Poradna očního lékaře
MUDr. Vladimír Korda Ph.D.
Ahojky, chci se zeptat, jestli nemá někdo zkušenost s escitalopramem viatris 10mg? Předepsal mi ho zatím praktik, protože 3 měsíce, zažívám časté úzkosti a v poslední době i panické ataky na které mi nic nepomáhal už. Dostala jsem k tomu i neurol, abych na začátek měla něco na panickou ataku, kdyby přišla. Čekám až budu mít termín u psychologa a stavy už se nedaly občas vydržet, nezvládám to ani v práci někdy. Takže pokus má některá z vás zkušenosti, tak sem s nimi ![]()
Znám hodně lidí, kteří escitalopram berou na tytéž nebo podobné potíže, jaké trápí tebe, a jsou vesměs spokojeni. Je dobře, že ti ho předepsal praktický lékař, u těchto stavů je to lék první volby a neztratíš čas čekáním na termín u psychiatra. Ten Neurol jsi dostala na překlenutí těch řádově několika týdnů, než escitalopram plně zaúčinkuje. Pouze to s ním nepřeháněj, opravdu jen v nouzi a krátkodobě, ale to tě určitě praktik edukoval. Pokud ten escitalopram nebude dosahovat tebou očekávaných účinků, nebo-li se ti neuleví po několika týdnech, řešila bych to už s psychiatrem, který má širší možnost výběru zvolených léků. Psychoterapie je určitě taky dobrá cesta, ale někdy je člověk ve stavu, kdy je potřeba ta rovnováha neurotransmiterů v mozku nastavit pomocí medikace.