Poradna porodní asistence
Bc. Vladimíra Toplaková
@Anonymní píše:
@Pekoni A za jak dlouho to asi vypadlo? Protože mě připadá, že mi zůstal už jen tady ten jeden jediný a ani neměkne a ani se asi nechystá vypadnout.![]()
no docela to trvalo dlouho. Přesně si to už nepamatuju, ale určitě to trvalo dýl jak 14 dní.
Pokud ti nevypadne sám tak ti ho dr vytáhne.
Ahoj, vůbec ničeho se neboj. Samo to odejde určitě, mě to také trápilo. Chce to jak jsem již psala co nejvíce vzduchu a koupat a to mi moc pomohlo.
Za pár měsíců se tomu budeš jen a jen smát ![]()
Ahoj. Zeptám se asi blbě, ale na plná usta. Jak vypadají stehy? To nejsou samovstrebavaci? Byla jsem v Podolí. Jak poznám že vypadávají. To jsou jako viditelné kousky nitě? Jsem 3 týdny po porodu a nevím o nicem
. Dá se to poznat pohledem jestli je ještě mám? Dekuju za radu..rodila jsem poprvé. Jinak všechno v pořádku. Žádné bolesti nemám. Sedět můžu normálně.. dekuju.. ![]()
Ahoj dnes jsem 12 den po porodu a už mi vypadl minimálně jeden stah který jsem našla na tol. papíru. trochu to zakrvácelo. Myslíte že je to normální? nevypadávají nějak brzy?
Ne, brzy to není. Mně většina vypadala šestý den a dvanáctý už jsem stopro neměla žádný.
Ahoj jsem 4dni po porodu chci se zeptat
Sem sita hrozne to boli nemuzu vubec sedet sotva chodim a lezet muzu jen na zadech. svedi me to poradite mi co bych stim mohla delat aby se to rychleji zahojilo? sprchuju se 3as4dene muzu i vickrat? dekuji za rady.
@Niccolkaaa
Já jsem se sprchovala dole v podstatě pořád, čůrat jsem chodila do sprchy
A potom co nejvíce větrat, když jsem ležela tak jedině rozcapena bez kalhotek. Jinak to můžeš omývat odvarem z řepíku, nebo třeba rosalgynem, na noc mazat hemagelem. ![]()
@Niccolkaaa sprchovat se určitě víckrát, omývej to vodou, ve které budeš mít rozpuštěné Tea Tree a levanduli - působí hojivě a antisepticky. A určitě je dobré chladit. Já jsem sipo druhém porodu pořídila chladicí gelové vložky na poporodní poranění a musím říct, že to bylo velmi příjemné a mnohem míň to bolelo, i když já jsem zas tak moc šitá nebyla.
@MartinaTru delali jste si obklady koupila jsem si gelovy sacky a nevin jestli si mam davat teply nebo studeny obklad?