Poradna očního lékaře
MUDr. Vladimír Korda Ph.D.
Vydrž do výsledků a nespekuluj. Zbytečně tě to vyčerpává.
Sama používám tuto taktiku nepředbíhat a vyplácí se to. Většinou vyhraji to nejlepší z nejhoršího, takže spekulace jsou zbytečné.
Měla jsem podobný postup, oční, všechna vyšetření u ní, perimetr, oční pozadí a nevyšly mi dobře testy, prý zrakový nerv nevypadá tak jal by měl, nic strašného ale poslala mě na mr mozku, a další věci. Jako první napsala vyloučit boreliozu. Prakticka mi napsala žádanku na neurologa (toho jsem chvíli hledala) ten mi udělal nějaké vyšetření vše ok a jako posledni mi napsal lumbalku na tu boreliozu. Přišla jsem do nemocnice nechali si mě tam s tím že mi udělaji ještě vépy (vyšetření na 10 minut a ležela jsem tam 3 dny nechápu až jsem chtěla podepisovat reverz že se citim zdrava) a při propouštění mi ty vepy malem zapomněli udělat. Nebudu komentovat. Před tou lumbalkou mi teda vzali o krev. Po dvou tydnech vysledky že nok je ok, ale vysoke krevní hodnoty pozitivni borelie. Primář neurologie mi dal antibiotika. Po pul roce oční nerv pořád špatný. Byla jsem mezitim na další podrobnějši rezonanci vše ok. Oční si stala za tím že se to musí vyřešit a že mi dal přimář slabou dávku antibiotik. Přijdu k prakticke kde mi potvrdí slabou dávku a pošle mě na infekční do nemocnice co mi doporučila oční. Ta mi dá znovu antibiotika a řekla že borelioza je za ni přeléčena (kdyby byla v moku po lumbalce tak se davaji kapčky a znamená to že ji máš aktuálně v sobě, to že mok byl ok a měla jsem jen v krvi protilátky znamenal že se s tim snažilo tělo samo poprat ale dali mi antibiotika) no to by bylo ok kdybych zas nepřišla na kontrolu k oční s tím že nerv furt není ok. Našla mi nějakou igm hodnotu z te krve a poslala mě na revmatologii. Nebylo mi ještě ani 30. Citila jsem se tam hrozně. Ale pní doktorka supr, zase krev, borelioza pozitivni (po pul roce od druhého přeléčení) byla jsem zoufala. Pak ji napadlo ještě vzít krev na vitamin D a potvrdilo se že ho mám hrozně málo na to že končí léto a já byla furt na dovolených. Tak zobu D. Nicméně oční nerv pořád není ok. A tak mě neuroložka po pul roce posílá znovu na krev, protože si oční myslí že to pořád může být pozitivní hodnotou boreliozy která by měla brzy po přeléčení (a já byla už 2×) klesat a u mě neklesá ani po roce. Tak zas a opět krev tentokrát u praktické. Výsledek je, že byly hodnoty zase pozitivní ale výrazně klesly, normál je 15, já předtím měla 157, a teď 32. Takže konečně pokles a tělo by si s tím už mělo poradit. Za měsíc mě čeká zase kontrola u oční (musím kvůli toho chodit co 4 měsíce) a čekám že se nic nezmění. Avizovala že mi udělá ultrazvuk oka a může se jednat o vrozenou vadu třeba a budu jen na sledování, pokud se prokáže že po klesnutí těch látek za ten špatný oční nerv borelioza opravdu nemůže. Každopádně díky ni bych ani nevěděla že jsem boreliozu někdy prodělala protože kliště jsem neměla ani nepamatuju, nejsou na mě ani komáři, žádný hmyz. Přitom můj muž je lapač všeho hmyzu a nesnáší to a i kdyby byl jeden komár na světě tak si ho najde. Přisuzovala jsem to té borelioze že jim nechutnala moje krev. Všichni doktoři mě strašili RS, a já nevím čím, ale diky tomu jsem přišla na to že mi chybí D, a měla jsem boreliozu. Jediný přilznak který jsem měla před léčením boreliozy byla bolest hlavy. Ne migréna, ale taková divná prostě, a po přeléčení musím zaklepat se bolest už nikdy neobjevila (rok a pul). Pokud máš RS z MRI negativní, lumbalka taky ok, trvala bych u doktorů ať hledají jinde. Musíš ale narazit na doktory, kteří ti chtějí pomoct. A i když jsem na tu svoji oční trochu nadávala protože nesnáším chodit po doktorech s občas si mě přehazovali jak horký brambor mi přišlo, tak díky ni jsem přišla na takové věci, na které bych asi nikdy nepřišla. Brnění s boreliozou souvisi, mě brněl levý palec na noze. Teď jak ty protilátky klesaji je to lepší. Tak snad se podařil přijít co to je u tebe.
Zdravotní, hledala jsem zde různě ale nenašla nikoho s podobným příběhem.
V prosinci jsem se objednala na oční protože jsem si všimla že hůř vidím, během Vánoc mě bolelo za pravým okem při pohybu. V lednu jsem přišla na oční, pan doktor se podíval a rozkapal oko, tlak, i fotil nějakým přístrojem a objednal mě na perimetr. Ten dopadl špatně, ztráta zorného pole, objednal mě tedy na další vyšetření zrakového centra. To dopadlo tak že jsem musela na neurologii s podezřením na chiasmatický syndrom.
No a na neurologii udělali CT, poslali mě na magnet, nakonec dělali i lumbálku. Dnes jsem volala na výsledky a řekli mi že na 99% to nic nebude ale že za týden si mám zavolat na konečné výsledky.
Můj dotaz tedy je zda to měl někdo podobné? Vše negativní a i tak měl později RS? Krom zhoršení zraku mám i brnění končetin a rtů. Samozřejmě budu ráda když to nic nebude, ale proč ta ztráta zorného pole