Je správně uvázaný?

• Fotoalbum (1)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
21
24.6.11 19:30

Je správně uvázaný?

Ahoj holky, jsem cerstva mama, memu synkovi je ted 20 dni a nova v satkovani, takze si vubec nejsem jista, jestli to delam spravne, mohly byste mi vy zkusenejsi poradit? Mam nositko Close baby carrier (takovyhle http://ozbabytrends.com.au/…/WsPages.asp?… ) a takhle to vypada uvazane po spouste upravovani. Nevim ale, jestli ma nozicky dost vysoko (ale vys mi ta kolinka dat nejdou, mozna kvuli prsum) a jestli neni moc zkrouceny a jestli nema prilis vykroucenou hlavicku, zkratka jestli mu nenicim pater… Asi bych to mohla jeste vic utahnout, ale mam pocit, ze pak uz by se mi spatne dychalo…Mozna by mel jit celkove niz nebo vys (ale niz nevim, jak zaridit, vys by to asi slo snaz…?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
35545
24.6.11 19:51

Tak dvacetidenní mimi v téhle poloze asi rozhodně být nemá :think: vypadá to děsivě :think:
http://salatky.cz/index.php?… takhle ano, ale holky ti tu určo poradí lépe a erudovaněji :wink:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
21
24.6.11 19:54

Kdyz jemu se nalezato vubec nelibi…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
31594
24.6.11 19:54

Zásadní problém, je nakřivo.
Vnější okraje kříže by potřebovali trochu víc dotáhnout.
Výška mi přijde v pořádku, obecně se uvádí, že dítě má být tak vysoko, abys ho mohla políbit na čelíčko.
Jinak nosím stejně staré mimčo ve vertikálu a ničemu to nevadí, ale nosím v šátku, přijde mi líp dotažitelný než toto.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
35545
24.6.11 19:58

Gladys, rozhodně se nebudu přít, ale mimčo nedrží hlavičku (a ta tíha?) a ve vertikálu? to mi přijde hazardování s jeho zdravím a hlavně páteří. :think:
Je to můj názor a já bych mu to neudělala :wink:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
219
24.6.11 20:06

Nosila jsem ve vertikálu také měsíční mimi - kvůli problémům s kyčlemi nemohla být v kolíbce. Zdá se mi nakřivo (jakoby sesunuté nalevo) a málo dotažené. Důležité u tak malého mimi je hodně podsadit zadeček, aby se zádíčka hodně zakulatila a držet hlavičku (zafixovat pruhem látky nebo přidržovat rukou). Myslím, že šátek by byl lepší :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
21
24.6.11 20:07

ja mam i normalni satek, ale jenom doma sity a je uplne nepruzny - je proste z pevneho platna, tohle se mi zda prijemnejsi, pac material je jako mikina, tak jsem mela pocit, ze se bude lip utahovat a vsechno.
Ja vim, ze je nakrivo, ale nevim uplne, jak ho pres prsa vyrovnat - ted pri kojeni mam vel E-F… Taky nevim, jak mu dat hlavicku, kdyz mu ji dam rovne, tak je na klicni kosti a nema moc mista pod krkem, ale sama mu pada podel (meho) tela do strasneho zaklonu, jak ji ma na otocenou stranu…
Nerada bych mu ublizila, ale kdyz on kdyz se nedrzi tak vydrzi spat tak 20 minut a pak se hned budi, porad by se nosil a ja si pak ani chleba nenamazu… :roll:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
16247
24.6.11 20:10

Jaguska: podsazení je dobré, ale je celý nakřivo. Chce to více dotáhnout a nebát se. Nevím, jak to s tímto šátkem jde. Nemáš v okolí někoho, kdo má pořádný šátek, či někoho, kdo by ti poradil s vázáním?

Vertikál x kolíbky: každý říká něco jiného. Ale pokud je dítě dobře uvázané ve vertikálu, tak to podle mne páteř neničí, rozhodně méně, než špatně navázaná kolébka, do které není jednoduché mimčo napolohovat…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6093
24.6.11 20:11

Dítě do vertikálu klidně od narození, ALE vázat opravdu precizně.
Kolébka není pro spoustu dětí vůbec vhodná (nález na kyčlích nebo reflux), navíc ji přestala i Trageschule vyučovat - kvůli profláknutí několika případů, kdy se v USA kojenec udusil v jakémsi vaku.
Ono uvázat správně kolébku je mnohonásobně těžší, než dítě správně zafixovat ve vertikálu.
S ohledem na tradiční nošení, bych se vertikálu nebála, ti s ním mají zkušenosti po mnoho let a žádný problém není.

Hlavička se má zafixovat látkou. Podsazením docílíme, že se záda zakulatí a hlava nenaléhá na krční páteř. Látka šátku hezky malé tělíčko obepne a při správném dotažení není páteř zatěžována.

Není to můj názor, je to stanovisko Trageschule, ale já s ním souhlasím.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
21
24.6.11 20:13

me se v tom pevnem satku zda ze nemuzu moc dychat, kdyz ho poradne dotahnu, ale mozna by tomu pomohl jiny uvaz, nez jsem zkousela (kriz s kapsou venku…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6093
24.6.11 20:14

Jagusko, podle tvého posledního příspěvku bude asi problém taky v tom tvém nosítko-šátku.
Doma šitý šátek ti taky nedoporučím.
Spíš tě nasměruji, pokud chceš tedy opravdu nosit, na kvalitní nosící pomůcky, zkus projet www.NoseniDeti.cz

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
81479
24.6.11 20:18
kozisek píše:
Gladys, rozhodně se nebudu přít, ale mimčo nedrží hlavičku (a ta tíha?) a ve vertikálu? to mi přijde hazardování s jeho zdravím a hlavně páteří. :think:
Je to můj názor a já bych mu to neudělala :wink:

Samozřejě má každý jiný názor na vertikální nošení.

Ono je velký rozdíl mezi vertikálním nošením v šátku a na ruce. V šátku má dítě v dobře dotaženém úvazu podepřenou celou páteř, kolínka výš, než zadeček, pánev podsazená, páteř zakulacená, tqakže hlavička netlačí na páteř. Hlavičku má dítě zajištěnou šátkem.

http://www.nosenideti.cz/clanek.php?…

K vazu - je to opravdu špatně. Obávám se, že to bude i šátkem. Není to vůbec dotažení, miminko je málo podsazené a hlavně je úplně nakřivo.
Miminko musí být šátkem ppevně podepřené, těsně přivinuté k tělu nosiče, tak aby se ani při předklonu neodtáhlo .

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
21
24.6.11 20:20

Asi by to pomohlo, kdybych koupila „opravdovy“ satek a snad by to nas rozpocet jednou unesl, ale zijeme v zahranici, takze nemuzu moc prijit nekam a vyzkouset a zase dat pres 100 eur jen tak naslepo si dovolit moc nemuzem…
tady na tom nositku se pise, ze je od narozeni, tak zkusimjeste experimentovat s utazenim, nez zacnu presvedcovat manzela, ze musime rozhazovat :mrgreen:
Takze rikate, ze musi byt rovne - to znamena nozicky narvat tesne popd prsa a ohnout ho do C pre prsa s hlavickou uprostred tesne pod krkem?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
16247
24.6.11 20:21

Mě to podsazení zastak špatné nepřijde. Ale jak tam to dítko je? To je napodobenina Kříže s Kapsou uvnitř?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
21
24.6.11 20:26

je to jenom „kriz“ bez „kapsy“ - dva zkrizene pruhy roztazene pod prdelkou…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Manduca

• (5) + 34 recenzí

Nosítko

• (4.7) + 15 recenzí