Zátěžový test – co to je a jak dlouho trvá?

464
19.4.08 10:02

Zátěžový test

Ahoj, chtěla bych se zeptat, co je to zátěžový test a jak dlouho tak trvá? Slyšela jsem něco, že by si mě tam už mohli nechat..?
Dík :wink:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
6149
19.4.08 10:08

Myslim, ze se vlozi tabletka prostaglandinu a ceka se, zda to spusti porod, pokud ano, tak je dalsi postup jasny… :wink: Drzim palecky :!

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9356
19.4.08 10:22

Při zatěžovem testu se dava infuzi male množstvi oxytocinu a sleduje se na CTG co děla děloha.Pokud nejsi k porodu připravena nestane se nic.Mi davali zatěžak když jsem nějake kontrakce měla,ale pry jsem nerodila.Porod se mi rozjel celkem rychle.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1100
19.4.08 10:25

Při zátěžovém testu se do žíly na ruce zavede infuze a do žíly se dávkuje po kapkách oxitocin. Počet kapek se co cca 10 min zvyšuje. Zároveň je na bříško připojen monitor, který monitoruje srdíčko mimíska a činnost dělohy. Trvá to asi hodinu, nevím už přesně. Oxitocin vyprovokuje dělohu ke stahům. Bolí to jenom malinko - asi jako menstruační bolesti. Někdy se stane že se tím porod nastartuje. U mně tímto způsobem zjistili že se mimísovi porod nelíbí a že by ho nemusel přežít tak jsme valili na císaře. Neboj nic fakt to nebolí, ale trošku nepříjemné to je. Tak mnoho zdaru....... :wink:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6149
19.4.08 10:44

Jak tak koukám, tak jsem to pěkně pomotala :oops: :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
286
19.4.08 10:54

Mne tiež robili záťažový test kvôli tomu, že som mala preeklampsiu. Chceli tak zistiť, či môžem rodiť klasickým spôsobom alebo cisárskym rezom. Zaviedli mi do žily určitú látku, ktorá vyvolala kontrakciu (ani som to necítila) - zistila som, že môžem rodiť normálne,nakoniec mi to však zdravotný stav nedovolil a musela som na cisársky.
Ten test je úplne v pohode, najhoršie na tom bolo, že vedľa rodila nejaká mamička, ktorá strašne vrieskala…no strašne…taaaak som sa potom bala normálneho pôrodu…fakt strašne :D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5546
19.4.08 16:08

Ogul, ale nepomotala…je to o porodu, né? Je… :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
464
19.4.08 19:38

Moc děkuju za všechny odpovědi :) .. No jdu tam v pondělí.. a doufám že mi ho to vyvolá :lol: :oops: .. už se malýho nemůžu dočkat.. :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Prsní vložky

• (3.5) + 51 recenzí

Babylove Prsní vložky

• (2.4) + 40 recenzí