Poradna gynekologa
MUDr. Jiří Škultéty
Ahoj,
potřebuji poradit. Bude to ale delší zpráva. V srpnu 2025 se mi oběvil hnědý výtok. Jelikož nemizel, objednala jsem se na gynekologii. Nebudu mluvit o tom, že jsem na kontrolu čekala asi 3 týdny a následné výsledky kultivací ze stěru pochvy trvaly 2 týdny (hrůza). No, byla mi zjištěna e coli v pochvě. Začala jsem tedy na týden brát atb cotrimoxazol. Bohužel jsem ale během léčby měla menstruaci. Pak jsem ale “bohužel” odjela asi na 10 dní na dovolenou k moři a po návratu opět začal výtok a ještě se k tomu přidalo i ovulační krvácení a bolesti. Šla jsem tedy na gyndu znova. Zjištěn enterokok a napsán amoksiklav. Naneštěstí jsem opět během amoksiklavu měla menstruaci, která byla mimochodem prodloužená oproti méu normálu. Na konci léčby mě však začala bolet záda a pak se dokonce oběvila krev v moči. Šla jsem za praktičkou a ta mi předepsala furolin, i když pak se zjistilo, že v moči žádnou bakterii nemám. Tak, je listopad a už psychicky nezvládám, jak se to táhne. Zítra jdu na gyndu opět, jsem si upřímně skoro jistá, že se jedná o nějaký hlubší problém, např. zánět dělohy, jelikož jsem četla, že ho může způsobit bakteriální infekce (enterokok) během menstruace. A prý se projevuje bolestech (i když ne nějak silných) v kříži, bedrech, podbřišku a zapáchajícím výtokem, což na mě sedí. Jediné, co nemám je teplota, i když jsem četla, že ta se vyskytovat nemusí. Je tu někdo kdo si prošel něčím podobným? Myslíte, že se mám vykašlat na gynekologa a raději jet na pohotovost, kde budu mít výsledky hned a ne na ně čekat další týden jako u gynekologa? Zároveň chci napsat, že je mi 17 let a opravdu nechci žádné gynekologické problémy, natož vážné do budoucna.
Zánět dělohy jsem měla, bolelo to opravdu silně. Neexistovalo si sednout. Bolelo to stále, v leže i ve stoje. K tomu horečky přes 39. Řešila jsem na gynekologii.
Bolest v zádech a krev v moči signalizuje spíš problém v ledvinách.
@Anonymní píše: Více
Děkuji za odpověď 🫶. Můžu se zeptat z čeho jste ten zánět dělohy měla? Spíš po nějaké operaci, porodu nebo z nějaké bakterie? A mimochodem jsem dnes byla na urologii a problém s ledvinami by být neměl.