Poslíčky jako menstruace?

434
22.5.12 09:45

Poslíčky jako menstruace?

Ahoj holky, jsem 30tt, (31 dle UTZ) a poslední dvě noci mě doslova budí bolest v podbřišku, úplně stejná jako menstruační bolesti. Nic pravidelného, ani prudkého, po pár desítkách minut, kdy se křeče opakují, je zase klid. Přes den nic, děje se to jenom v noci. Když jsem o tom zkoušela něco hledat, tak poslíčky jsou popisované většinou jako tvrdnutí břicha, což je věc, kterou bohužel nechápu, protože můj nehorázný špek skutečně ještě nikdy za celou dobu tvrdý nebyl. Mohou se projevovat i takhle? Je to normální?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
14973
22.5.12 09:50

no, já se dočetla, že poslíčci jsou tvrdnutí břicha + mírné bolesti, samotné tvrdnutí se za poslíčky nepovažuje

mně to začalo taky nočníma bolestma jak popisuješ a teď už to bolí i přes den, ale tvrdnutí mám k tomu taky…

MS bolesti moc nepodceňovat - někdy značí zánět, který může vést k předčasnému porodu ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
17226
22.5.12 09:51

Ahoj, já poslíčky neměla nebo jsem je neměla asi tak citlivé, až kontrakce u porodu, a ty bych nazvala jako silné menstruační bolesti ;) Mluvila jsi o tom s Dr.? At se koukne, zda je dole vše OK, zda se třeba už tak brzy neotvíráš? Držím palce :hug: Tvrdnutí břicha - sádýlko ti tvrdnout nebude, jen svaly a děloha 8)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2597
22.5.12 09:53

Já ty bolesti měla a zkracoval se mi tak čípek, magnesko to zmírnilo :-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
11689
22.5.12 09:55

Menstruační bolesti vznikají změnou čípku, takže bych to nepodcenovala a zašla si k doktorovi. Tvrdnutí břicho poznáš i přes špek :) Prostě jakoby se ti najednou sevřelo celé břicho, ale je to i cítít, když si na to břicho sáhneš.

Příspěvek upraven 22.05.12 v 09:55

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
72725
22.5.12 09:55

Ahoj, mi trvdlo břicho od 20 tt a to víc než hodně. Vždycky zabolelo a břicho jak kámen. (měla jsem pak riziko, protože jsem se začala otevírat). Ale tvrdnutí bylo celý den, průměrně tak 40×. Já bych se radši zmínila dr, mě to mladého zachránilo.. Ale nechci Tě strašit, někdo to má celé těhu a nic to neznamená.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
434
22.5.12 10:02

:( Radši tam zavolám, jsem objednaná až na příští čtvrtek, ale mam fakt trochu strach čekat. Ačkoliv jsem se tam s podobným problémem hrnula v únoru, k jiné Dr. než chodím normálně, a ta na mě byla dost odměřená, že jí jako obtěžuju… Některý doktoři jsou fakt hrůza. :(

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
17226
22.5.12 10:10

@Linettka Raději ať je odměřená, než aby se něco pokazilo 8)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14973
22.5.12 10:11

lepší snést trochu prudění než něco zanedbat, taky jsem hned minulý týden jela, když bolesti neustupovaly, nepomáhala mi vana, nic. Doktor se taky tvářil, že nadělám z poslíčků, ale aspoň jsem měla klid, že je malá v pořádku. A když ti netvrdne břicho, tak to fakt může znamenat nějaký zánět, nemáš výtok?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
434
22.5.12 10:15

@LadyTommy Ne, to ne.

Máte asi pravdu, že je lepší skousnout kyselý ksichty, než něco zanedbat. Já rodím poprvé, takže fakt nepoznám, co je ještě normální… :D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
72725
22.5.12 10:16

@Linettka Chráníš sebe a mimčo.. Kašli na to, co si myslí. Kámošce pořád říkali, vše je v cajku a dopadlo to hodně špatně. Můj doktor říkal, lepší 10× plašit a přilítnout zbytečně, než to jednou podcenit. Kor když jsi těhotná poprvé..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
434
22.5.12 10:21

Doufám, že bude mít můj doktor stejnej názor. Sestra mi řekla, že bych přijít měla, kdyby se to zhoršovalo, tak hned, jinak pozítří ráno, až tam bude můj doktor. Tak si dám dnes a zítra asi nohy nahoru a budu pracovat z domova a ve čtvrtek uvidím…

Ze všech útrap, co těhotenství a porod přináší mi přijde ten přístup některých lékařů snad nejhorší… Když čtu, jak se mnohdy chovají v porodnicích k rodičkám, tak je mi až do breku. :zed:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
72725
22.5.12 10:24

Neboj, dobře dopadne. Rozumný doktor Tě vyslechne, vyšetří a potom bude řešit. Bohužel blbců se najde dost, ale je třeba za sebe bojovat a nenechat se otrávit. ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5019
22.5.12 10:27

Ahoj,
já měla přesně takové poslíčky taky. Také jsem všude četla, že správní poslíčci jsou takové a takové, ale já měla prostě menstruační bolesti jako ty. A doktorku to nijak neznepokojovalo. Ba naupak byla ráda říkala, že tohle přesně potřebujeme. Říkala jsem jí to jen tak mezi řečí na prohlídce. Takže bych byla v klidu… Malého jsem prodila 38+5tt.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5019
22.5.12 10:28

Jo a naopak tvrdnutí břicha jsem neměla snad za celé těhu ani jednou…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Prsní vložky

• (3.5) + 51 recenzí

Babylove Prsní vložky

• (2.4) + 40 recenzí