Přechodné bydliště a neschopenka

• Fotoalbum (0)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
93
4.1.24 21:14

Přechodný bydliště

Čauves. Nevím si rady potřebuju poradit :D Trvalé bydliště mám normálně zatím ještě u rodičů. Sle babička s dědou mají covid ( bydlíme společně ) A mě chytá močák, asi mám zánět. A bolí mě celý tělo. Jde o to že nechci chytit covid doma, je totiž možný že ho už maj rodiče nebo sestra. Teďkon jsem byla tejden u přítele takže sem nebyla s nima v kontaktu. Zítra budu volat obvoďákovi jestli mi nedá neschopenku. Každopádně pokud by to bylo možnyl bych chtěla bych být na nesch. u přítele. Ale nemám tam přechodný bydliště. Mamka mi říkala že to musí být psaný i v občance ale na netu jsme našli článek kde píšou že zase nemusí. Tak stačí aby to měl napsaný šéf a obvoďák nebo i v občance nebo jak vůbec? :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
16164
4.1.24 21:29
@v4l3r1an píše: Čauves. Nevím si rady potřebuju poradit :D Trvalé bydliště mám normálně zatím ještě u rodičů. Sle babička s dědou mají covid ( bydlíme společně ) A mě chytá močák, asi mám zánět. A bolí mě celý tělo. Jde o to že nechci chytit covid doma, je totiž možný že ho už maj rodiče nebo sestra. Teďkon jsem byla tejden u přítele takže sem nebyla s nima v kontaktu. Zítra budu volat obvoďákovi jestli mi nedá neschopenku. Každopádně pokud by to bylo možnyl bych chtěla bych být na nesch. u přítele. Ale nemám tam přechodný bydliště. Mamka mi říkala že to musí být psaný i v občance ale na netu jsme našli článek kde píšou že zase nemusí. Tak stačí aby to měl napsaný šéf a obvoďák nebo i v občance nebo jak vůbec? :nevim:

Na lístek se píše adresa, kde budeš v době nemocenské. Takže je jedno, kde to bude. Ale musíš tam fyzicky být. Na to nemá bydliště vliv.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
93
4.1.24 21:31

@Dahlia0409 Jasně že tam budu když budu nemocná žejo. Ale právě mamka říkala že to musí být i na občance a musí to mít zapsaný šéf i doktor a na netu jsme četli zase opak. Dík za odpověď.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
22564
4.1.24 21:32
@v4l3r1an píše: Čauves. Nevím si rady potřebuju poradit :D Trvalé bydliště mám normálně zatím ještě u rodičů. Sle babička s dědou mají covid ( bydlíme společně ) A mě chytá močák, asi mám zánět. A bolí mě celý tělo. Jde o to že nechci chytit covid doma, je totiž možný že ho už maj rodiče nebo sestra. Teďkon jsem byla tejden u přítele takže sem nebyla s nima v kontaktu. Zítra budu volat obvoďákovi jestli mi nedá neschopenku. Každopádně pokud by to bylo možnyl bych chtěla bych být na nesch. u přítele. Ale nemám tam přechodný bydliště. Mamka mi říkala že to musí být psaný i v občance ale na netu jsme našli článek kde píšou že zase nemusí. Tak stačí aby to měl napsaný šéf a obvoďák nebo i v občance nebo jak vůbec? :nevim:

Prechodne bydliste uz par let neexistuje.

Na neschopenku se pise adresa, kde se b dobe nemoci budes zdrzovat, ne bydliste.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
16164
4.1.24 21:34
@v4l3r1an píše:
@Dahlia0409 Jasně že tam budu když budu nemocná žejo. Ale právě mamka říkala že to musí být i na občance a musí to mít zapsaný šéf i doktor a na netu jsme četli zase opak. Dík za odpověď.

Stačí se podívat na internet a info máš hned

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
93
4.1.24 21:38

@Kockazvysocan okkk díky

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
93
4.1.24 21:40

@Dahlia0409 Já se dívala právě a nekde psali jedno a teď z 2.1.2024 psali že se nemusí udávat na občance atd. Ale radši sem se zeptala

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
16164
4.1.24 21:40
@v4l3r1an píše:
@Dahlia0409 Já se dívala právě a nekde psali jedno a teď z 2.1.2024 psali že se nemusí udávat na občance atd. Ale radši sem se zeptala

To nemuselo být celou dobu

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
93
4.1.24 21:51

@Dahlia0409 Dobrý ok. Já nekde cetla ze jo. Ale dik za odpoved :dance:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Tala20
5.1.24 01:25
@v4l3r1an píše:
Trvalé bydliště mám normálně zatím ještě u rodičů.

Neexistuje trvalé bydliště.

Pokud by to bylo možny bych chtěla bych být na nesch. u přítele. Ale nemám tam přechodný bydliště.

Přechodné bydliště v ČR můžeš mít jedině pokud jsi cizinec.

Mamka mi říkala že to musí být psaný i v občance ale na netu jsme našli článek kde píšou že zase nemusí.

Na nějakou občanku můžeš kašlat. Tam máš uvedenu adresu trvalého pobytu.

Lékaři sděluješ místo, kde se budeš zdržovat v době pracovní neschopnosti. To nemusí být ani adresa Tvého trvalého pobytu, ani adresa Tvého bydliště.

Pozor! Pokud je na zvonku jiné jméno než Tvé, pak trvej na tom, aby lékař zapsal, že na té adrese máš být kontaktována přes tel. číslo 123456789, nebo zvoněním na zvonek se jménem Josef Novák.

Příspěvek upraven 05.01.24 v 01:33

• Citovat
  • Upravit
93
5.1.24 01:28

@Tala20 Joo už to vím. Někdo to tu psal. Ale taky díky.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2
16.3.24 10:43

neschopenka bydliste

@Dahlia0409 píše: Více

nevíte někdo co nahlásit za bydliště když bydlíme v mobilhaimu na zahradě která nemá žádnou adresu?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
10819
16.3.24 10:45
@tamara126 píše: Více

Dat nejblizsi adresu a popsat napr druha zahrada od tohoto domu po leve strane, zluty mobilheim. A mit tam zvonek se jmenem.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Breno poradna - podlahové krytiny

Ikona - Jiří Novotný

Jiří Novotný