Protekce u porodu

573
31.5.12 08:54

protekce u porodu

měla bych dotaz na všechny mamiky,co říkáte na protekci u porodu? Moje skoro tchýně,mi nabízela,jako býv.zdravotní sestra,tedy znalá situace,že mi domluví lepší péči,je tedy pravda,že když jsem rodila poprvé,měla jsem svého doktora u sebe,tedy s ním jsem se vůbec na ničem nedomlouvala,jen jsme mu ráno volala,že asi rodím a on,že ať jedu do nemocnice,že se pak za mnou staví,ale nijak zvláš jsem jeho péči nepotřebovala,byl tam super pers.a ten se o vše staral,tedy nakonec jsem rodila císařem a ten nařídil mého gyn.otec taky lékař,měl službu tak asi proto,po detailech jsem teda nepátrala,ale u druhého porodu fakt nevím pořád hledám kde rodit a mám tuhle možnost,nejsem protekci nakloněná,taky jsem to babičce odmítla,ale teď nevím jestli to nemám využít,dokonce mám možnost „protekce“ ve dvou porodnicích,tak teď co s tím,jet tam anonymně,nebo jako něčí známá,díky za Vaše názory a případné zkušenosti :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
24798
31.5.12 08:57

Já bych se bála, že jako protekční si mě budou všímat víc, než je zdrávo… A pro normální porod je lepší spíš klídek a minimum zásahů. :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
31594
31.5.12 08:58

Záleží na tom, co od porodu očekáváš a zda se na tom shodneš s personálem porodnice.
Pokud preferuješ standardní péči, která je v porodnici běžná, tak nevidím důvod k „protekci“, pokud preferuješ něco jiného, než na co jsou v porodnici zvyklý, tak ber jakoukoliv pomoc, která se naskytne, protože dohadovat se pak s někým, že třeba nechceš nějaké zákroky nebo je naopak vyžaduješ a oni se s tebou budou hádat, že ne, mi přijde přímo při porodu v bolestech zbytečné a přitěžující.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
10048
31.5.12 08:59

Ze zkušenosti vím že v nemocnici se hodně dívají na lidi „od známých“ a lidi s titulem a co si budem nalhávat chovají se líp…pokud ta možnost je neodmítla bych, pohoršit ti to nemůže spíš naopak…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8651
31.5.12 08:59

No záleží, co přesně by ta „lepší“ péče znamenala… Celkem bych se bála přehnané péče, jak psala Pipet.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
29350
31.5.12 09:04
@jannaa píše:
měla bych dotaz na všechny mamiky,co říkáte na protekci u porodu? Moje skoro tchýně,mi nabízela,jako býv.zdravotní sestra,tedy znalá situace,že mi domluví lepší péči,je tedy pravda,že když jsem rodila poprvé,měla jsem svého doktora u sebe,tedy s ním jsem se vůbec na ničem nedomlouvala,jen jsme mu ráno volala,že asi rodím a on,že ať jedu do nemocnice,že se pak za mnou staví,ale nijak zvláš jsem jeho péči nepotřebovala,byl tam super pers.a ten se o vše staral,tedy nakonec jsem rodila císařem a ten nařídil mého gyn.otec taky lékař,měl službu tak asi proto,po detailech jsem teda nepátrala,ale u druhého porodu fakt nevím pořád hledám kde rodit a mám tuhle možnost,nejsem protekci nakloněná,taky jsem to babičce odmítla,ale teď nevím jestli to nemám využít,dokonce mám možnost „protekce“ ve dvou porodnicích,tak teď co s tím,jet tam anonymně,nebo jako něčí známá,díky za Vaše názory a případné zkušenosti :)

Neodmítej… v tomto případě ta trocha protekce není nikdy na škodu… :palec:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5631

A já bych toho klidně využila. Mně pomohlo už jen to, že za mnou přišla na návštěvu kolegyně z práce, která roky dělala porodní asistentku v naší nemocnici. (Ale fakt jsem jí o přímluvu neříkala, spíš jsem si to s ní posléze spojila). Já měla mít plánovaného císaře další den (a už jsem ležela na gyndě kvůli tlaku), tak za mnou ještě chtěla zajít před porodem. No - jenže porod se rozjel sám o den dříc, tedy už mne nezastihla, už jsem byla na sálech, sestřička mi jen vyřídila pozdrav a fakt byl přístup lepší. :lol: A po císaři jsem dostala protekční samovstřebávací stehy. :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
29350
@jannaa píše:
měla bych dotaz na všechny mamiky,co říkáte na protekci u porodu? Moje skoro tchýně,mi nabízela,jako býv.zdravotní sestra,tedy znalá situace,že mi domluví lepší péči,je tedy pravda,že když jsem rodila poprvé,měla jsem svého doktora u sebe,tedy s ním jsem se vůbec na ničem nedomlouvala,jen jsme mu ráno volala,že asi rodím a on,že ať jedu do nemocnice,že se pak za mnou staví,ale nijak zvláš jsem jeho péči nepotřebovala,byl tam super pers.a ten se o vše staral,tedy nakonec jsem rodila císařem a ten nařídil mého gyn.otec taky lékař,měl službu tak asi proto,po detailech jsem teda nepátrala,ale u druhého porodu fakt nevím pořád hledám kde rodit a mám tuhle možnost,nejsem protekci nakloněná,taky jsem to babičce odmítla,ale teď nevím jestli to nemám využít,dokonce mám možnost „protekce“ ve dvou porodnicích,tak teď co s tím,jet tam anonymně,nebo jako něčí známá,díky za Vaše názory a případné zkušenosti :)

Neodmítej… v tomto případě ta trocha protekce není nikdy na škodu… :palec:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
marra
31.5.12 09:10

Urcite toho vyuzij :palec: :palec:

• Citovat
  • Upravit
9454
31.5.12 09:14

co se doktoru tyka tak mam pocit ze dneska bez protekce covek ani neporodi :mrgreen: :mrgreen: ale zalezi asi taky jak kde…kazdopadne ja bych to brala vsema dvaceti :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Naima
31.5.12 09:15

Já bych to neodmítla - přiznávám, že ji občas využívám a hodí se a je to prostě znát, pokud jsi něčí známý. Při porodu bych zase poprosila dotyčnou osobu, ať se na patřičné oddělení zastaví a „upozorní“ na mě. Zatím jsme to použili v případech, kdy jsem potřebovala rychle nějaký krevní test s okamžitým výsledkem, předepsat lék na předpis, nebo dřívější termín na ošetření :oops: . Snažím se toho nezneužívat, ale někdy se to opravdu hodí.

• Citovat
  • Upravit
3115
31.5.12 09:24

Já bych neodmítla. Rodila jsem v porodnici kde dělá moje sousedka, ne tedy PA, ale sestřičku na neonatologii. Byla jsem po císaři, tak se první a druhý den ráno stavila za malým na novorozenecké a pak už syna znaly všechny sestřičky a kdykoliv jsem potřebovala pomoct s kojením i v noci, vždy pomohly. Neříkám, že jinak by to neudělaly, ale prostě věděly kdo jsem. Bylo to příjemné a věděla jsem, že je o syna dobře postaráno než jsem se vzpamatovala - měla jsem málo železa tak jsem byla taková furt na omdlení.

Příspěvek upraven 31.05.12 v 09:26

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
17629
31.5.12 09:26
@Pipet píše:
Já bych se bála, že jako protekční si mě budou všímat víc, než je zdrávo… A pro normální porod je lepší spíš klídek a minimum zásahů. :think:

přesně tak. hlavně lékaře bych si u porodu fakt neplatila, neb by měl pocit, že musí něco předvést - třeba ten císař a o to fakt nestojím. svou PA bych tam třeba měla už ráda.

já si zaplatila dulu a bylo to ideální, chovali se k nám s respektem a bylo vše ok, doktora jsem tam skoro nepotřebovala, jen na dva stehy.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9868
31.5.12 09:46

no všechno má svý pro a proti… na porodnici jsem dělala, a obě svoje děti tam porodila, a „protekceů ve smyslu toho, že mě tam všichni znali nebyla vůbec k zahození, neboť v Motole bylo zrovna šíleně moc porodů a minimálně mi to dopomohlo k tomu, že mi dali místo rovnou na šestinedělí, protože jinak se v té době pomalu dávaly maminky i na gyndu, a postupem času a propouštěním maminek s dětmi se zase dávaly na šestinedělí k miminku, protože prostě bylo strašně moc porodů. takže pokud bych byla "neznámá“, mohlo by se stát, že strávím 1-2 noci na gyndě bez miminka, za kterým bych mohla jen chodit na dětský.
a to bych teda nechtěla!!!!!!!

(mj. taky proto, že starší syn byl nedonošený a byl beze mě 5dní, resp. těch 5dní jsem za ním mohla jen 3× denně docházet na neonatologii, než nás dali spolu na intermediální roaming-in. docela jsem tím trpěla, i dlouho po tom, takových 6měsíců určitě, pořád se mi to okolo porodu promítalo…
i proto jsem chtěla holčičku mít co nejdřív u sebe.

jo takže za mě protekce v porodnici určitě ano. ovšem bacha, za porod se někdy i platí, a to tak od 2000,– pro obyčejného „mlaďocha“ až k 10.000,– i víc pro „starýho“… samozřejmě se to nikde nepíše.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
573
31.5.12 10:25

díky všem za názory,ještě to proberu s přítelem,on je také názoru,že když o mě budou vědět od koho jsem tak,bude to lepší,no vzhledem k mé diagn.těhot.cukrovka a první porod císař,tak bych o té „lepší péči“ asi měla uvažovat víc,no uvidím,je tedy fakt,že by to klidně mohlo být i naškodu,ale kdo ví na koho člověk narazí,né všechny sestry a PA a doktoři se navzájem můžou

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Prsní vložky

• (3.5) + 51 recenzí

Babylove Prsní vložky

• (2.4) + 40 recenzí