, něco to vydrží. Koukala jsem třeba na tyhle, líbí se mi možnost dotahování kolečkem:

https://www.sportisimo.cz/…boa/1469582/?…

Ovšem pokud jde o vzhled, jasně vítězí bílé Sulovky.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Enduro

• (4.7) + 13 recenzí

Chodítko DJ

• (3.9) + 11 recenzí