Poradna očního lékaře
MUDr. Vladimír Korda Ph.D.
Ahoj, máte za sebou někdo Epicystostomie, jak dlouho to trva, boli to, jake to je mit? Předem děkuji za odpověď
@simona335 Já na to měla jít podle jednoho doktora, který mi dělal urodynamiku. Ještě, že jsem ho neposlechla, změnila jsem urologa a můžu se cévkovat. Ty na tento zákrok musíš? Není u tebe možnost se raději cévkovat? Vím o jedné paní, která epicystostomii má, jenomže má pořád záněty, musí jí to přepichovat… Já bych do toho šla jen kdyby už nebylo jiné řešení. Stačilo mi mít 5 měsíců permanentní cévku a mít také neustálé záněty, různé bakterie a různá ATB.
@Lollitka no 14 dni po porodu mam cevku a porad nemuzu curat, tohle je pry reseni, ze to budu moc zkouset
@simona335 můj otec ji měl. Než ti to píchnou, tak ti to znecitlivý, neboj. Bohužel mu to pořád obtékalo a měl s tím problémy. Po cca 14 dnech mu to samo vypadlo a zničehonic začal močit spontáně
.
@simona335 No já nevím, nejsem odborník, ale to cévkování se mi přijde daleko šetrnější - mě to nebolí, minimální riziko zavlečení infekce, nesmrdíš močí… Když budeš mít epicystostomii, tak ti ta moč poteče do sáčku a nevím, jak to budeš moci zkoušet, naopak to můžeš zkoušet, když se cévkuješ, protože můžeš v klidu sedět na wc a čekat a až když to opravdu nepůjde, použít cévku. Zeptej se na to ještě Dr.
Koukam ze dobre ohlasy to nema.. Dr. Se urcite zeptam, dekuji za odpovedi