Šířka šátku

• Fotoalbum (3)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
121
18.6.11 05:45

šířka šátku

ahoj, prosím o radu jak má být široký pevný tkaný šátek? Mám poděděný a zdá se mi úzký.. moc děkuji..

a táké jsem se chtěla zeptat - od kdy nosit bříškem k sobe (v kříži s kapsou)? Malá má necelé 3m, hlavičku drží pěkně, ale zdá se mi že ji v úvazu děsně zakloněnou (byla uvázaná jen jednou na zkoušku). Děkuji..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
51750
18.6.11 07:07

šířka šátku KVALITNÍCH bývá obvykle 70cm při zakoupení nového šátku, po vyprání se některé mohou lehce srazit.
Jaký máš šátek?
Dítko už můžeš nosit v Kříži s kapsou, pokud se ti zdá, že je zakloněná, tak možná máš špatně navázáno, zkus třeba vyfotit, jsou tady zkušené nosnice a určitě ti poradí.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2401
18.6.11 07:30

Vazes kriz s kapsou uvnitr nebo venku? Na dotazeni je rozhodne lepsi kapsa uvnitr, nechat si dostatek latky kolem krku miminka a dobre dotahnout, popripade zafixovat hlavicku roztazenim jednoho z vnejsich pruhu krize.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
81477
18.6.11 07:32

Kvalitní šátky se většinou vyrábí v šířce 70cm, po vyprání se srazí - většinou mám pak okolo 63-68cm.
Bříškem k tobě už určitě může. Některé děti se bohužel mají tendenci vyklánět a zaklánět, právě okolo těch 3m je to ooblíbená činnost Možná bys mohla zkusit nějaký úvaz na bok, tam mimčo lépe vidí. Ale pro nosiče je to úvaz na jedno rameno - méně pohodlný.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
121
18.6.11 08:02

šátek jsem koupila z druhé ruky-nevím původ, dlouhý 4.7 a naměřila jsem šíři když ho vyrovnám 60cm, ale „volně“ je trochu nakrabacený, ohnuté okraje a dá 56cm. Vyžehlit to nejde..

Vážu s kapsou venku.

Právě, málá potřebuje všude vidět, tak se zakláněla, ale ještě to neudrží, tak se pak klepla do čumáčku o muj hrudník(teda jestli je to hrudník to nad prsama :-) )

Jsem samouk a zatím jsem vázala jen párkrát a moc mi to nejde, hlavně se mi to nepovede, tak to zkouším znovu a malá je mrzutá, tak toho zas nechám..
Měla jsem ji parkrát v kolébce vázané jako kříž s kapsou venku, tam se ji líbilo, ale má už 5kg a nějak se mi tam nevejde, možná to bude tou šíří..

Uvažuji ale o šátku elastickém nebo o mei tai, ale mám strach za to dávat tolik peněz když nevím jestli to využijem..¨
Mám ještě babyvak od emitexu a tam se malé líbí a docela používáma, ale to je jen na chvíli, musí se podpírat jednou rukou, tak z toho bolí záda..
Malá je teda děsně nosící a zatím ji tahám převážně v náručí, ale to časem nepůjde..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
81477
18.6.11 08:07

O elastiku bych už v tomto věku neuvažovala. Navíc šíře elastiků je taky 60 cm. Zkus navázat kapsu venku - jde to dotáhnout po navázání, takže dotáhneš přesně podle mimča. Pokud to bude napevno tak, že se ti nebude po překlonu odtahovat od těla, bude to správně. Nepůjde se jí tak vyklánět.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
121
18.6.11 08:15

dobrá, zkusím, děkuji za rady!

PS:vy máte lamy alpaky? :-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
51750
18.6.11 08:16

A na šátku není nikde žáden štítek?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
20840
18.6.11 08:53

Kříž s kapsou venku je poměrně náročný na kvalitní uvázání, zkus opravdu raději kříž s kapsou uvnbitř.
tady je oblíbené instruktážní video:
 http://www.youtube.com/watch?…

Foto šátku by nebylo? Zavání mi to nějakou pochybnou kvalitou, 56cm je celkem málo :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14721
18.6.11 11:02

56 cm je málo. Souhlas s Alpakou, šátky po vyprání a sražení mívají 63-68 cm. Co je to zač? Nemáš aspoň obrázek?
A odkud jsi? Možná by se našel někdo, kdo ti s vázáním pomůže naživo :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
121
20.6.11 04:28

na šátku žádný štítek není, akorát méďa značící střed.. Musím vyfotit..

zkoušela jsem uvázat kříž s kapsou uvnitř, je to lepší..ale malá se mi začala pokaždé vstekat, tak doufám že jí to časem přwjde, v kolíbce byla spokojená..uvázala jsem si pak plyšového medvěda a ten teda držel dobře :-)

jsem kousek od plzně, uvázání na živo kdyby mi někdo pomohl by bylo super!

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
121
20.6.11 16:38

tak se mi to vůbec nedaří..nejde mi to utáhnout, malá se ode mě děsně odtahuje, zaklání a vsteká..
já se taky akorát u toho rozčílim že trápim dítě vlastní neschopností, koupim si asi mei tai, zdá se mi to jako nejlepší alternativa pro leváky co neuvážou šátek!

a šátek jsem ještě nebyla sto vyfotit :-(

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
51750
20.6.11 19:53

Stased tak vyfoť šátek bez dítěte, ono možná bude problém v šátku, že se ti s ním blbě váže. Za kolik jsi ho z druhé ruky koupila?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
121
20.6.11 22:14

za 400 od sousedky mojí mamky..už mi to napadlo,že by to mohlo být tim, on je takovej, hrubej, s „uzlíkama“, myslím že proto jde blbě dotahovat..
no musím vyfotit…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
121
20.6.11 22:24

tak foto

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...