Poradna porodní asistence
Bc. Vladimíra Toplaková
@Bella1988 píše:
@AramisDeMar Proč mám komplexy? Já napsala, že je to v pořádku o několik odstavců výš a ty se mě zeptáš na to jestli bych využila příležitost. Řekla jsem Ti, že ne - nevyužila. Ne na úkor toho, že ženská příjde jak se vyspí a jde si hned na řadu a předběhne všechny kolem. Já vydusit nepotřebuju - jsem řádně registrovaná, nepředbíhám a neodsuzuju lidi, kterým opravdu není dobře, nebo mají nějaký velký problém - ale protekci ano tu odsuzuju a zvlášť pokud je to tak na očích. Ty píšeš, že remcám. Ale já tam čekám několik hodin i když jsem objednaná na čas, jako ostatní mamky a tak očekávám, že když už to teda musí být, tak to aspoň bude fér. Nevím co je na tom za remcání! Platím si zdravotní pojištění jako všichni a netrvám na to, že musím jít na čas hned v tu hodinu. Ale ty buď nečteš všechno a nebo jsi fakt mimo.
sice si platis zdrsvotne poistenie, ale tie pipnky si plstia ten nadstandart, aby sa mohli vyhajat.. ![]()
@miisenka ale já tady nemluvím o placení nadstandarní péče
i když je to teda takový no.. ale dejme tomu, že dřív to tam bylo i ofiko a u porodu to i chápu, že si vybereš dr, kterýmu věříš a chceš ho tam mít.
Já ale mluvím o úplně jiných věcech, ale dobrý. Ty jsi si zaplatila prašule do těhu poradny, chtěla jsi to nejlepší, dostala jsi to, porod v pohodě. Dobrý. Nechci se opakovat, tak bych to ráda ukončila. Máš to za sebou, jsi spokojená. Tak buď ráda. ![]()
@Bella1988 víš co, možná jsi to měla říct tý dotyčný, třeba by se zastyděla
blbý je, že když nemáš co nabídnout na oplátku, jen tak se k protekci nedostaneš…
@Bella1988 píše:
@miisenka Ano jsem nešťastná a divíš se mi? Co je na tom k smíchu? Že čekáš v čekárně xx hodin a je ti zle? Pak přijde někdo takový a nakráčí si dovnitř. Navíc když jsi tam byla ty - fungovalo to jinak. To mi věř - myslím, co se korupce týče. Teď si na to dávají těžce bacha. Já nejsem žádný chudák, klidně bych peníze dát mohla, ale i kdyby to šlo - neudělám to. Jak jsem psala platím si zdravotní pojištění a daně jsou už tak vysoké. Snad u porodu - o tom se však nebavím. Těhotenské poradny jsou z mého pohledu něco úplně jiného. Tam Ti průšvih nehrozí a vyšetření jsou totožná.
jak ked som tam bola ja, tak to fungovalo inak? To nechapem, ja tam bola pred pol rokom..a ako vravis, nakracala som na 11h, isla k sestram a pak hned dovnitr..
Al bol akutny pripad, a ver tomu ze bol, tak som si tam drepla, vybrala knizku a cetla si..holt s tym nic nespravis, ludia ktory nechcu cakat, tak sa uprotekcnia, aby nemuseli byt nestastny jsk Ty..ja toho nelutujem, bolo to super..stale ten isty dr, i v poradni i u porodu..ja v klidu..a oarkovanie som olatila len hodinove..skoda ze nemaju polhodinove.. ![]()
@Bella1988 píše:
@Anjes Já nechápu jen ten tvůj postoj. To není nadávání, jen prostě nevěřím tomu co čtu - pokud si pamatuju dobře, psala jsem sem o úplně jiné věci - ne o čekání ale o protekční ženský a nesmyslu objednávání a předbíhání na čas. A ty mi tady píšeš toho a ještě o svém chlapovi. To že je to jeho dítě přece neznamená, že má povinnost všude jezdit se mnou nebo s Tebou - to ty potřebuješ vyšetřit a ne on a věř mi že scény nedělám, kdyby ano - vypadalo by to značně jinak.
Ty jsi tou protekcí úplně jak posedlá. Prostě protekce byla, je a vždycky bude
S tím nic nenaděláš. A co se týče mě osobně, tak bohužel jsem také protekční. Bohužel proto, protože o to vůbec nestojím, naopak je mi to nepříjemné a hloupé. Argument všech lékařů u kterých jsem během těhotenství byla, že jsme snad všichni zdravotníci, tak by bylo smutné si vzájemně nepomoct. Dokonce na ultrazvuku jsem nemusela platit ani za cd s fotkama, div jsem se tam s nima neprala, aby si ty peníze vzali
No a v porodnici, zase že jsem zaměstnanec, tak co má člověk dělat? On ne každý o tu protekci stojí a stejně je mu to prd platné ![]()
Příspěvek upraven 13.02.14 v 11:17
@miisenka
Oni tu službu zrušili víš? Ale ty víš všechno nejlíp a pořád meleš to svoje. Jinými slovy já o voze ty o koze
![]()
@Bella1988
Ja nic neplatila, ja bola protekcna.. ![]()
Vybrala som si porodnika k porodu, to bolo vsetko..
@Bella1988 píše:
@miisenka![]()
![]()
Oni tu službu zrušili víš? Ale ty víš všechno nejlíp a pořád meleš to svoje. Jinými slovy já o voze ty o koze
![]()
vidíš, řekla bych ti to samý…
Je opravdu kouzelný, jak se vždycky najde nějaká kravička bez mozečku a další dvě ji přitakávají.
Osobně by si tam sami dřeply a buď držely pusu a nebo se ozvaly, stejně jako každý, kdo to zažije a ví jaký to je. A nebo taky ne - třeba by vytáhly kreditku od manžela a cpali dr prachy i když o ně vůbec nestojí
Krása holky fakt. Akorát jste ukázaly svoji inteligenci. Blbcovi neodporuj
![]()
@Bella1988 píše:
@miisenka![]()
![]()
![]()
jasne, sluzbu zrusili, ale nikde neni pisane, ze Ty si tu sluzbu nemozes obnovit.. ![]()
Ja nic nevim najlepsie, ty vis vsetko najlepsie..
Ja holt uznavam to, aby som si mohla zariadit prednostne vysetrenie, osetrenie atd..vzdy to islo- bud ofiko alebo neofiko..
@Bella1988 píše:
Je opravdu kouzelný, jak se vždycky najde nějaká kravička bez mozečku a další dvě ji přitakávají.Osobně by si tam sami dřeply a buď držely pusu a nebo se ozvaly, stejně jako každý, kdo to zažije a ví jaký to je. A nebo taky ne - třeba by vytáhly kreditku od manžela a cpali dr prachy i když o ně vůbec nestojí
Krása holky fakt. Akorát jste ukázaly svoji inteligenci. Blbcovi neodporuj
![]()
Uz nemas argumenty?
![]()
@Bella1988 já jen pořád nevím, proč jsi to neřekla tý dotyčný - protekční??? Třeba bych to pak pochopila…
A jinak odpověď přímo k tvému tématu - nevadí mi, že je někdo protekční, asi si to prostě uměl zařídit.
Ahoj všem,..napíši to z té druhé „protekční strany“. Jako dcera lékaře v menším městě jsem VŽDY měla protekci. I když ruku na srdce jsem byla spíš „kovářova kobyla“, která u lékařů do dvaceti byla mimo zubaře a gynekologa co dva roky minimálně. Co se týkalo čekacích dob, vždy sem si to řádně „vyseděla“ stejně jako ostatní pacientky a bylo by mi upřímně krapet trapně kdybych měla jít na řadu dřív než ostatní. Je ale pravda, že na specializovanější ošetření sem nemusela tak dlouho čekat, ale byla jsem brána téměř ihned a nemusela jsem třeba několik měsíců čekat.
Teď bydlím ve velkém městě a na protekci už nehraju. Co se týče porodu, ale protekci mít asi budu a rozhodně mi to nevadí. Otec dítěte je lékař a bude se mnou u porodu. A přeci jenom se v tomto prostředí na to „hraje“. Protekci bych v tomto případě vůbec nezahazovala.
@AramisDeMar jo leží, protože je to pro mě asi nejvyšší stupeň drzosti a to že vám to třeba nevadí, nebo na to máte jiný názor - to je vaše věc. Já se na to určitě nepovznesu, protože s tím nesouhlasím. Sice nejsem typ, co si stěžuje u nadřízených a háže konkrétní jména, ale naštěstí se nebojím to říct dotyčnému do očí. Víš on to vzal a byl v pohodě. Dohodli jsme se na věcech, které pro mě budou výhodné - jenže já o ně nestojím
Chtěla jsem jen vědět názor ostatních žen, abych věděla jak na tom jsou a evidentně ostatním je to jedno - tím pádem, ať si tam čekají jak trubky a nechají si to líbit. Já jsem v pohodě, protože vím, že jsem byla naprosto v právu - ostatně kdyby ne. Neudělala bych to
Ale moc díky za tuhle diskuzi, člověku to otevře oči a nějak pak uvažuje více egoisticky. Ještě včera mi bylo líto i ostatních, ale dnes už na to kašlu.