Poradna o zdravém nošení dětí
Iva Gondeková
Zdravím všechny,
mohl by mi někdo poradit, které nosítko je nejvhodnější pro větší postavu??Mám 175cm a jsem docela oplácaná, z kterých bych měla začít vybírat?
Děkuji ![]()
Manduca i Bondolino naprosto bez problémů i pro hodně velký holky ![]()
Já myslím, že můžeš vybírat úplně ze všeho. Stačí si jen pohlídat maximální délku bederního pásu
díky holky ![]()
Nemáte zkušenost s tímhle?
http://www.branakdetem.cz/…go-bordo.htm
mají ho v akci na slevovém servru za 1400..na manducu jsem taky koukala, je v nich veliký rozdíl?
Ergo mám doma a jsem spokojená. Nedávno jsem měla možnost vyzkoušet Manducu, ale nesedla mi. Takže nejlepší je, někde si to vyzkoušet a pak uvidíš. ![]()
Ahoj,
Ergo máme a velká spokojenost a za tu cenu bych brala všema deseti ![]()
My jsme spokojený s Manducou, ale to Ergo vypadá taky dobře a cena nemá chybu. Určitě bych to brala, kdyby nesedlo, prodáš ho minimálně za stejnou cenu ![]()
Ergo mám a na svou robustní postavu jsem si musela přešít ten bederní pás. Měla jsem doma stejně široký popruh a prodloužila jsem ho. Ale jen o pár cm. Bylo to poměrně jednoduché i já nešička na šicím stroji jsme to zvládla asi za 5 minut. Ale jestli s tím nechceš dělaj nějaké kejkle, tak si ho asi raději někde vyzkoušej.
Díky za reakce ![]()
K tomu ergu se dá dokoupit extendor na prodloužení bederního popruhu. Nad tím už jsem taky špekulovala ![]()
Právě že za tu cenu se mi to zdá fajn..nemám tady nikde možnost ozkoušet
![]()
my máme manducu a nosil v ní zatím jen manžel, když si chci vzít malýho já, tak v ní nechce být
je nám oběma dost horko a jemu to asi vadí ![]()
ahoj,
taky nejsem drobne devce:-) a mame ergo sport - nosi ho i muj partner, dedecek, je moc fajn. Mame cerne - ale je na nem vsechno videt, tak mozna jinou barvu, jinak jsem moc spokojena.
pavlina
Pavlo díky.
Já se ptala na ten sport paní z eshopu a písla mi tohle : „na robustnější postavu je pravděpodobně nejvhodnější klasické nosítko Ergo (bordó, béžové, černo/béžové). Verze Sport je odlehčená verze vhodná především pro větší děti“ tak jsem z toho jelen..od kdy sport používáš?
Já si zase říkám, že na světlé bude všechno vidět tak teď babo raď, když je vidět každé smítko na černém nosítku ![]()
Že by byl Sport pro větší děti není pravda, všechna Erga mají zádovou opěrku prakticky stejně velkou. Odlehčené to nosítko je, to je pravda, ale právě že s tímhle modelem přišlo Ergo právě na základě poptávky od větších lidí - má delší bederní pás a i ramenní popruhy jsou polstrované dál, takže se vysokým lidem nestane, že by jim polstrování na ramena už pořádně nedalo. Takže Sport klidně doporučuju (max obvod v pase 125cm), stejně tak Manducu (max obvod v pase 140cm, to už má fakt málokdo
Klasické Ergo má max obvod 110 cm a na tvoji výšku by určitě pasovalo taky.
Ono obecně mají s nosítky největší problém spíš malé a hodně štíhlé maminky.
A jestli tedy můžu poznámku k barvě. Mám béžovou (pro jistotu i slintáčky
) a fakt není problém. Pokud to nebyla třeba velká šmouha od zabahněných botiček. No a za ty slintáčky jsem vděčná, protože dcerka byla vždycky z jedné strany „zakousnutá“ do popruhu. A po celém dni jsem je pak jen přeprala a nemusela prát celé ergo. ![]()
Díkes holky.
Tak jsem si poukaz na jedno ergo zakoupila, doma ozkoušíme a když nesedne tak ho prodám a poohlídnu se po jiném.
Váhám mezi béžovou a bordó..ty slintáčky určo koupím, děkuju za tip
![]()