Manduca - od kdy?

• Fotoalbum (2)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
1863
17.5.11 13:22

Manduca - od kdy?

Milé maminky, ráda bych pořídila sobě a mimču nosítko Manduca. Mimčo má teprve 2 týdny, tak se domnívám, že je asi ještě brzy. prosím o Vaše zkušenosti - od kdy jste začali s nošením Vy. Moc Děkuji!

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
6093
17.5.11 13:27

klidně od narození, použij novorozeneckou vložku.
o šátku jsi neuvažovala?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
10933
17.5.11 13:30

U syna jsem Manducu používala od dvou měsíců, u dcery od narození, prvních šest týdnů s novorozeneckou vložkou, která je součástí Mandudcy :-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Any11
17.5.11 13:31

Az kdyz sama trochu drzela hlavicku (tak od tech 3m), sice ma novorozeneckou vlozku, ale mne to prislo brzy.

• Citovat
  • Upravit
1144
17.5.11 13:36

Taky jsem pořídila Manducu, ale malou do ní dám až tak v půlroce. Tlak těžké hlavičky na páteř, která ještě nemá dostatečnou podporu svalů novorozenecká vložka nespasí - to je můj názor.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1863
17.5.11 13:38

šátek mi paní v obchodě, kam si chci pro Manducu jít nabízela, ale musím se přiznat, že jsem trochu vystrašená z toho uvazování. mám strach, že to třeba neuvážu dobře…a mimču se to nebude líbit nebo mi v nejčernějším případě třeba i „vypadne“

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6093
17.5.11 13:59
Seal píše:
Taky jsem pořídila Manducu, ale malou do ní dám až tak v půlroce. Tlak těžké hlavičky na páteř, která ještě nemá dostatečnou podporu svalů novorozenecká vložka nespasí - to je můj názor.

Hlavička nenaléhá plnou vahou na páteř. Díky podsazení pánve a zakulacení zad.
Ano, dítě nemá svaly na to, aby samo drželo páteř ve správné pozici, od toho tady jsou právě nosítka a šátky - zafixují dítě ve „zdravé“ poloze (bavím se o ergo nošení, neplést s klokankou, kde ten nápor na páteř je :-( )
To je zase můj názor, i když jsem to teda nevymyslela já.
Opravdu bych se nebála vertikálního nošení od narození, ostatně i Německo (Trageschule) už vyučuje jen vertikál.

Novorozenecká vložka slouží k tomu, aby mohlo být do Manducy umístěno i dítě, které ještě nedokáže tak zeširoka rozkročit nohy.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6093
17.5.11 14:03
michaela1808 píše: šátek mi paní v obchodě, kam si chci pro Manducu jít nabízela, ale musím se přiznat, že jsem trochu vystrašená z toho uvazování. mám strach, že to třeba neuvážu dobře…a mimču se to nebude líbit nebo mi v nejčernějším případě třeba i „vypadne“

To záleží na tom, co ti je bližší. Šátek i nosítko mají své výhody a nevýhody.
Strach z uvazování či možnost vypadnutí dítěte - na to bych rovnou zapomněla.
Vázáná je otázkou cviku, většina lidí se to naučí velmi rychle (v dnešní době internetu všechno najdeš na youtube).
Vypadnutí nehrozí, pokud budeš vázat pečlivě a správně.

Šátek je variabilnější, víc se dítěti i nosiči přizpůsobí; nosítko je zase pohotovější - jen připneš kolem pasu a umístíš dítě.

Můžeš to i kombinovat :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1120
17.5.11 14:27

Já jsem spíše pro šátek, přijde mi pro mimčo lepší, hlavně kvůli páteři. Navíc je to jen šátek, tak se při cestách jen přibalí a nezabírá místo.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
269
17.5.11 14:50

Ahoj holky, já manducu koupila když měl malý dva měsíce, dnes mu jsou 4,5m a byl v ní všehovšudy 2×. Vůbec se mu tam nelíbí, dělám vše podle návodu, tak v tom problém bych řekla že nebude. Ale je fakt že byl moc malinkej, narodil se dřív, tak to zkusím až bez té novorozenecké vložky.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6093
17.5.11 15:06
simuk píše:
Ahoj holky, já manducu koupila když měl malý dva měsíce, dnes mu jsou 4,5m a byl v ní všehovšudy 2×. Vůbec se mu tam nelíbí, dělám vše podle návodu, tak v tom problém bych řekla že nebude. Ale je fakt že byl moc malinkej, narodil se dřív, tak to zkusím až bez té novorozenecké vložky.

Zkoušela jsi rytmické pohupování? Nejvíc zabírá chůze ;-)
Ono to nosítko je jen doplněk, není všemocné. Je potřeba pohyb

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2318
17.5.11 15:12

Simuk, a co děláš, když máš mimčo v nosítku? Nestačí jen připnout a nehýbat se :-) Než si zvykne, je třeba poplácávat, chodit, houpat se a trénovat a trénovat.

Mám šátek i Manducu a šátek už nepoužívám. Než ho na sebe namotám a poutahuju a pospravuju si svoje oblečení, tak jsem spocená až na zadku. U Manducy je to šup šup. Taky v ní není takový vedro, protože na straně těla, kde není dítě, jsou jen popruhy a ne látka. Ale to je jen můj soukromej názor.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
114
17.5.11 15:14

Ahoj, já jsem manducu zkusila asi 2×, když měl prcek tři týdny, ale neměla jsem dobrý pocit z toho, jak nedržel hlavičku. Ani se mu tam moc nelíbilo.
Nakonec jsme ji koupili, když mu bylo asi 3,5 měsíce a držel hlavičku, a od té doby na ni nedám dopustit, i jemu se v ní moc líbí, rozhlíží se okolo a ani nedutá :palec:
Za mě teda manduca až když prcek drží hlavičku a taky když už se rozhlíží a vnímá okolní svět, že z toho nošení i něco má, pokud zrovna nespinká :-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
269
17.5.11 15:21

Jojo, chodila jsem asi 15minut po bytě :lol: , zpívala i tancovala :lol:
Jednou v tom teda vlastně vydržel hodinu na procházce, ale to byl unavený a spinkal, takže asi ani nevěděl, že v tom je :-P .

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6093
17.5.11 15:27
simuk píše:
Jojo, chodila jsem asi 15minut po bytě :lol: , zpívala i tancovala :lol:

Chyba, doma je to děsná nuda, tam už všechno zná.
Nejlíp vyrazit ven :palec:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Manduca

• (5) + 34 recenzí

Nosítko