Židle Jitro posouvání a věk

788
4.1.24 13:55

Židle Jitro posouvání a věk

Ahoj, máme rostoucí židli Jitro pro obě děti. Staršímu je deset let, měří asi 155 cm. A máme problém, vlastně už od začátku, židle mu sama nejde zasunout ke stolu, je taková těžká a neohrabaná. Máme koberec a na nohou namontované takové kulaté podložky proti převržení. Dřív, když byl malý, jsme ho ke stolu přisouvali my, ale když si dělá sám úkoly, nepřisune se a nesedí v dobré pozici a píše hrozně. Navíc si myslím, že je mu už židle malá. Do kolika let ji používáte vy? Všude píšou, že je až do 15 let.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
388
4.1.24 14:01

Trochu mimo, ale my ty kulaté podložky proti převržení odmontovali, když byly starší 4 roky a mladší začala sedět v židli, protože jinak bychom 2 Jitro židle ke stolu nedostali. A židle fungují už 1,5 roku bez nich a v pořádku, nikdy se nepřevrhly. V kuchyni máme dlažbu.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
21311
4.1.24 14:04

K psacimu stolu dostali klasické otočné zidle v sedmi letech. Jednu rostoucí jeste mame u jidelniho stolu pro sedmiletého, devitiletak uz ji nema nikde

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
30857
4.1.24 14:05

Používali jsme cca do 7 let.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
16248
4.1.24 14:06

Ahoj, kluci mají 7roků, 9roků a 11 roků a pořád mají všichni tři Jitro židličky. Nikdy jsem u nich nezaslechla stížnost, že by se nedokázali přisunout.

Prostřední syn to dělá tak že obmotá svoje nohy kolem noh židle a poskočí s celou žídlí a tak se přisune. Vím to, protože mi ze začátku vadil tento jeho styl.. Jak to dělají ti dva netuším. :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
37285
4.1.24 14:06

Já na ni sedím i ve 30 letech a sedi se mi pohodlne :mrgreen: ale nemáme koberce a žádné podložky proti prevrzeni no :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4649
4.1.24 14:28

Mají je oba synové, 14 a skoro 17 let a dokážou se na nich normálně přisunout ke stolu. Ale nemáme koberec ani žádné podložky.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
788
4.1.24 14:37

Děkuji, tak chyba bude asi v tom koberci, hrozně to drhne. Možná zkusíme hladkou desku pod židli.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3135
4.1.24 14:52

To tam sice píšou, ale naše děti je taky používaly naposledy v mladším školním věku.

Na druhou stranu ale když přijdou hosti, židle navíc se hodí a někdy na nich sedí i dospělí.

Nemáme přímo Jitro, jen stejný typ, jiného výrobce.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
10461
4.1.24 15:54
@aknah31 píše:Prostřední syn to dělá tak že obmotá svoje nohy kolem noh židle a poskočí s celou žídlí a tak se přisune. Vím to, protože mi ze začátku vadil tento jeho styl.. Jak to dělají ti dva netuším. :nevim:

Takto to dělají i mé děti. Ony teda vyloženě neposkočí, ale zvednou zadek, chytnou se stolu a židli nohama šoupnou po podlaze.
Pokud vám to zakladatelko nejde, odmontovala bych podložky, v 10 letech už mi přijdou dávno zbytečné.
Jinak teda moc nevím, jak by 10letému dítěti mohla být židle malá, u nás na ní příležitostně sedí i návštěvy dospělých lidí, nebo ji v případě potřeby použiju já i muž.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Breno poradna - podlahové krytiny

Ikona - Jiří Novotný

Jiří Novotný