Stehy po porodu

40
6.4.08 21:55

stehy po porodu

Ahoj, jsem 9dní po porodu, kde mě sešívali natrženou hráz a ještě mi nevypodávaji stehy. Při minulém porodu mi vypadavali už pátý den. Je to normální? Trochu mě to zaskočilo.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
20840
7.4.08 08:09

Ahoj, pokud si pamatuju, tak nám říkali v porodce, že stehy vypadají do 14 dnů, takže máš ještě čas. Ale úplně jistá si nejsem.
Tak hlavně ať jsi brzo fit a hodně radostí s miminkem :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1064
7.4.08 09:25

me rikaly, ze do 10dnu, jsou to tri tydny a porad padaj :evil: :evil:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7.4.08 10:05

Ahoj holky,
tak co si pamatuju já, tak po prvním porodu(v Brně u Milosrdných Bratří- srpen 2003) jsem měla stehy ještě přes 3 měsíce. I moje gynekoložka se divila, ale říkala, že někdy se to prostě stává že to trvá delší dobu, než vypadají. Ale problém byl spíš v tom, že jsem nemohla vůbec sedět a natožpak plnit nějaké manželské povinnosti, že :) Po druhém porodu (Přerov- únor 2007) jsem si řekla, že si stehy nechám vytáhnout od porodní asistentky až ke mě do týdne přijde domů na návštěvu a tak se i stalo. Sice to nebylo nic příjemného, ale na druhou stranu jsem 14 dní po porodu už normálně seděla. Takže až budu teď rodit, tak si stehy nechám opět vytáhnout. Nebudu riskovat, že budu mít opět tak dlouho stehy a u toho takový problémy. To, že mě nastřihnou vím jistě, protože porodní asistentka mi říkala, že mám hráz poměrně vysokou, takže nástřihy byli opravdu nutné. Takže pokud bych nešla císařem (a to bych nerada) tak si ty stehy zas nechám tedy vytahat. Hojení je opravdu lepší a rychlejší. Ale to záleží na každém z nás jak se cítí a zda na sebe nechá sáhnout tak brzy po porodu. Takže přeji všem pěkné hojení poporodních poranění. A samozřejmě gratuluji k narození miminek. Ahoj Martina

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
40
9.4.08 19:48

Ahojky, moc děkuji za odpovědi. Je to 12 dní a ještě nevypadl asi ani jeden steh. Až vydaj dam vědět, jak to dlouho trvalo. Mějte se pohodově a díky.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
49
9.4.08 19:52

Tak to si pamatuje přesně, byl to pro mě z celýho porodu ten nezapomenutelnej zážitek. Po 14 dnech mi konečně začaly vypydávat stehy a já se mohla konečně po:,–(it. Zbytek vypadl během dalšího týdne. Takže celkem 3 týdny. Tak ať to máš rychlejší :D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
133
10.4.08 10:48

Ahoj,

po prvním porodu mi stehy vypadaly samy - převážně venkovní. Jeden vnitřní mi zůstal a ten jsem si asi po měsíci vytáhla sama, protože mi čouhal ven.

Po druhým porodu mi to trvalo ještě déle. Měla jsem asi osm vnitřních stehů a jeden venkovní. Potíž byla v tom, že jsem po 14 dnech po porodu opět putovala na operační sál na kyretáž. Stehy mi vypadaly až tak dva měsíce po porodu. V operační zprávě jsem se dočetla, že mi stehy při kyretáži popraskaly a musela jsem být opět sešitá.

Jo a moje kamarádka ještě 3 měsíce po porodu nebyla OK.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
789
11.4.08 15:17

Já jsem měla jen 2 stehy … nenastřihávaly mě, ale byla jsem trošku potrhaná na čípku a vypadaly mi za 14 dní. Je to asi inviduální.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
40
16.4.08 20:19

Ahojky, tak už mi stehy vypadaly, je to 18dní po porodu. Všem přeji co nejmenší šití nebo ještě lépe žádné.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Fik
29.6.08 15:56

Hola,
sice je to starsi diskuze, ale treba sem nektera nakouknete.
Mam stejny problem, mesic po porodu a porad 12 stehu, vypadaly asi jen tri.

• Citovat
  • Upravit
208
30.6.08 10:55

Já ani nevěděla, že to má vypadnout sama, takže jsem naopak zírala ve sprše, co to je :D :D :D . Ale jinak to taky trvalo kolem dvou týdnů, ne-li dýl, než to bylo všechno venku…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
13503
1.7.08 22:20

tak ja teda nevim ze by mi nejaky steh vypadl..Kdyz se podivam zrcatkem dolu tak je tam stale vidim.Jeden mi 9 dni po porodu odstrihl mu gyndr protoze me hodne zasili a ostatni tam stale mam(i vevnitr)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
rozmary
8.10.10 18:38

jsem taky devět dní po porodu,stehy mi vypadaly snad do pěti dnů až na jeden,je to ten uzlík a nevym jestli vypadne,nebo mi ho bude tahat doktor,jsem takovej šťoural a tak jsem za něj zkoušela popotahovat,ale kdepak drží jak blázen

• Citovat
  • Upravit
rozmary
12.10.10 16:26

Tak ten steh tam pořád mám a ještě se vyklubal jeden,už jsem z toho nervozní,14 dní po porodu a pořád tam jsou :zed: Jak jste na tom se sexem?Já už bych měla chuť,ale ještě se bojim :oops:

• Citovat
  • Upravit
4509
12.10.10 17:56

tak me steh venkovni vypadl az ve tretim tydnu…
jinak vnitrni siti vubec necitim ale na sex si netroufam, pockam az po sestinedeli co mi rekne doktor jak to tam vypada :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Prsní vložky

• (3.5) + 51 recenzí

Babylove Prsní vložky

• (2.4) + 40 recenzí