Poradna porodní asistence
Bc. Vladimíra Toplaková
Ahoj maminky, tento server jsem našla před pár dny a jsem nadšená
Našla jsem zde spoustu rad, poznatků a jdu také za vámi s malou bolístkou…
Máme doma 2 letého miláčka a plánujeme druhé mimi. Strach z porodu musím překonat sama, ale v posledních dnech mě trápí nejvíc nástřih hráze
První porodník byl levák, takže mám jizvu na druhou stranu, než by ji stříhal pravák - docela mě děsí představa druhého nástřihu
To, že by byl porodník opět levák je mizivá šance.. Nějak si neumím představit, jak by to řešil??? Stříhat se má v jizvě, ale …
Není zde někdo se stejnou zkušeností ![]()
Já měla první nástřih taky od leváka. Před druhym porodem mě můj gynekolog varoval ať si to sama při porodu ohlídám že se právě může naskytnout nějaký ****** který mi to střihne na druhou stranu, což ne že by byla jen estetická vada ale často se při nástřihu naruší už si nepamatuju jak se to menuje tak to okecám - prostě nějaká žláza která má za úkol zvlhčovat což prý když je narušena na jedný straně skoro neva ale pokud by se narušila na obou tak se nebude zvlhčovat v tom případě pak můžou být veliký problémy v sexu což může vést i k frigiditě. To mě viděsilo tak sem si to fakt ohlídala i když to byl docela oříšek
A jestli zrovna byl druhý střihač taky levák nevim.
Ve Zlíně se druhorodičky skoro vůbec nestříhají…první prodník tvrdilže nástřih mi musel udělat, neb mám vysokou hráz, měla jsem 7 stehů…ted podruhé PA řekla, že hráz vůbec nemám vysokou a normálně jsem rodila na stoličce, bez nástřihu, pak mi jen zašili drobné trhlinky…možná vůbec nebude potřeba stříhat:)
Přesně tak, druhorodičkám, pokud to není nezbytně nutné, se hráz většinou nestříhá. Dej si to do porodního plánu - nestříhat, popř. ve staré jizvě, a jestli neakceptují porodní plány, tak to opakuj pořád dokola ![]()
Martina