Breno poradna - podlahové krytiny
Jiří Novotný
Dobrý den, dohledával někomu inoggy hovor? Jde o to, že končila smlouva a nabídli mi dodatek na 15 měsíců, já odmítla, domluvili jsme se, že když nepodepíšu smlouva automaticky skočí na dobu neurčitou a já ji můžu vypovědět s výpovědi a odejít jinam. Dneska jsem tam volala jak postupovat a paní mi sdělila, že vypovědět nejde a ze je fixovana na 2 roky s cenou vládního stropu. Jasně mi paní 14 zní zpět tvrdila, že bude na neurčito…hovor prý dohledáji, musím čekat…máte někdo zkušenost? Co bude dál? Uznaji chybu? Co když ne? Díky
@Jj.Mm píše:
Dobrý den, dohledával někomu inoggy hovor? Jde o to, že končila smlouva a nabídli mi dodatek na 15 měsíců, já odmítla, domluvili jsme se, že když nepodepíšu smlouva automaticky skočí na dobu neurčitou a já ji můžu vypovědět s výpovědi a odejít jinam. Dneska jsem tam volala jak postupovat a paní mi sdělila, že vypovědět nejde a ze je fixovana na 2 roky s cenou vládního stropu. Jasně mi paní 14 zní zpět tvrdila, že bude na neurčito…hovor prý dohledáji, musím čekat…máte někdo zkušenost? Co bude dál? Uznaji chybu? Co když ne? Díky
Pokud mas v puvodni smlouve dovetek o automatickem prodluzovani a vcas jsi smlouvu nevypovedela (ke dni skonceni doby urcite), tak mas novy zavazek na opet 2 roky. ![]()
@cecetka jenže mě ta operátora řekla, že bude prodlouzena na dobu neurčitou. Ještě jsem se jí ptala na konci hovoru zda opravdu na neurčito, že to chci vypovědět její odpověď byla, že ano
Pokud v tom hovoru opravdu padlo co pises, tak udelaji to, co slibil operator ve vetsine pripadu nebo nabidnou kompenzaci..
@Jj.Mm píše:
@cecetka jenže mě ta operátora řekla, že bude prodlouzena na dobu neurčitou. Ještě jsem se jí ptala na konci hovoru zda opravdu na neurčito, že to chci vypovědět její odpověď byla, že ano
Podivej se do smlouvy. Rict ti mohla cokoli. Bohuzel. ![]()
@cecetka takže pokud v tím hovoru zaznělo, že smlouva bude na dobu neurčitou a ona mi řekla ano tak nejsem v právu?
@Jj.Mm píše:
@cecetka takže pokud v tím hovoru zaznělo, že smlouva bude na dobu neurčitou a ona mi řekla ano tak nejsem v právu?
Vetsinou, kdyz dojde k nejake zmene, dela se pisemny dodatek ke smlouve. Nikdy se mi nestalo, ze by zmena byla jen ustni. ![]()
Ale treba je to tak, jak pise @Vesnickaholka
@cecetka já se poseru jestli mi nevyhovi. Jasně jsem řekla, že si tu smlouvu vypovim, že nechci cenu vládního stropu…jestli to půjde a smlouva bude na neurcito a ona, že jo..
@Jj.Mm píše:
Uvidíš až se vyjádří. Pokud ti nevyhoví, podej ofiko reklamaci. Pokud jsi dostala špatnou informaci na základě které jsi něco neudělala (nebo udělala), nastaví ti smlouvu tak jak ti řekla operátorka.
@Jj.Mm píše:
Divný… Jsem u Innogy /dříve RWE/ 16 let a nezažil jsem, že by se uzavírala smlouva po telefonu…
![]()
Vždy pošlou návrh smlouvy na rok nebo dva s fixací a já to podle nálady podepíšu a pošlu zpět a nebo se na to vyprdnu/zapomenu… ![]()
Uzavírání smlouvy po telefonu odpovídá spíš telesrá. ům, kteří tvrdí, že jsou Innogy a smlouvu tak uzavřeš s někým úplně jiným, firmou typu Bohemiaenergy apod…
![]()
@bse.pedro už tam mám smlouvu které končila fixace, jsou to inoggy. Šlo pouze o co co bude dál po fixaci, nabídka byla fix 15 měsíců (podepsat dodatek) nebi nic nepodepsal a smlouva se automaticky prodlouží na dobu neurčitou a já si ji vypovím a půjdu jinam, operátor mi tohle odsouhlasil a rek, ze to tak bude pokud nepodeisu dodatek. Volám tam, že teda budu vypovídat jak mám postupovat a bylo mi řečeno, že to nejde, protože se smlouva prodloužila na 2 roky s fixem ( min hovor mi ale paní odsouhlasila, že bude prodloužená na dobu neurčitou a vypovědět pujde) teď ten hovor hledají a já doufám, že mi dají zapravdu, protože z úst operátory padalo, ano, smlouva se automaticky předepíše s platností na neurčito.
@Jj.Mm píše:
@bse.pedro už tam mám smlouvu které končila fixace, jsou to inoggy. Šlo pouze o co co bude dál po fixaci, nabídka byla fix 15 měsíců (podepsat dodatek) nebi nic nepodepsal a smlouva se automaticky prodlouží na dobu neurčitou a já si ji vypovím a půjdu jinam, operátor mi tohle odsouhlasil a rek, ze to tak bude pokud nepodeisu dodatek. Volám tam, že teda budu vypovídat jak mám postupovat a bylo mi řečeno, že to nejde, protože se smlouva prodloužila na 2 roky s fixem ( min hovor mi ale paní odsouhlasila, že bude prodloužená na dobu neurčitou a vypovědět pujde) teď ten hovor hledají a já doufám, že mi dají zapravdu, protože z úst operátory padalo, ano, smlouva se automaticky předepíše s platností na neurčito.
A jak víš, že to bylo skutečně z Innogy, máš ověřený telefonní číslo, ze kterýho ti volali… ![]()
Telešmejdi se běžně hlásí jako renomovaná firma, přestože po telefonu uzavíraj smlouvy pro pochybné firmy… ![]()
Mne tam uz nekolil operatoru ted vzdy reklo, ze se smlouva na rok vzdy automaticky prodlouzi o dalsi rok. Takze myslim ti pani operatorka podala špatne info. Chyba jednotlivce ![]()
A jde o to, co mas ve smlouve, ne co rekne pani ktera se tam treba teprve zaučuje. Ale držím palce, snad uznaji chybu a nabidnou treba tu kompenzaci..
@AH mám z toho strach..přece jejich operátora mi nemůže dávat spatne info díky nemuz se já rozhoduji, že se třeba učí mě nezajímá ani to není má starost. Přece si nemůže říkat bludy…