Epidural a bolest zad

84
31.5.12 11:46

epidural-bolest zad

Maminy, jaké máte zkušenosti s epiduralem po porodu?
Za chvilku budu tři týdny po porodu a od pondělka začínám cítít místo vpichu. Není to nijak velká bolest, ale je to nepříjemné, hlavně když se ohnu a nebo musím být delší dobu v předklonu, třeba když koupu prcka.
Také jste s tím měla některá problémy?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
14079
31.5.12 11:50

Já to měla v podstatě od porodu - při předklonu to byla taková tupá bolest, jako kdybych měla hodně moc namožený nějaký sval. Přímo v tom předklonu to nebolelo, ale když jsem se zvedala po delší době, tak jsem to hodně cítila.
Jen už si nejsem jistá, kdy to přestalo, ale určitě do konce šestinedělí.
Je divný, že ten vpich začínáš cítit až teď. Nemáš to tam třeba začervenalé?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
84
31.5.12 11:52

ne na zádech vůbec nic nemám. Jen mě to začíná bolet. Ještě minulý týden byl manžel smenou doma, ale od pondělka jsem sama, tak jak pořád něco dělám a víc se hejbu, tak asi z toho to začalo bolet až teď

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Lilišák
31.5.12 12:12

vim ze je to trochu mimo tema, ale proc jste si ten epidural nechavaly dat? :nevim:

• Citovat
  • Upravit
9454
31.5.12 12:28

me napriklad od porodu boli zada porad :mrgreen: nevim jestli za to muze epidural nebo neco jinyho :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4275
31.5.12 12:39

epidural konkrétně nevím, ale po lumbální punkci (kde by měla být dost podobná metoda provádění) jsem místo cítila ještě tři roky :( a citlivé na dotyk bylo další dva… očividně tedy od psychiky, fyziologicky by to být nemělo, ale pokud ty to máš tak krátce, tak to určitě ještě cítit můžeš, přece jen je to celkem čerstvá „jizva“ a mícha je citlivá…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14598
31.5.12 12:43

:nevim: mi epi píchali tentokrát na 3×… tzn 3 vpichy na 3 místech a teda zatím vše OK.

Bolet by to fakt nemělo. Vyhledala bych dr.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14079
31.5.12 12:49
@Lilišák píše:
vim ze je to trochu mimo tema, ale proc jste si ten epidural nechavaly dat? :nevim:

Protože mi porod vyvolávali kvůli žloutence a byla jsem zabetonovaná, jak kdybych měla rodit až za měsíc. Prý to mělo usnadnit otevírání a taky že jo - pak to jelo jako blázen.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Jamuna
31.5.12 12:56
já mám zkušenost horší, nemohla jsem 3 týdny vůbec chodit díky nepovedenému Epi…takže zážitek strašný, jinak to co popisuješ měla moje kamarádka a bolest ji přešla až po roce ale přešlo to, většinou to přejde do 2 měsíců…držim palečky at je to brzy v pořádku
@Neit píše:
Maminy, jaké máte zkušenosti s epiduralem po porodu?
Za chvilku budu tři týdny po porodu a od pondělka začínám cítít místo vpichu. Není to nijak velká bolest, ale je to nepříjemné, hlavně když se ohnu a nebo musím být delší dobu v předklonu, třeba když koupu prcka.
Také jste s tím měla některá problémy?
  • Citovat
  • Upravit
5761
31.5.12 12:57

Mně píchali epi na několikrát, ale byla jsem bez problémů, jen mě o dost více bolela záda…cca po měsíci se to srovnalo…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
84
31.5.12 12:59
@Lilišák píše:
vim ze je to trochu mimo tema, ale proc jste si ten epidural nechavaly dat? :nevim:

já měla šílené bolesti, rodila jsem několik hodin, takže jsem ten epidural opravdu uvítala. Kdybych měla rychlí porod, tak se na něj vykašlu.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5185
31.5.12 13:42
@Lilišák píše:

Aby porod tolik nebolel! ;) a taky se urychlil :palec:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2969
31.5.12 13:42

Mě teda po epi záda nebolela,možná i proto,že jsem ji neměla dodělanou do konce. Paní anestezioložka se prostě rozhodla,že o půl druhé v noci,kdy malý byl 35 tt,dusil se a už 3 týdny byl na minimu plodovky,prostě udělá epidurál. První pokus do páteře,druhý sjela někam bokem-klepaly se ji ruce aniž by držela nástroj v ruce,natož když se musela soustředit. Nakonec jsem byla vysvobozena narkozou,ale tohle jsem fakt nepochopila :nevim: . A to mě sestřička ujišťovala,že se nikomu epi v noci chtít dělat nebude :cert: . Já se ji totiž bála víc jak toho císaře :( .Pár maminek si potom po porodu stěžovalo,že jim to dělala tahle anestezioložka a že je to bolelo.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1836
31.5.12 14:16

@Lilišák Kvůli bolesti! :) A pak mi ještě píchli analgetika :) Nechápu, že se někdo dobrovolně takový „spásy“ vzdá… ;)

Neit, nee. Nic jsem nepociťovala… :nevim:

Mikitaa :mrgreen: Taky tak, resp. začly tak 3 měsíce po porodu… :mrgreen: 6kg se - co naplat - pronese… (teď už bolí i ruce :) )

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
31.5.12 14:57

Ahoj tak já teda 2 hodiny po porodu ani nevědla že mi ten epidural píchli a doteď s tím nemám problém :think: :nevim: a šla bych do něj znovu :kytka: :palec:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Prsní vložky

• (3.5) + 51 recenzí

Babylove Prsní vložky

• (2.4) + 40 recenzí