Jaký robotický vysavač? Do 10k?

12540
4.1.24 16:46

Jaký robotický vysavač? Do 10k?

Dámy,

byl jsem pověřen úkolem doporučit robotický vysavač. Tak jsem prostudoval odbornou literaturu dTest a Computer, jsem však zmatený a nervozitou se mi rozšířilo chřípí. Navíc výsledky testů jsou často v rozporu s pozitivním hodnocením na Heuréce. Takže můj dotaz je pro všechny místní robotické matky i otce:

• čím vysávate, na jakém povrchu?
  • kolik to stálo?
  • jak dobře to vysává?
  • nenaráží to?
  • co by měl dobrý robotický vysavač umět, je nějaké spešl funkce, bez které byste se neobešli?

Díky všem za podnětné rady.

Příspěvek upraven 04.01.24 v 17:00

Anketa

Hlasovalo:

Loreipsum doloret

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
21311
4.1.24 16:54

Mame roombu combo, tuším j7 nebo tak nějak to číslo, nesplňuje tedy cenový limit, ale umí i vytírat, což jsem měla jako hlavní požadavek ;)

Mame parkety a dlažbu. Občas narazí, ale tak jako jemně ťukne :mrgreen: nerozbila zatím nic, prahy přejede taky, jen se občas sprajcne pod gaucem a vola o pomoc

Za mne musí mít mop a taky vytírání určeného prostoru, když chci, aby vzala třeba jen kuchyň apod.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
21311
4.1.24 16:55

Jo a původní robot byl xiaomi - taky s mopem, ale byl dost tupej a vytiral třeba třikrát koupelnu a chodbu vynechal.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
12540
4.1.24 16:55
@Tichošlápek píše:
Mame roombu combo, tuším j7 nebo tak nějak to číslo, nesplňuje tedy cenový limit, ale umí i vytírat, což jsem měla jako hlavní požadavek ;)

Mame parkety a dlažbu. Občas narazí, ale tak jako jemně ťukne :mrgreen: nerozbila zatím nic, prahy přejede taky, jen se občas sprajcne pod gaucem a vola o pomoc

Za mne musí mít mop a taky vytírání určeného prostoru, když chci, aby vzala třeba jen kuchyň apod.

Dík. A nečistoty pobírá dobře?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
21311
4.1.24 16:56

@Ploskutáček to ano, je za ní cisto bez problému. A to mame kočku a velkého chlupateho psa, takže se dost nadře

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
12540
4.1.24 16:57
@Tichošlápek píše:
Jo a původní robot byl xiaomi - taky s mopem, ale byl dost tupej a vytiral třeba třikrát koupelnu a chodbu vynechal.

Jsi úžasná, dík. Zrovna nad Šaomi jsem malinko uvažoval, na Alze má výborný hodnocení, ale už jsem slyšel i od jiných kritiku na něj.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
750
4.1.24 17:04

Roomba, obyč., cca 5000,– mam uz druhou, nepotrebovala jsem nic, nez aby luxovala, tam, kam ji dam. jsem doma, takze ji prenasim a vzdycky zavru v mistnosti. prvni, stara asi 13 let jeste funguje, mam ji v suterenu “na doziti” dlazbu jeste zvlada dobre. nikdy nikdo a nic nevyluxoval a nenacechral moje mechove koberce - kratky strizeny vlas - jako prave roomba, po vic nez deseti letech vypadaji porad jako nove.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2200
4.1.24 17:20

Máme Etu. A spokojenost. Vychytávka jsem velké akce a vyšla na 3 tisíce. A za 3 tisíce pecka. :mrgreen:
Videla jsem i třeba za 5 tisíc a rozdíl byl jen v tom, že se to dokázalo propojit s mobilem. To já nepotřebuji.
Takže za mě super a stačí. Práh mi přejede, ale kabely nedává :nevim:
Dlouho jsem nad tím uvažovala a poslouchala názory 50 na 50.
Pak jsem to viděla u kamaráda v akci a fakt spokojenost. :mrgreen:
Mám 2. Jeden vrchni patro a jeden spodní :mrgreen:
Jo a vysává a vytírá (má nádobu na vodu).

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
16274
4.1.24 17:38
@Ploskutáček píše:
Dámy,

Nejsem dáma, neva?

byl jsem pověřen úkolem doporučit robotický vysavač. Tak jsem prostudoval odbornou literaturu dTest a Computer, jsem však zmatený a nervozitou se mi rozšířilo chřípí. Navíc výsledky testů jsou často v rozporu s pozitivním hodnocením na Heuréce. Takže můj dotaz je pro všechny místní robotické matky i otce:

• čím vysávate, na jakém povrchu?

Stařičký Xiaomi Roborock S5, dlažba, laminát.

• kolik to stálo?

Nevím, asi 12tis?

• jak dobře to vysává?

Takhle, jemný bordel naprosto bezkonkurenčně proti klasickému vysávání.

• nenaráží to?

Jemně naráží.

• co by měl dobrý robotický vysavač umět, je nějaké spešl funkce, bez které byste se neobešli?

Nic. Imho vytírání je zbytečné, fakticky to jen tahá hadr po zemi bez nějaké tlaku, voda rychle chladne.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
92
4.1.24 17:45

Xiaomi

U nás hledal manžel a procházel všechny možné recenze. nakonec z toho vyšla nejlépe poměr cena/výkon rowenta a xiaomi. Koupili jsme Rowentu (Xiaomi jsme moc nevěřili) - ta byla úplně pitomá. Furt do něčeho bourala. :lol: Vráceno a zakoupen Xiaomi Roborock S6 - jednoduchá aplikace, dobře saje a dobře vytírá, do ničeho nebourá. Teď už má Xiaomi i nové vyšší modely, tak ten náš stojí i pod 10k myslím :)
Teď kdybych kupovala znovu, tak investuju víc a koupím asi ten s domečkem, kde se sám vysypává a čistí si hadřík - Lenost se zvyšuje :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
12540
4.1.24 17:49
@KokiLokii píše:
U nás hledal manžel a procházel všechny možné recenze. nakonec z toho vyšla nejlépe poměr cena/výkon rowenta a xiaomi. Koupili jsme Rowentu (Xiaomi jsme moc nevěřili) - ta byla úplně pitomá. Furt do něčeho bourala. :lol: Vráceno a zakoupen Xiaomi Roborock S6 - jednoduchá aplikace, dobře saje a dobře vytírá, do ničeho nebourá. Teď už má Xiaomi i nové vyšší modely, tak ten náš stojí i pod 10k myslím :)
Teď kdybych kupovala znovu, tak investuju víc a koupím asi ten s domečkem, kde se sám vysypává a čistí si hadřík - Lenost se zvyšuje :mrgreen:

Hezká profilovka. Nejste ségra Margot Robbie?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3135
4.1.24 17:52

Tyjo, asi jsem spadla z Marsu, ale ony některé robovysavače umí i vytírat, jo? 8o

@Tichošlápek A to vytírání je kvalitní? Já totiž nenávidím špinavou podlahu, ale úplně stejně nesnáším vytírání… a jelikož nemáme koberce, je to u mě vždy těžké dilema. :lol:

Příspěvek upraven 04.01.24 v 17:52

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
12540
4.1.24 17:52
@Zumpa píše:
Nic. Imho vytírání je zbytečné, fakticky to jen tahá hadr po zemi bez nějaké tlaku, voda rychle chladne.

Díky moc ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
21311
4.1.24 17:53

@iila určitě to nenahradí normální vytreni podlahy růčo. To zase ne. Spíše to udržuje v provozním stavu, osvěží a je to lepší než samotné vysavani. Ale stejne musím proste občas vytáhnout mop a vzít to z gruntu.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3135
4.1.24 17:53
@Zumpa píše:

Voda na vytírání teplá být nemusí, pokud nemyješ mastné povrchy.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Breno poradna - podlahové krytiny

Ikona - Jiří Novotný

Jiří Novotný