Poradna očního lékaře
MUDr. Vladimír Korda Ph.D.
Zdravím, zajímal by mě váš názor na tuto kombinaci léků od mého psychiatra.
Ráno Concerta 36 mg a citalopram 20 mg.
Večer citalopram 20 mg a mirtazapin 45 mg.
Psychiatr mi k tomu nic neříká a pouze něco předepíše. Concertu a mirtazapin beru druhý měsíc a citalopram od konce listopadu.
Cítím se jako nikdo, nemám absolutně náladu na nic, chuť do života prostě nic a po nasazení citalopramu je to ještě horší.
Hlavně po citalopramu mám šíleně sevřenou čelist a sucho v ústech, bolesti hlavy a závratě. Hlavně tedy nedokážu nic cítit, krom smutku a nicoty
@Milanek5552 píše: Více
Citalopram prý má takové vedlejší účinky po nasazení. Prý to po pár týdnech obvykle odezní a nastoupí účinek, pro který se to bere.
@Milanek5552 píše: Více
Lékař je na toto studovaný.
Chceš názor od laiků, jestli je léčba správná?
Muzu dat jen zpetnou vazbu na vedlejsi ucinky Concerty
Doporucuju zadat si do googlu concerta agression, nebo Concerta rage na Redditu se o tom pise spoustu.
Vedlejsi ucinky Concerty u me: Po odezneni pusobeni leku vecer jsem mela uzkosti, deprese, citila jsem obrovskou agresi a podrzdenost. Taky jsem necitila behem brani hlad, coz muze znit jako blbost, ale prida to na takovem “rozklepanem” pocitu, ktery jsme po Concerte mela. Dlouhodobe jsem brala drive Ritalin a po tom jsme zd mela slabe vypadky pameti.
I tak bez techto leku nemohu zit, protoze jsem mimon a nejsem si schopna udrzet praci. Jen je to dobry vedet, ze je to priznak leku, i ty uzkosti, Ritalin mi uzkosti dokonce vyvolal. Titalin i Concerta jsou stejna latka, jen Concerta se uvolnuje postupne… S Ritalinem mam vetsi zkusenosti…
Po Concerte je nutny hodne hodne pit, bolesti hlavy, sucho v ustech, velka mluvnost je beznej side effect.