Breno poradna - podlahové krytiny
Jiří Novotný
Ahoj, máme rostoucí židli Jitro pro obě děti. Staršímu je deset let, měří asi 155 cm. A máme problém, vlastně už od začátku, židle mu sama nejde zasunout ke stolu, je taková těžká a neohrabaná. Máme koberec a na nohou namontované takové kulaté podložky proti převržení. Dřív, když byl malý, jsme ho ke stolu přisouvali my, ale když si dělá sám úkoly, nepřisune se a nesedí v dobré pozici a píše hrozně. Navíc si myslím, že je mu už židle malá. Do kolika let ji používáte vy? Všude píšou, že je až do 15 let.
Trochu mimo, ale my ty kulaté podložky proti převržení odmontovali, když byly starší 4 roky a mladší začala sedět v židli, protože jinak bychom 2 Jitro židle ke stolu nedostali. A židle fungují už 1,5 roku bez nich a v pořádku, nikdy se nepřevrhly. V kuchyni máme dlažbu.
K psacimu stolu dostali klasické otočné zidle v sedmi letech. Jednu rostoucí jeste mame u jidelniho stolu pro sedmiletého, devitiletak uz ji nema nikde
Ahoj, kluci mají 7roků, 9roků a 11 roků a pořád mají všichni tři Jitro židličky. Nikdy jsem u nich nezaslechla stížnost, že by se nedokázali přisunout.
Prostřední syn to dělá tak že obmotá svoje nohy kolem noh židle a poskočí s celou žídlí a tak se přisune. Vím to, protože mi ze začátku vadil tento jeho styl.. Jak to dělají ti dva netuším. ![]()
Já na ni sedím i ve 30 letech a sedi se mi pohodlne
ale nemáme koberce a žádné podložky proti prevrzeni no ![]()
Mají je oba synové, 14 a skoro 17 let a dokážou se na nich normálně přisunout ke stolu. Ale nemáme koberec ani žádné podložky.
Děkuji, tak chyba bude asi v tom koberci, hrozně to drhne. Možná zkusíme hladkou desku pod židli.
To tam sice píšou, ale naše děti je taky používaly naposledy v mladším školním věku.
Na druhou stranu ale když přijdou hosti, židle navíc se hodí a někdy na nich sedí i dospělí.
Nemáme přímo Jitro, jen stejný typ, jiného výrobce.
@aknah31 píše:Prostřední syn to dělá tak že obmotá svoje nohy kolem noh židle a poskočí s celou žídlí a tak se přisune. Vím to, protože mi ze začátku vadil tento jeho styl.. Jak to dělají ti dva netuším.
Takto to dělají i mé děti. Ony teda vyloženě neposkočí, ale zvednou zadek, chytnou se stolu a židli nohama šoupnou po podlaze.
Pokud vám to zakladatelko nejde, odmontovala bych podložky, v 10 letech už mi přijdou dávno zbytečné.
Jinak teda moc nevím, jak by 10letému dítěti mohla být židle malá, u nás na ní příležitostně sedí i návštěvy dospělých lidí, nebo ji v případě potřeby použiju já i muž.