Energie a majitel

• Fotoalbum (0)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
6.1.24 14:16

Energie a majitel

Ahoj všem, potřebovala bych poradit. Zda by jste někdo věděl jak postupovat.

Bydlela jsem v nájmu kde jsem k 1.12. 2023 skončila.
Majitel semnou sepsal protokol a vše potřebné. Poslal mi zpět kauci, ale problém je v energiích.
Majitel mi řekl, že se o nic nemám starat, že energie přepíše sám. Jenomže mi neustále chodí faktury na další měsíce a zálohy už platit nechci, když tam už nebydlím a žádné energie neodebírám. Už mi přišla i upomínka, nějaká pokuta za neposlali peněz 250kč. Majitel mi až dnes teprve odpověděl, že energie prepsal už dávno, ale přijde mi to jako blbost, když mi neustále chodí faktury. Volala jsem na cez a paní mi rekla, že tam nikoho jiného, než mě nevidí. Nevíte co dělat? Sama se v tom nevyznám. Díky a hezkej den 8)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
32079
6.1.24 15:12

Já nevím jak sám? Ty ses měla jít na čez odhlásit. No asi tam budeš muset dojít a zjistit to.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Tala20
6.1.24 17:33
@Veronikadp píše:
Majitel mi řekl, že se o nic nemám starat, že energie přepíše sám.

Totální nesmysl.

Pokud jsi měla plyn nebo el. energii napsané na sebe, pak to samozřejmě nikdo jiný nemůže odhlásit. Jedině Ty sama.

Jediná výjimka je úmrtí zákazníka - v tom případě dodavatel zpravidla požaduje k přepsání odběrného místa kopii úmrtního listu.

• Citovat
  • Upravit
1228
6.1.24 17:45
@Tala20 píše:
Totální nesmysl.Pokud jsi měla plyn nebo el. energii napsané na sebe, pak to samozřejmě nikdo jiný nemůže odhlásit. Jedině Ty sama.

Byl jsem v nájmu, energie napsané na sebe. A když jsem končil v nájmu, tak si majitel bytu zařídil všechno sám, respektive přepsal si to na sebe. Upřímně ani nevidím možnost, jak bych mohl v nájmu, kde mi nepatří ani hřebík, mohl přepsat energie bez souhlasu majitele bytu na něj.
Jediné, co mi potom přišlo, tak faktura z plynáren, že si to nový majitel převáděl k jinému dodavateli energie a ten to nějak zdržoval, takže smlouva trvala déle a muselo se to doplatit. Bylo to pár korun, tak jsem to neřešil.

Co s tím můžeš udělat je to, že ty smlouvy prostě ukončíš. No a nezbyde ti nic dalšího, než to zaplatit. A panu majiteli pak pošli nějaký pěkný doporučený dopis s částkami a číslem tvého účtu, aby to v nějaké době zaplatil tobě.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Breno poradna - podlahové krytiny

Ikona - Jiří Novotný

Jiří Novotný