Poradna porodní asistence
Bc. Vladimíra Toplaková
Ahoj asi od 1ě mám bolesti první sem t nevnímala nějak,ne že by nebolely,ale mám je tět pořád poslíčky,ale začaly být docela pravidelné počítám je poslední hodinu a sou zhruba po sedmi minutách..Takový že fakt nemužu nic začnou v zádech a přejdou do celýh břicha takový sem ještě něměla..Ve vaně sem byla už dvakrát a bolesti mám furt.Počkám ještě pul hodiny a volám do porodky..co myslíte?Zítra mám naastoupit na vyvolání sem deset dní po termínu porodu.
já bych jela bude to asi ono a když né tak ty budeš aspoň klidnější
já to měla podobné…z ničeho nic začaly bolesti do zad a do břicha asi po 7 min, sprcha nepomohla,a intervaly se začaly zkracovat. Po příjezdu do porodky tvrdili sice že jsou to poslíčci a že porodím za 2 dny,ale nakonec jsem porodila za 5 h od příjmu a celkově od první bolesti to trvalo 8 h,šlo to docela rychle…takže bych jela!!
Také myslím, že to začíná, pomalu bych jela
Hodně zdaru a ať je vše v pohodě!!!
@sunnyho.motylek pokud je máš,jetě snesitelné a v jakém časovém rozmezí?por.asistentka říkala teplá vana buď rozjede porod když je to porod a když jen poslíčci ustane to ![]()
To bude asi ono
hodně štěstíčka a sil k porodu, at to zvládnete v pohodě..
holky, sorry, že se tu vmíchám, ale stávalo se někomu, že vana poslíčky nerozehnala? jsem 34.týden a když si dám teplou vanu/sprchu, tak neustanou a kolikrát se tím ještě rozjedou. U doktora jsem byla, na porod to nevypadá vůbec - malá je vysoko, čípek 4cm
to vypada nadejne
zkus prozkoumat i intenzitu stahu, kdyz si ho vizualne vybavis, mel by byt jako hora rip, prudce nahoru, rovinka a dolu, pak pravidelny interval mezi tim…taky by mel nejakou dobu trvat, to ted z hlavy nevim, cca min 45 vterin?????
@LadyTommy mě pomáhala moc jen nevím jakémáš ty bolesti a rodila jsem 3×
Dala bych teplou vanu, ať víš, na čem jsi, pozor, po vylezení z vany může porod pěkně zrychlit, takže si připrav všechno na odjezd, zburcuj odvoz a pak tam zalez. Pokud se intervaly pomalu zkracují, tak to porod asi bude, ale dřív jak s kontrakcemi po 5min bych nejezdila.
Převoz může kontrakce zeslabit nebo i zastavit, tak ať tam máš nějaký nález a nepošlou tě domů, kdyby se porod na převoz zastavil, tak neboj, rozjede se sám, stačí se uklidnit a když se budeš cítit ok, tak to zas přijde ![]()
Hodně štěstí a ať to jde hladce ![]()
@suik třeba už zakladatelka je fuč nepíše
ale toto je dobrá rada ![]()