Poradna o zdravém nošení dětí
Iva Gondeková
No jo, já to předčasně vzdala, bylo mě ho líto že brečí
Měla jsem pocit, že se mu nelíbí jak má ty nožičky, měl je ještě moc krátký a přišlo mi, že je mu to nepohodlné.
Ale za 3 týdny jedeme na šumavu, tak se to tam chystáme vyzkoušet. ![]()
Ahojda, my nosili v Manduce od 5 tydnu (v novorozenecke vlozce) a spokojenost maximalni. Zuzka v ni vzdy temer okmazite usnula a kolem tech 2 mesicu uz to dopadalo spis tak, ze kdyz jsme se ji opovazili vyndat, rvala jak tygr
Jako male mimco se nosila fakt rada, ale tak od tri ctvrte roku uz bohuzel Manducu skoro nepouzivame, nase torpedo v ni nechce byt ![]()
Simuk, nožky mají být do žabičky, nemusí je mít úplně do praku. Chce to fakt trénink, vyjít někam ven v době, kdy je dítko v klidu, nestresovat, poplácávat.
Ahoj v manduce nosím až od 5 měsíců. Používám ji na ven. Na doma mám od 2 týdnů šátek. Ten používám stále na doma. Manduca má výhodu, že když potřebuju jít nakoupit, tak při vázání šátku tahám konce po parkovišti a to mi nevyhovuje
Ale pro malý mimčo se mi víc líbíl šátek. Navíc se dá sehnat z druhé ruky za dobrou cenu. To že bych ho špatně navázala jsem se taky strašně bála, ale parkrát jsem to vyzkoušela uvázat nad postelí a pohoda.
Cappy píše:Seal píše:
Taky jsem pořídila Manducu, ale malou do ní dám až tak v půlroce. Tlak těžké hlavičky na páteř, která ještě nemá dostatečnou podporu svalů novorozenecká vložka nespasí - to je můj názor.Hlavička nenaléhá plnou vahou na páteř. Díky podsazení pánve a zakulacení zad.
Novorozenecká vložka slouží k tomu, aby mohlo být do Manducy umístěno i dítě, které ještě nedokáže tak zeširoka rozkročit nohy.
Ano, dítě nemá svaly na to, aby samo drželo páteř ve správné pozici, od toho tady jsou právě nosítka a šátky - zafixují dítě ve „zdravé“ poloze (bavím se o ergo nošení, neplést s klokankou, kde ten nápor na páteř je)
To je zase můj názor, i když jsem to teda nevymyslela já.
Opravdu bych se nebála vertikálního nošení od narození, ostatně i Německo (Trageschule) už vyučuje jen vertikál.
Však já netvrdím, že mám pravdu, ale řídím se pocitem a ten mi velí takto
Šátek jsem po pár použitích taky zavrhla - Zuzanka mi v něm řvala a Ivance se v něm sice líbilo, ale z té smáčknuté polohy s vykroucenou hlavou (boční klubko) jsem taky nebyla zrovna odvázaná
a nasvislo jsem ji nosit nechtěla. Navíc to nebyl vhodný úvaz pro děti, co mají problém s kyčlemi - to se jí týká, takže šátek putoval zpět ke kamarádce.
Ale jinak je Manduka asi nejlepší nosítko, do jiného bych nešla.
Ahoj, já manducu koupila když malý bylo 5měsíců, protože ne všude se dá s kočárem, ne všude je bezbarierový p¨řístup a ne všude výtah. A taky se jí přestalo líbit v kočáru, nic nevidí:-) Takže dopoledne jdeme ven v Manduce, nakoupíme, popř. oběhnu úřady, doktory… A odpo do kočárku a spinkat. Malý se v Manduce líbí, někdy i usne.
Jinak píšou od narození, ale já bych tam asi malý mimčo nedávala ani s tou vložkou.¨Pro tak malý je asi lepší šátek
My používáme Manducu od 3 týdnů, jen teda na pár minut denně - na venčení psů přes den. Ale malá držela hlavičku už od 7. dne.
Mám dotaz. Mám ergo nosítko. Prcek bude mít příští týden 3 měsíce, neudrží hlavičku. Dalo by se místo novorozenecké vložky použít zavinovačka? Na tu chvilku se mi vložka kupovat nechce ![]()
U nas v Manduce az tak neslo o hlavicku, ta byla oprena i bez vlozky, ale o to, ze vlozka je mnohem uzsi mezi nozickami - Zuzka v Manduce bez vlozky pohodlne sedela az cca od 4-5 mesicu. Takze dle me zalezi na typu nositka (zda ma fixovanou hlavicku) a pak na velikosti prcka (zda mu „nevykloubis“ nozicky) ![]()
No, jestli jsem dobře pochopila, tak ergo nosítko je pro mimča co už udrží hlavičku. Pokud neudrží hlavičku, tak by se měla použít ještě novorozenecká vložka, ne? Že prý je tak do 4. měsíce. Tak zda můžu místo té vložky použít zavinovačku? ![]()
ahoj…tak manduca je od 3,5kg do 20kg…my jsme ji kopili až ted když je Martinovi 6,5měsíce a je v ní velmi spokojený kouká kolem sebe hlavně venku tatka sním chodí pouštět letadla to se mu moc líbí ![]()
orlynka píše:
No, jestli jsem dobře pochopila, tak ergo nosítko je pro mimča co už udrží hlavičku. Pokud neudrží hlavičku, tak by se měla použít ještě novorozenecká vložka, ne? Že prý je tak do 4. měsíce. Tak zda můžu místo té vložky použít zavinovačku?
nedovedu si představit, jak bys chtěla tu zavinovačku použít! Ale ať je to jakkoli, tak bych to nedělala, na to nosítko není dělané… počkej, až mimčo začne samo držet, když je to taková chvilka… ![]()
Vzhledem k tomu, ze tu podobny dotaz je, nechci zakladat novou diskuzi. Prosim o radu, pripadne fotky ![]()
Vcera jsem byla v obchode vyzkouset Manducu, rozhodnuta ze ji koupim, ale neuspela jsem. Prodavajici mi rekla,ze je vhodna pro vetsi mimi, tak od 4 mesicu, i kdyz v navodu je od narozeni. Zkouseli jsme malyho dat dovnitr, davala ho do ty nov.vlozky, ale tak nejak divne, dost nesmele, nejak jsem ji neverila, prislo mi i ze se dost zarezavaji nozky, no nevim-samozrejme rval jak tur ![]()
Chtela jsem manducu pouzivat spis doma, kdyz potrebuju chvili neco udelat-maly se chce furt nosit-v postylce nalezato rve, takze jsem docela zklamana ze stale nebudu mit volne ruce. Maly ma 2 mesice,ale je hodne velky, Dr. uz od narozeni rika ze jako 3mesicni, ma 61cm a 5,6 kg…takze se obavam, ze kdyz nepasuje ted, tak asi nikdy ![]()
Nemate zkusenost s takhle malym mimcem(prijde mi, ze tam takova mimca byvaji)? Pripadne foto, jak vypada Vase male mimco uvnitr? Nedavala ho tam prodavacka nejak blbe (neprisla mi pritom zrovna sebejista)?
Predem moc diky za cokoliv ![]()
Martina
Novorozenecká vložka ale přeci slouží pro miminka, která ještě nedokáží tak široce roztáhnout nožičky, aby se poskládala do klasického spodku.
S držením hlavičky to nemá moc společného. Miminka, která ještě nedrží dobře hlavičku, se zafixují pořádně vrchní částí.
Novorozeneckou vložkou se to nazývá, protože slouží k tomu, aby v nosítku mohli být nošeni i NOVOROZENCI.
Martiik, to je zajímavé, na koho jsi to v obchodě narazila. Smím se zeptat, kde jsi se snažila nakoupit?
Nemáš možnost navštívit jinou prodejnu?
Byla jsem v Brane k detem v Ph (kousek od Palacaku). Pojedu do prahy zase pristi tyden, takze bych se v jinem obchode stavit mohla-myslis, ze jinde by to mohlo byt lepsi? Prave, ze mi stale nejde do hlavy, ze by tam nepasoval ;-( Mozna je vtom posazovani nejaky figl, ktery pani neznala…