Domluvený císařský řez

2021
18.5.12 21:09

domluvený císařský řez

Ahoj holky! budu muset na císařský řez a zajímalo by mě, jak to všechno probíhá a chtěla bych si promluvit s někým, kdo má zkušenosti,abych se mohla poptat. Děkuji

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
1553
18.5.12 21:28

A celkově nebo lokál?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
87
18.5.12 21:35

já prošla v únoru císařem s celkovou narkózou-klidně se ptej..i piš SZ.pa ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5761
18.5.12 21:52

já byla také na plánovaném císaři…po neúspěšném epiduralu v celkové anestezii…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3624
18.5.12 21:55

Já jsem byla na plánovaném císaři se spinální anestezií ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7139
18.5.12 22:02

ahoj já měla plánovaný s epidurálem

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4542
18.5.12 22:38

V každé nemocnici je to malinko jinak, takže nejlepší bude, když ti popovídá někdo, kdo rodil tam, kde budeš ty… no u nás přijdeš den předem, provedou základní vyšetření, monitory… ráno zase monitor, natáhnou ti úžasné punčochy na nohy, napíchnou žíly na kapačky a jedeš na sál… pokud máš celkovou anestézii, tak pak už celkem nic nevíš a probudíš se až po nějaké době na dospávacím pokoji… pokud spinál (nebo epidurál - prostě lokální anestezie), tak ti píchnou injekci, resp. kapačku do zad a až zabere, tak řežou :-)… ty jsi při vědomí, uvidíš miminko, někde ti ho i na chvíli dají… a na zašití tě pak trošku oblbnou, ať nemusíš být vzhůru i u tebe.

Asi se to dost bude lišit… u nás mimino donesou na kojení hned, jak se probereš, někde ho neuvidíš delší dobu…

Pak tě převezou na jipku, kde budeš den, dva (podle tvého stavu a zvyklostí nemocnice)… a pak na normální pokoj. Domů se propouští jak kde, většinou 5. den, u nás 6.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14871
18.5.12 22:41

Takhle jsem to měla já, zkopčené z diskuze o SC, kam jsem to psala ;)

Já myslím, že plánovaný císař je vesměs všude stejný, co jsem tak četla nebo slyšela od holek.

Měla jsem TP 5.3..císaře mi naplánoval doktor na 25.2.
24.2 v 8:30 jsem se nechala přijmout, natočili mi monitor, zkoukli jestli se mimi neotočilo do správné polohy, odevzdala jsem jim tam lístek na dítě a oddací list (posílají to rovnou na matriku), taky mi brali krev, měla jsem špatný tlak a celkově se jim to nezdálo, říkali že to kdyžtak udělají rovnou ten den a do 25 by nečekali. Nakonec krev vyšla OK.
Zavedli mě na pokoj..až do večera to byla nuda..sama na pokoji, čekání,jen se stavil anesteziolog aby si změřil tlak a probrala jsem s ním jestli chci částečnou nebo celkovou narkózu(já měla celkovou chtěla jsem vědět zda se narodí holka nebo kluk hned a taky jsem chtěla mimíska hned vidět)! v půl večer 10 jsem si došla na sesternu pro klystýr Yal na vyčištění a kdo není dole oholený tak ho rovnou oholí…no a pak jsem šla chrnět.
Brzy ráno budíček, sprcha (povinná) a stejně jí doporučuju jelikož se pak do druhého dne stejně nehneš.
Pak přišla sestra, napíchla mi kanylu, dala roztok s ATB a taky něco na zavodnění, těsně před odjezdem na sál mě vycévkovala a jelo se..V předsálí mi daly vypít sestry panáčka roztoku proti blinkání.
No pak už si mě přebral sálový zřízenec, dovezl mě na sál, tam mě anestezioložka napíchla částečné umrtvení, dali mě do takového stanu abych na ně neviděla a začlo se. malá byla venku snad za 3 minutku, slyšela jsem její první nádech..bylo to nepopsatelný, ukázali mi jí a nesli jí na vážení..jelikož byla KP tak jí jen vážili ale neměřili. šití trvá cca půl hoďky, nic jsem necítila byla to aráda, pak si mě zřízenec zase naložil a odvezli mě na pokoj. Malou nám tam hned sestra dovezla, aby se s ní manža taky poňufal a já jí pořádně viděla. Zkoušela jsem hned přiložit, ale mlíčko se mi nakonec spustilo až 4tý den..Malá byla nalokaná plodovky tak stejně ublinkávala..Sestra mi jí vozila kdykoliv jsem chtěla.
Jinak ten den co mi udělali císaře tak jsem se nemohla hýbat, postupně jsem začla cítit nohy, a večer už je cítila úplně.Druhý den ráno přišla sestra, pomohla mi do sprchy (z břicha mi čouhaly dva dreny), to první postavení na nohy bylo nejhorší, ale pak už to bylo lepší a lepší, po obědě my dreny vytáhla, cévku taky a stěhovala jsem se na normální pokoj, tu noc jsem malou u sebe ještě neměla, ale hned ráno mi jí sestřička dovezla a pak už jsem jí měla jen a jen pro sebe.
Nastupovala jsem ve čtvrtek a ve středu kolem 11 dopoledne si nás chlapík vyzvednul…Zuzku musela zkontrolovat dětská sestra a mně musela doktorka udělat propouštěcí papíry!
Kdyby něco písní a ráda ti ještě doplním nějaké info..je to tak nějak ve zkrácené formě vše…ale určo jsem na něco zapomněla, ale to podstatné tu mmáš

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6350
18.5.12 23:06

Ahoj, v únoru jsem byla na plánované SC s epidurálem. Nástup večer před, od půlnoci nejíst, nepít, proběhl kontrolní monitor a příprava - holení (můžeš doma), klystýr a jestli se dobře pamatuji, tak jsem dostala injekci na ředění krve. Den D jen nekonečné čekání o hladu a žízni ;), konečně přišla sestřička, že už si smím navléknout punčochy a pojedeme. Na operačním sále zavedli epidurál a do ruky kanylu (vůbec nevím jak se to píše?? :oops: ) pro kapačku, po umrtvení ještě cévku. Pak řez, mimi venku tak za 10 minut, mně ho jen ukázali (stejně jsem ho neměla čím pohladit) a odnesli za taťkou a prohlédnout, poměřit. Šití trvalo asi půl hodinky, uspat už jsem se nenechala (bylo mi nabídnuto)a hned poté mě odvezli na pokoj a přinesli mimi. Od té doby byl se mnou, jen si ho sestřičky vždy přišly vzít na přebalení a potom na noc, protože 24h jsem nesměla chodit. Druhý den (po celkové snad dřív) tě donutí vstát :jazyk: a pak už je to jen den ode dne lepší a lepší ;) . Rodila jsem v úterý odpoledne a v sobotu jsme šli domů.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2021
19.5.12 09:31

Jde o to, že u mně to vypadá všechno vpořádku, že bych mohla rodit normálně, ale protože mám uvnitř vše dvakrát, tak neví, jak by to dopadlo, jestli by nebyly komplikace, tak radši, že půjdu na císaře. Když to tak vezmu, tak ten kdo rodí normálně tak si protrpí porod a pak už má dá se říct klid. Císař zase je asi tak nějak vklidu ale potom je to horší a na dýl v nemocnici, že… Takže je buď celkové uspání nebo částečné umrtvení, že? a potom jak vás šijí, tak proč se nechávat uspat? co je lepší? a kdy můžou přijít návštěvy? utíká to v nemocnici rychle?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9879
19.5.12 11:36
@Janeynka píše:
Jde o to, že u mně to vypadá všechno vpořádku, že bych mohla rodit normálně, ale protože mám uvnitř vše dvakrát, tak neví, jak by to dopadlo, jestli by nebyly komplikace, tak radši, že půjdu na císaře. Když to tak vezmu, tak ten kdo rodí normálně tak si protrpí porod a pak už má dá se říct klid. Císař zase je asi tak nějak vklidu ale potom je to horší a na dýl v nemocnici, že… Takže je buď celkové uspání nebo částečné umrtvení, že? a potom jak vás šijí, tak proč se nechávat uspat? co je lepší? a kdy můžou přijít návštěvy? utíká to v nemocnici rychle?

přesně tak. Já měla akutní cisař tak jsem si protrpěla bolesti asi 12 hodin a pak ještě cisaře . Já si nestěžuju jsem štastná že malího zachránili ale ted jdu na sekci znova malá je příčně už měsíc a asi se neotočí.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1048
19.5.12 11:53
@Janeynka píše:
Ahoj holky! budu muset na císařský řez a zajímalo by mě, jak to všechno probíhá a chtěla bych si promluvit s někým, kdo má zkušenosti,abych se mohla poptat. Děkuji

ahojky já jsem po císaři, tak ti můžu popsat všechno :) Ničeho se neboj vůbec, obzvlášť jestli jdeš na plánovaný CŘ. Já měla akutní za porodu, selhala indukce,takže jsem si dala cca 7 hodin kontrakcí, neotevírala jsem se, tak udělali císaře. Je to rychlý v první řadě, nevím jestli budeš mít celkovou nebo jen epidurál, já měla epidurál, necítila jsem skoro celý tělo až po prsa. Pořád máš doktora za hlavou a ten na tebe mluví a povídá ti, co se bude dít, to je fakt super a uklidňuje to. Ve chvíli kdy ti dají epidurál, tak účinkuje skoro okamžitě a rozříznou břísko, potom dělohu a pak mají snad několik desítek vteřin na to dítko vyndat, takže je to fakt fofr :) Pak asi 20 minut zašívají, a pak tě odvezou na JIPku,kde jsi cca 12 hodin, někdo i déle. Tam přicházejí k sobě nohy a zbytek těla, jizva docela bolí, ale nic co by se nedalo vydržet. Člověk má euforii z toho, že má miminko. CCa po pěti dnech pouštějí z porodnice domů a ten den co mě pouštěli mi i vyndali stehy. Pak doporučuju koupit si vazelínu a jizvu masírovat a mazat každý den několikrát. Každý den je to lepší a lepší, jizva se hojí fakt rychle. Takže se vůbec ničeho neboj :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1048
19.5.12 11:59
@Janeynka píše:

přesně tak, není potřeba podle mě celková anestezie pokud jí teda nedoporučí doktor. Fakt nic necítíš po epidurálu a navíc ti dítko ukážou když ho vyndají což je nádhera :srdce: :srdce: Po císaři se doporučuje klid 24 hodin, mě to pořád doktoři hustili ať si odpočinu, ale já chtěla malýho mít u sebe hned co mě pustili z Jipky na šestinědělí-to bylo po 12ti hodinách. Tak se divily doktorky, že už jsem tak fit, ale já chtěla. Jinak návštěvy můžou přijít hned. Za mnou byla máma a přítel asi 16 hodin po císaři. Myslím že pokud se postavíš na nohy a jsi schopná chodit- což je snad každá, tak hrozný to fakt není- tak můžeš chodit po chodbě s návštěvou třeba hodiny :) Jinak jak jsem psala, po císaři pouští z porodnice o trochu déle než po klasickém porodu, cca po 5-6ti dnech, podle toho jak se cítíš ty a jestli máš mimi v pořádku-pokud nemá třeba žloutenku nebo špatně přibírá atd. :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2021
19.5.12 12:12

asi si vyberu možnost abych byla přivědomí a mohla si užít první okamžiky. a manžel tam může být při porodu se mnou? já jsem měla operaci cysty nad zadkem. několikrát prvně ambulantě a zašitý a dren a pak až operace, takže jsem si užila dost, tak snad tu jizvu zvládnu. a co přesně si mám na tu jizvu koupit?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Lightsun
19.5.12 12:47

Ahoj zakladatelko, posílám radši SZ. :mavam:

• Citovat
  • Upravit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat