Poradna o zdravém nošení dětí
Iva Gondeková
michaela1808 píše:
myslíte, že je moc nízko? a mám pořád rozepínat tu zádovou opěrku???
Ja myslim, ze kdyz ji das tu vlozku a rozepnes zadovou operku, tak nebude moc vysoko… Zalezi taky na tom, jak sedi a kde ma nozicky, ne? Mne osobne se zda, ze by tu vlozku mit jeste mohla… ![]()
vodaziva píše:
Jo a vlastne me napada jeste jeden dotaz. Stale se bojim doby noseni v manduce. Nosim malou max dve hodiny, ale nejcasteji tak v pulhodinovych nebo max 3/4hodinovych intervalech. Docetly jste se nekde jak dlouhy interval neni pro dite skodlivy? Je mi jasne, ze az bude mit rok, tak muzem jit na hory a nebudu to resit, ted mam stale pochybnosti. Tak dekuji za vase nazory a nebo zkusenosti
No, mne bylo doporuceno do 3-4 mesicu max 2 hodiny v kuse. Nosila jsem ji tedy zhruba tak, nekdy to vyslo na dyl nekdy na min… Myslim, ze i na to se nazory budou dost lisit… ![]()
vodaziva píše:
Jo a vlastne me napada jeste jeden dotaz. Stale se bojim doby noseni v manduce. Nosim malou max dve hodiny, ale nejcasteji tak v pulhodinovych nebo max 3/4hodinovych intervalech. Docetly jste se nekde jak dlouhy interval neni pro dite skodlivy? Je mi jasne, ze az bude mit rok, tak muzem jit na hory a nebudu to resit, ted mam stale pochybnosti. Tak dekuji za vase nazory a nebo zkusenosti
A NEBOJ SE a delej to, jak to citis. Delas to urcite dobre… ![]()
Zcela jiste Te instinkt povede spravne ![]()
dagie píše:vodaziva píše:A NEBOJ SE a delej to, jak to citis. Delas to urcite dobre…
Zcela jiste Te instinkt povede spravne
To je krasne napsano, dekuji
![]()
Ahoj holky, nevíte jestli se dá manduca nějakým způsobem nosit tak, aby v ní byl mimís zády k mamince? Tudíž, aby viděl po okolí?
A ještě prosím jeden dotaz také k novorozenecké vložce - kdy jste začaly zapínat ty horní dva patentky? Jsou nám 2 měsíce a dávám malýho zatím pořád do vložky, zapínáme na spodní dva patentky a máme rozepnutý zip.
Kdy se má začít zapínat na horní dva patentky?
A kdy se má zip zapnout???
A poslední dotaz - nevíte kam na ramenní pásy se připínají ty smyčky z kapucy?
@Kešu píše:
Ahoj holky, nevíte jestli se dá manduca nějakým způsobem nosit tak, aby v ní byl mimís zády k mamince? Tudíž, aby viděl po okolí?
Bacha, zady k mamince se deti nosit nesmi vubec nikdy, to je hodne spatne na pater.
Vyuziju tady tuhle diskuzi - mate nekdo zkusenost s nordic walkingem a manducou? pripadne od jakyho veku?
Já si myslím, že s Manducou problém nebude, dyť je to vlastně chůze ne? Záleží, jak to bude příjemné tobě… Prcek se bude hezky natřásat a líbit se mu to pravděpodobně bude.
Mam 7,5 tydenni holcicku, v manduce se ji libi, ale co jsem ji mela na sobe zatim jen 2× je asi dost problem vychytat obleceni a prave se bojim aby se pri tom nordic walkingu neprehrala
a taky se mi zda ze hlava neni moc pevne, ale mozna to mam blbe utazeny? rozeplou ji mam, jeste je tam ta hlavova operka tu jsem jeste nezkousela
Vevericka: dělá se funkční oblečení i pro děti… Jištit hlavičku je základ ![]()
S tim oblecenim je to dobry vedet
ale tak ze ta hlava neni na pevno je teda ze t mam blbe utahly? ![]()
Vevericka: no podle mě to tím být může, kdyžtak hoď fotku
Kapucku tedy dáváš?
Já mám ráda outlastové oblečení a nebo oblečení s bambusem…
Holky, vážně si troufnete dát novorozence do Manducy? Teď jsem to nedávno zkoušela, ale nijak mě to nepřesvědčilo. Kdyby vydržel ležet mi na prsou, tak by to asi bylo v pohodě, ale on pořád tu hlavičku zvedal, takže v té Manduce v podstatě seděl. To se mi teda moc nelíbí, je to na ten krček moc velký nápor. A fixovat ho tou kapuckou mi taky nepřišlo nic moc, to se zas nelíbilo jemu a já na něj neviděla.