Poradna o zdravém nošení dětí
Iva Gondeková
ahoj holky, chtela jsem se zeptat existuje naka klokanka pro vetsi deti? nasla jsem jich plno ale vetsinou jdou do 13-14kg a malej
ma uz ted skoro 12kg (ma 8m a kousek), chtela bych ji na obcasny noseni, napr. kdyz pujdem do lesa, nebo na turu a tak. ale vubec nevim jakou
jestli treba ty do tech 14kg maji jeste nakou rezervu ![]()
Ahoj!
Na klokanku raději zapomeň
a vyber nějaké kvalitní ergonomické nosítko (Manduca, Ergo, Beco…).
Třeba se ti podaří sehnat nějaké „z druhé ruky“ za přijatelnější cenu. Jednak tě z nich nebudou bolet záda jako z klokanek a pak taky mají mnohem větší nosnost. No a samozřejmě jsou mnohem zdravější pro dítě.
Koukni na stránky nosenideti.cz, tam najdeš zkušenosti s různými nosítky i šátky.
Tak tak, jak píše Zizalka, na klokanku zapomeň, mrkni na ergonomická nosítka - ta takovou váhu unesou v pohodě a šetří tvoje záda i záda tvého dítěte.
Jj, určitě ergonomické nosítko, to ti pěkně rozloží váhu dítěte a ponese se ti v pohodě. Když odhlédnu od všeho jiného, tak klokanka ti urve záda ![]()
víc se toho asi nedozvíš:-) klokanky jsou
takže běž do ergonomického nosítka…já mám Manducu a jsem spokojená
je do 20ti kg ![]()
Pokud už sedí co nějako krosničku? My máme tuto http://www.ondalek.cz/…sna-koala-ii?… a jsme spokojení. Určitě by se dala koupit i použitá levnější, my ji máme už na druhé a je pořád jako nová.
Krosna versus nosítko - asi otázka vkusu.
Většinou po krosně touží chlapi, zřejmě se cítí tak nějak „mužněji“, než když nesou své mládě v ergo nosítku či šátku ![]()
Z hlediska nošení je ale lepší (dle mého názoru) nosítko.
V nosítku lze spícímu dítěti zajistit hlava. Dítě je těsně u těla nosiče, takže zas až tak nepohne s těžištěm.
Když už krosnu, tak aspoň nějakou pořádnou (jako z předešlého odkazu) a né tintínko z Mimáče za 200 ![]()
Mame manducu i krosnu (kvalitni), a za sebe muzu rict, ze tak do roku a kousek vedla Manduca a ted v 17 mesicich zase jasne z pohledu prcka vedla krosna. Sedi v ni jakoby vys a ma lepsi rozhled, v Manduce se mi uz ted vztekala a naklanela ze strany na stranu (nevidi mi pres hlavu), takze i z pohledu nosice to bylo na houby a prte slo krosny ![]()
Spousta obchudku nebo sportu ergonomicke nositko pujcuje, asi bych nedriv vyzkousela ![]()
To je taky pravda.
Mám vypozorováno, že lidé s delšíma zádama mají děti v nosítku na zádech hodně zapadlé a ty pak nevidí.
Stačí si dát bederák výš (já ho mívám nad pupíkem) a je po problému, dítě má rozhled ![]()