Vyvolávaný porod UL

455
25.5.12 15:20

Vyvolávaný porod UL

Nazdárek holky, 4.6. rodím a vypadá to, že asi do té doby vydržím pohromadě, tak by mě zajímalo, jak probíhá vyvolávaný porod?? Popřípadě, pokud jste ho někdo absolvoval v Ústí nad Labem?? Díky za zkušenosti:)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
251
25.5.12 16:38

Ahoj,
nevím, jak v Ústí, já jsem rodila v Písku, týden mě nechali přenášet, jestli se to nerozjede samo, pak příjem do porodnice, ten den odpoledne mi zavedli jednu tabletu, další den dopoledne druhou, odpoledne třetí a v noci jsem rodila. Někomu stačí jedna tableta, někdo jich musí dostat víc, malé se na svět moc nechtělo :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
10639
25.5.12 16:58

Ja jsem mela 2 tablety v jeden den.Rano a pak odpoledne a dcera se narodila v 1h rano..V HK..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
550
25.5.12 17:08

Ahoj, pokud nejsou žádné komplikace tak se v ČR většinou přenáší do 41+3, potom už jsou rizika pro mimi větší uvnitř než venku. Aspoň mi to tak vysvětlovali…
Vyvolávat zkouší postupně, ty tabletky připravují porodní cesty a když už je to naspadnutí, tak to.stačí. Když ne, tak nasadí trochu silnější kalibr, dají něco jiného po čem se porod rozjede 100%. Podle mých zkušeností a většiny ostatních pokud dojde na ty trochu.silnější tabletky, tak je porod poměrně hodně rychlý, cca do 4 hod… Kolem porodu je ale všechno strašně individuální, jak že strany maminky, mimi i porodníka.

Ať to jde jako po másle :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
155
25.5.12 17:13

:) ahoj já rodila v UL před Vánoci :)
přenášela jsem přesně týden, ode dne termínu porodu se chodí obden na porodní ambulanci na monitor srdíčka. Vše bylo ok a vůbec to nevypadalo pořád na porod, až za ten týden malýmu už přeskakovalo srdíčko, tak mě poslaii vystrašenou dolu k Homolovi, ten to potvrdil a poslal mě na sál k vyvolání porodu, aby byl prcek co nejdřív venku. Bála jsem se, ale všichni mudr. i PA mě hrozně uklidňovali, že vše bude ok, že už prcek prostě nechce být dýl v brušku, jen neví, jak ven :lol:
Takže mi řekli, ať mi manžel dojede pro věci dom a já že si půjdu lehnout dolu na rizikovku a zavedou mi tabletu a když nezabere, tak další a další, že to může trvat 2h nebo taky 2 dny......
Načež jsme se skoro úplně zhroutila, řekla jsem ji, že já prostě nikam dolu nechci, že chci ty tablety dát nahoře třeba na hekárně, že já rodit dole s nějakou maminkou, co je třeba teprve v 6tt na udržování ležet nebudu a nehodlám tam před ní hekat třeba i dva dny, to tě pak dají nahoru až na poslední chvíli. Sice se tomu divili, že jsem asi histerka, zkoušli i volat na rizikovku, jestli nemají volný nadstandard , ale nebyl, jinak by to šlo.......
tak jsem tam seděla smířená se vším a bulela, až přišla mudr. že prý mi našla v papírech, že jsem sezonní pilový astmatik (což mám jen na jaře :-) )ale že to astma prostě je , a tak jdu na sál, píchnou mi vodu a je to , rodí se.......
tak já že super a šli jsme, celé dopo mě připravovali, ve 12.30 píchli vodu, pak i kolem 14h epidurál, ten sice zabral jen na chvilku, ale prcek byl v 16.30 venku a hotovo !!!! :pankac: :pankac: :pankac: :pankac: :pankac:
Musim říct, že já jsem za to ráda, bylo to sice asi bolestivější než normal porod bez vyvolání, ale za to rychlejší, prvního jsem rodila celou noc :jazyk: a vše ok, dokonce bez nástřihu. a musim ještě dodat, že mudr a PA fakt super, staršně milý přístup a pořád chválili a povzbuzovali a vše vysvětlovali, co te´d a potom, co oni dělají a proč a co já atd........
takže za mě se neboj, i když Tě budou možná některý strašit vyvoláním, není to tak strašný, hlavně, jestli oxitocin, tak ten zabírá aspoň u mě, píchli a do hodiny byl na světě, i když před ním jen n 4-6 prstů :potlesk: :potlesk: :potlesk:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
455
25.5.12 17:30
@Romy Praha píše:
Ahoj, pokud nejsou žádné komplikace tak se v ČR většinou přenáší do 41+3, potom už jsou rizika pro mimi větší uvnitř než venku. Aspoň mi to tak vysvětlovali…
Vyvolávat zkouší postupně, ty tabletky připravují porodní cesty a když už je to naspadnutí, tak to.stačí. Když ne, tak nasadí trochu silnější kalibr, dají něco jiného po čem se porod rozjede 100%. Podle mých zkušeností a většiny ostatních pokud dojde na ty trochu.silnější tabletky, tak je porod poměrně hodně rychlý, cca do 4 hod… Kolem porodu je ale všechno strašně individuální, jak že strany maminky, mimi i porodníka.Ať to jde jako po másle :)

Děkujeme, budeme se snažit:))

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
455
25.5.12 17:31
@Pelunka1 píše: :) ahoj já rodila v UL před Vánoci :)
přenášela jsem přesně týden, ode dne termínu porodu se chodí obden na porodní ambulanci na monitor srdíčka. Vše bylo ok a vůbec to nevypadalo pořád na porod, až za ten týden malýmu už přeskakovalo srdíčko, tak mě poslaii vystrašenou dolu k Homolovi, ten to potvrdil a poslal mě na sál k vyvolání porodu, aby byl prcek co nejdřív venku. Bála jsem se, ale všichni mudr. i PA mě hrozně uklidňovali, že vše bude ok, že už prcek prostě nechce být dýl v brušku, jen neví, jak ven :lol:
Takže mi řekli, ať mi manžel dojede pro věci dom a já že si půjdu lehnout dolu na rizikovku a zavedou mi tabletu a když nezabere, tak další a další, že to může trvat 2h nebo taky 2 dny......
Načež jsme se skoro úplně zhroutila, řekla jsem ji, že já prostě nikam dolu nechci, že chci ty tablety dát nahoře třeba na hekárně, že já rodit dole s nějakou maminkou, co je třeba teprve v 6tt na udržování ležet nebudu a nehodlám tam před ní hekat třeba i dva dny, to tě pak dají nahoru až na poslední chvíli. Sice se tomu divili, že jsem asi histerka, zkoušli i volat na rizikovku, jestli nemají volný nadstandard , ale nebyl, jinak by to šlo.......
tak jsem tam seděla smířená se vším a bulela, až přišla mudr. že prý mi našla v papírech, že jsem sezonní pilový astmatik (což mám jen na jaře :-) )ale že to astma prostě je , a tak jdu na sál, píchnou mi vodu a je to , rodí se.......
tak já že super a šli jsme, celé dopo mě připravovali, ve 12.30 píchli vodu, pak i kolem 14h epidurál, ten sice zabral jen na chvilku, ale prcek byl v 16.30 venku a hotovo !!!! :pankac: :pankac: :pankac: :pankac: :pankac:
Musim říct, že já jsem za to ráda, bylo to sice asi bolestivější než normal porod bez vyvolání, ale za to rychlejší, prvního jsem rodila celou noc :jazyk: a vše ok, dokonce bez nástřihu. a musim ještě dodat, že mudr a PA fakt super, staršně milý přístup a pořád chválili a povzbuzovali a vše vysvětlovali, co te´d a potom, co oni dělají a proč a co já atd........
takže za mě se neboj, i když Tě budou možná některý strašit vyvoláním, není to tak strašný, hlavně, jestli oxitocin, tak ten zabírá aspoň u mě, píchli a do hodiny byl na světě, i když před ním jen n 4-6 prstů :potlesk: :potlesk: :potlesk:

Bomba popis. Takhle jsem si to představovala. Tak snad taky chytnu a hodné a chápavé zdravonické zaměstnance. Já to mám trošku jinak, páč jsem cukrovkářka, tak mě nechtějí nechat přenášet a měla bych jít hned na první termín. Tak uvidíme..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
leontýna/amálka
25.5.12 18:00

Ahojky rozinko, já jsem byla taky cukrovkářka jen na dietě.Porod mě vyvolávali o 10dní dřív..nějak se jim nezdálo prej maličká málo příbírá.Dělali mě před tím zátěžovej oxytocinovej test vyšel negativní přesto se rozhodli že mě ji z břicha vyženou :) bylo podezření že je hypotrofická..na štěstí se to nepotvrdilo.Tabletu zavedli v 8ráno..nic moc se nedělo tak další ve 12, to už jsem asi za hodinu a půl cítila bolesti.Odmítla jsem epidural celkem dost mě ho vnucovali ale dá se to vydežet..i když jsem se asi kolem 18h začala modlit at už je konec 8o .povídala jsem si z miminkem v břichu a dost mě to pomáhalo.Amálka se narodila ve 20,30 a ten nádhernej pocit co jsem měla po porodu za všechnu tu bolest stojí.Ted tu sedí se mnou na klíně a už je protivná :) tak musím končit.přeji ti co nejpohodovější porod a zdravé miminko..jo rodila jsem v Brně na Obilnáku :mavam:

• Citovat
  • Upravit
678
25.5.12 21:55

Ahoj, tak zítra to bude měsíc, co jsem v Ústí rodila. Byli tam moc příjemní a vždycky když šly něco dělat, tak mi taky všechno popsaly a vysvětlily a pomáhaly, tak to bylo fajn :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
455
26.5.12 17:59
@Roci píše:
Ahoj, tak zítra to bude měsíc, co jsem v Ústí rodila. Byli tam moc příjemní a vždycky když šly něco dělat, tak mi taky všechno popsaly a vysvětlily a pomáhaly, tak to bylo fajn :)

Super. Zatím slyším na UL samou chválu, tak snad budu mít to štěstí a chytnu taky lidi s lidským přístupem:)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
678
27.5.12 13:57
@rozinka7 píše:
Super. Zatím slyším na UL samou chválu, tak snad budu mít to štěstí a chytnu taky lidi s lidským přístupem:)

Já myslim, že jo, byli fakt moc hodný, akorát doktorka měla ze mě asi nervy, tak byla pak trochu nepříjemná, protože jsem špatně tlačila a měla jsem rizikový porod a malýmu slábly ozvy, ale to se jí nedivim :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
11
27.5.12 14:21

Ahoj,
nerodila jsem sice v UL, ale byla jsem v trochu podobný situaci, tak třeba tě to povzbudí. Na začátek řeknu, že to byl druhej porod, u prvního jsem neměla cukrovku a syn se narodil den před termínem. Ale u druhýho jsem měla cukrovku a dr. mě nechtěl nechat přenášet (i když vzhledem k mým delším cyklům myslim, že o žádný přenášení nešlo, protože synek rozhodně nebyl počatej 14 po poslední MS, jak to dr. počítaj - no ale co nadělám). V pondělí jsem měla termín spočítanej doktorem, přes veškerou snahu jsem dřív rodit nezačala, takže jsem odpol nastoupila do porodnice. Tam se mnou dobu něco sepisovali, pak jsem mezi řečí zjistila, že je poslední volnej nadstandard, taxem po něm skočila (vřele doporučuju, měla jsem pak na všechno klid). Po večeři jsem dostala první tabletku, že prej to je na uvolnění do rána, že rodit ještě nezačnu. Taky že ne… jen ftipný bylo, že jsem měla společnou koupelnu s pokojem, kde takový případy ubytovávali, a zrovna ten večer jsme se tam potkaly s paní, co na tom byla stejně… jen tý asi ve 4 ráno praskla voda (všechno jsem přes tu slabou zeď slyšela, no mazec 8o ) a malá se jí narodila asi během 15 minut… kapku jsem záviděla… no já si to vybrala se všim všudy. Ráno v 7 jsem dostala další tabletku, že teď už by se měl porod rozeběhnout tak do hodiny… a taky že jo. Za hodinu kontrakce po 5 minutách… a rovnou docela intenzivní - i když na začátku ještě docela v pohodě snesitelný a rozdejchatelný. Abych moc neděsila, tak malej se narodil 12,06, přičemž teda poslední hodinka byla celkem krušná. Když porovnám s prvním porodem, tak to bylo mnohem rychlejc hotový, ale bolest intenzivnější. Což je prej běžnej rozdíl mezi vyvolávaným a spontánní porodem.
Tak přeju ať to dobře dopadne a malej/malá je rychle venku za pokud možno snesitelných bolestí :palec:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Prsní vložky

• (3.5) + 51 recenzí

Babylove Prsní vložky

• (2.4) + 40 recenzí