Praskla voda - co dál?

592
28.5.12 00:12

Praskla voda-dál???

Ahoj maminky, jsem 38plus2, před chvíli jsem se probudila a bylo podemnou mokro, taková menší loužička. Myslela jsem si, že jsem si učůrla, ale teď to vyteklo znovu i s troškou hlenu a krve, Je mi jasné že je to asi plodovka. Jsem doma sama s 20-ti měsíční dcerou, mám zavolat manželovi do práce? Nebo počkat do rána, až přijede? Kontrakce žádné, zítra jsem objednaná k mudr. do porodnice. Co mám teď dělat? Jít spát, nebo raději jet do porodky? Prví dcera byla císařem, takže to neznám. Moc děkuji, nějak si nevím rady :nevim: :D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
59394
28.5.12 00:15

@Kulišanda zavolala bych do porodnice ale asi sami řeknou aby jsi přijela. myslim že jak začne odtékat plodovka tak se má do pár hodin přiject kvůli infekci takže bych asi do rána fakt nečekala.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
215
28.5.12 00:15

Zkkus do té porodnice aspoň zavolat. Ať něco nezanedbáš. Vysvětli jim situaci (že máš jedno dítko doma) a třeba to fakt bude stačit ráno. Nebo ti řeknou, ať dojedeš a pak volej manžela, ať můžeš jet. :)
Manželovi bych dala avízo v každém případě, i kdybys nejela hned, ať už ví, že má mít telefon u sebe atd.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3754
28.5.12 00:16

ahoj, no, já jsem plašan, já bych pro jistotu brnkla manželovi, chtěla bych aby se na mě někdo podíval, že je vše OK, rodit můžeš klidně až za 24 hodin, ale já bych asi chtěla být sledovaná, nooo, držím palce :palec:
nebo si jen brnkni do porodky, že Ti praskla ta voda, oni by měli poradit, co dělat, třeba řeknou ať přijedš až začnou kontrakce..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
155
28.5.12 00:17

@Kulišanda je to určitě plodovka, koukej splašit manžela a šup do porodnice :potlesk:
Nám na porodním kurzu kladli na srdce, jakmile praskne voda, ihned odjezd, může se cokoliv stát.....tak přeju pohodový porod, ať je mimisek do rána s Vámi :-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
592
28.5.12 00:21
Nejdřív bych musela zavolat manželovi, pač porodka je 40 km a bydlím na vesnici s 50-ti obyvateli bez možnosti dopravy (krom auta, ale řídit si netroufám teda).No uvidíme, ještě chvíli počkám a pak to začnu dyštak řešit. To je jak na potvoru, ve čtvrtek dělám státnice..... :o( Co si dát teplou vanu? To se prý rozjede…
@Afrodité píše:
Zkkus do té porodnice aspoň zavolat. Ať něco nezanedbáš. Vysvětli jim situaci (že máš jedno dítko doma) a třeba to fakt bude stačit ráno. Nebo ti řeknou, ať dojedeš a pak volej manžela, ať můžeš jet. :)
Manželovi bych dala avízo v každém případě, i kdybys nejela hned, ať už ví, že má mít telefon u sebe atd.
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
155
28.5.12 00:34

jojo, vanu zkusit můžeš, to by mělo pomoc ale od kontrakcí. Ale jak tady někdo písal,jde o infekci a mimiska. Tak ale pro klid fakt do porodnice teď běž zavolat a uvidiš, a´t máš fakt klid. stejně asi neusneš, jestli je to voda, tak za chvíli půde ven další :jazyk:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1026
28.5.12 00:34

Pokud Ti praskla voda, tak se vana už nedoporučuje právě kvůli infekci.

Jinak pokud byla voda čirá a nemáš kontrakce, tak bych nijak nespěchala. Porod, který se sám nerozběhne, se myslím standardně vyvolává po 24h od prasknutí vody.

Já bych čekala a když se nebude nic dít, tak jela až ráno. Ale jestli máš jakékoliv pochybnosti (nebo pozitivního streptokoka), tak jeď raději hned.

V každém případě přeji hodně štěstí.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
433
28.5.12 00:35

Ahojky, pokud ti tece plodovka, tak bych do vany urcite nesla. Mne takhle zacal druhy porod, ve dve rano mi praskla voda, do ctyr jsem cekala, co se bude dit a protoze se nic nedelo, sla jsem jeste spat:-) V osm rano jsem se probudila v dalsi louzicce, ale porad se nic nedelo, tak jsem nachystala snidani a v deset volala do porodnice, co mam teda delat, rekli mi at uz prijedu, ze uz je to dlouho, co mi tece. V jednu jsem mela prijem, ale az do sesti do vecera se nedelo vubec nic, pak jsem dostala uplne slabe kontrakce, ty hodne bolave prisly az kolem osme a v deset vecer byl maly na svete:-) DRzim palecky, at to mas taky tak rychle!:-)
Jo a do te porodnice si zavolej, reknou ti, co delat:-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
592
28.5.12 00:45

Díky moc holky. Plodovka je čirá, jen zabarvená růžově, doufám že to je v pořádku. Mám pozitivního streptokoka, takže už jsem zavolala manželovi a radši tam pojedeme. Děkuju za rady, hned je mi líp :) Jen doufám, že se narodí přirozeně, císaře neeeee. Moc díky

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
muffinka89
28.5.12 00:54

@Kulišanda Ahojky držím palečky ať to moc nebolí a je to rychlé.Pokud ti psakla nebo ti uniká voda jeď do dvou hodin do porodky(pokud más trepkokoka měla bycs jed hned)aby ti stačili dát atb!DRŽÍM PALEČKY :potlesk:

• Citovat
  • Upravit
1026
28.5.12 01:02
@Kulišanda píše:
Díky moc holky. Plodovka je čirá, jen zabarvená růžově, doufám že to je v pořádku. Mám pozitivního streptokoka, takže už jsem zavolala manželovi a radši tam pojedeme. Děkuju za rady, hned je mi líp :) Jen doufám, že se narodí přirozeně, císaře neeeee. Moc díky
Čirá růžová plodovka je OK. Důležitý je u Tebe ten pozitivní streptokok, v tom případě je nutné jet opravdu co nejdřív, aby Ti stihli nasadit antibiotika.

Tak se drž a ať máš miminko brzy u sebe.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
155
28.5.12 08:30

@Kulišanda ahojky, tak jsem na Tebe i v noci u krmení myslela , co asi, no snad už máte prďolku u sebe a vše proběhlo, jak jsi si přála, tak pak písni, jak jste dopadli :-)jinak jsi udělala dobře, kor, jestli jsi měla pozit. toho „koka“, je lepší být pod dohledem :-) :mavam:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
433
28.5.12 22:07

Taky jsem na tebe myslela:-) MIminecko uz urcite mate na svete, tak moc gratuluji a preji hodne zdravicka!:-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1917
29.5.12 16:33

ahojky určitě dej potom vedět jak se prcek narodí aspoň jak se jmenuje

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie