Poradna o zdravém nošení dětí
Iva Gondeková
ahoj, na youtube su videa, ako sa dava novorodena do manducy:
http://www.youtube.com/watch?…
ja tam maleho nosim od mesiaca, teraz ma tiez dva mesiace- 63cm/6300g, ale stale pouzivam novorodenecku vlozku. tu je foto, ked mal cca 6 tyzdnov.
Mohl být problém v tom obchodu. Stačí natrefit na obsluhu, která v nošení není moc zběhlá a hned je problém.
Zkus navštívit i jiné pražské prodejny, namátkou mě napadá Mamaja a V Bavlnce
Diky, asi opravdu zkusim jine obchody.
Maleho mi do manduci dala pani urcite jinak nez jak je u tebe soldi na fotce. Rekla bych, ze mel nohy urcite niz, divne se to zarezavalo, ale v jinych mistech, ne u kotniku. Kazdopadne to na me vubec nestelovala (hlavne kvuli tomu jsem sla do kamenny prodejny,abych videla spravne nasazeno, to jsem si to mohla rovnou nechat jen poslat), jen mi dala popruhy kolem ramen jako obraceny batoh a nic vic, neutahovala nic ![]()
já malýho nosim od 4 měsíců a jak ho tam dát jsem nastudovala podle návodu. Je to docela srozumitelný, takže bych se nebála si pomoct případně sama… zkus se podívat, jestli ten návod není někde na netu a jeď do prodejny už vyzbrojená informacema ![]()
Návod na Manducu je tady: http://www.mamajainfo.cz/…cz_sk_hu.pdf ![]()
Já nosím Tomína od pěti týdnů. A oba dva jsme naprosto spokojení ![]()
martiiik píše:
Diky, asi opravdu zkusim jine obchody.
Maleho mi do manduci dala pani urcite jinak nez jak je u tebe soldi na fotce. Rekla bych, ze mel nohy urcite niz, divne se to zarezavalo, ale v jinych mistech, ne u kotniku. Kazdopadne to na me vubec nestelovala (hlavne kvuli tomu jsem sla do kamenny prodejny,abych videla spravne nasazeno, to jsem si to mohla rovnou nechat jen poslat), jen mi dala popruhy kolem ramen jako obraceny batoh a nic vic, neutahovala nic
Ahoj,
urcite Ti doporucuju zkusit obchod ‚V bavlnce‘, mne tam pani malou naaranzovala a vse krasne vysvetlila. Ja nosim malou od cca 2 mesicu, ale kombinuju to s kocarkem. Ze zacatku v ni byla max 2 hod. denne, ted (5mesicu) klidne i celodenni vylet.
Pokud chces videt reklamu na Manducu, tak je to nase Sophie ![]()
Ahoj, ja pouzivam Manducu od narozeni a jsme s ni maximalne spokojeni
vubec nemam pocit, ze by v ni byla spatna podpera zadicek nebo hlavicky, spis naopak, mela jsem z toho sama obavy a rikala jsem si, ze ji kdyz tak budu pouzivat pozdeji, ale pokud se spravne utahnou pasky a dite se vlozi do novorozenecke vlozky, neni vubec duvod k panice ![]()
Mam ale dotaz. Od ktereho mesice jste prestaly nosit novorozeneckou vlozku?? Docetla jsem se, ze podle roztazeni nozicek a pocitu ditete, ale i presto bych rada vedela priblizny vek ditete. Mala ma 3 mesice a jeste se ji bez novorozenecke vlozky nelibi
Dekuji
![]()
Ja tu vlozku prestala pouzivat minuly tyden, tedy v 5ti mesicich. Nejak se mi to driv nezdalo a mala si nestezovala, ale cetla jsem, ze jine maminky uz driv… ![]()
Já vložku přestala používat myslím ve 4 měsících - ale protože malá měla tlustý stehýnka a škrtilo by jí to
Tak to my jsme ji přestali používat přibližně ve čtyřech měsících, ale musím dodat, že Tomajs patří mezi větší mimča.
Ve třech měsících je asi ještě brzy. Pokud se ti bez novorozenecké vložky něco nelíbí, miminko je zapadlé, nebo na Tobě pevně nedrží, tak ji klidně používej dál. ![]()
Ja si to myslela, ze je jeste brzy, jen me matl ten nazev NOVOROZENECKA
dekuji za odpovedi
![]()
Jo a vlastne me napada jeste jeden dotaz. Stale se bojim doby noseni v manduce. Nosim malou max dve hodiny, ale nejcasteji tak v pulhodinovych nebo max 3/4hodinovych intervalech. Docetly jste se nekde jak dlouhy interval neni pro dite skodlivy? Je mi jasne, ze az bude mit rok, tak muzem jit na hory a nebudu to resit, ted mam stale pochybnosti. Tak dekuji za vase nazory a nebo zkusenosti ![]()
ahoj holky, já se na tu nov. vložku ptala minulý týden ve spec. diskuzi. od tří měsíců už ji totiž nepoužívám, zdálo se mi, že malá je v ní už dost vysoko. ale šest kilo ještě nemá, má 5,5kg, mylíte, že dělám chybu? jí se nošení ninak moc líbí…pošlu foto.
myslíte, že je moc nízko? a mám pořád rozepínat tu zádovou opěrku???
Ono asi zalezi mimco od mimca, ja ve vlozce nosila asi az do 5 mesicu, bo jinak mela Zuzka jakoby vykloubene nozicky. Proste az ji sly kolinka jakoby ven z Manducy i bez vlozky, zacala jsem nosit bez vlozky
Jo a operku jsem mezi temi 3-5 mesici mela rozepnutou, Zuzka byla dlouha ![]()