Poradna o výběru kočárků a autosedaček
Lukáš Fiala
Máte někdo zkušenost s Espiro Magic (nejraději verzi Pro, ale uvítám i názory na další verze), zvažuji jeho koupi. Rada bych tedy nějakou recenzi od někoho, kdo ho má/měl. Zároveň pokud máte někdo nějaké info o tom, jestli jsou nějaké rozdíly mezi loňskou a letošní kolekcí (kromě designu v podobě nápisů), ráda bych šedou verzi, ale ta se u nás prodává pouze v loňské verzi (i když na Youtube jsem viděla ruské video s novou verzí v šedé, ale ta se k nám třeba nemusí dostat). Hledám kočárek na dovolenou a tento vypadá celkem skladně a je to kompromis mezi mými požadavky (sporťák, bytelný, ale skladnější a lehčí než současný sporťák z trojkombinace Baby Design Dotty, co něco projede při případném výletě, ideálně nafukovačky nebo velká pěnová kola) a manželovými (co nejskladnější a nejlehčí, co se nepřevrátí, ale je to jako golfky), takže úplný protiklad a tohle je náš kompromis. Proto bych ráda nějaké recenze. Nevíte někdo, jestli se vejde do nějakého prodávaného cestovního obalu?
Děkuji všem za rady.
Příspěvek upraven 17.07.18 v 13:59
@Snowdonia mám magic pro,verzi 2017..mohu jen doporučit,je to skvělý kočárek a to jsem jich měla opravdu hodně.Na předchozí dvě jsem ho měla taky,jen starší verze,bez Pro,tedy menší kolečka a taky spokojenost.
@adeeelia A používáte ho jako hlavní kočár nebo spíš jako golfky? Do jakého věku/jaké váhy jste děti vozila/vozíte, když má nosnost jen do 15 kg (toho se trochu bojím, že moc dlouho nevydrží, syn má skoro 2 roky)? Jak je na tom pro starší dítě rozměrově (co jsem porovnávála rozměry, tak mi přišel celkem malý na délku)? Co má tato verze vylepšeného oproti předchozí (kromě koleček)? Je něco, co Vám na kočárku vadí (vrzání, malý košík apod.)? Jak se s ním jezdí např. po kostkách nebo najíždí na chodník? Jak zvládá terén? Jakou máte barvu a bylo by možné případně foto? Viděla jsem pouze nejnovější verzi, tak abych měla srovnání ![]()
@adeeelia Ještě bych se ráda zeptala, jaká je u 2017 látka. Z fotek u starších modelů na mne působí jako šusťák (trochu jako mají Valca v klasické verzi), ale tato má obrázcích vypadá jinak, spíše jako matná hustě tkaná látka (kterou mám na sporťáku, Baby Design patří pod stejnou firmu). Mám pravdu, nebo to tak jen vypadá na fotkách?
@adeeelia A ještě mám jednu (snad už poslední
) otázku. Když se skládá, složí se trochu jako golfky, tj. složí se i na šířku trochu? U nového modelu se jakoby trochu prolomí rukojeť a tím se složí trochu i ta šířka, ale když jsem viděla video s loňským modelem, tak mi přišlo, že ji tam neprolamovali a tím pádem se kočárek skládal jen na plocho. Předem moc děkuji za zodpovězení mých všetečných dotazů.
Příspěvek upraven 17.07.18 v 13:17
@adeeelia Tak kočárek mi dnes přišel a syn v něm hned usnul. Má ale hlavičku úplně na boudě, proto mám pocit, že je mu kočárek malý. Do jakého věku/délky/kilo jste ho s dětmi používala Vy? A ještě mám jednu otázku, z návodu jsem nepochopila, jak se sundavá zadní kolo, mohu poprosit o radu co kde zmáčknout, případně i foto?
Kočárek vypadá moc hezký, mám verzi loňskou (2017), přičemž čeho jsem si všimla co se týče rozdílů (kromě designu v podobě nápisů) je chybějící síťka v zadní části boudy po rozdělání suchých zipů (nová verze ji tam má plus něco na zachycení této části boudy, aby kočárek větral), jiný způsob otevírání košíku ze strany (verze 2017 má jen rovný zip, kdežto 2018 objíždí ten „čtverec“ dokola) a jiný nánožník (verze 2018 na něm má zip, takže se z kočárku nemusí sundavat). Další věc je uchycení obalu na madlo před dítě, 2017 to má na suchý zip, 2018 už na normální zip. Možná jsou i další rozdíly, ale toto jsou ty, kterých jsem si všimla já z videí a srovnání s tím mým. Osobně budu používat síťku přes celý kočár, takže toto mi nevadí, s košíkem se nějak popasuji a nánožník nepoužívám, takže tam nemám problém.
Verzi 2017 jsem kupovala, aniž bych tyto rozdíly znala, ale chtěla jsem šedou barvu a v té se u nás letošní (2018) verze neprodává (ale na Youtube jsem viděla nějaké ruské video, kde byla nová verze v šedé, takže minimálně v Rusku se prodává), jinak bych šla do té letošní (kde mě žádná barva neoslovila a nelíbily se mi nápisy).
Jízdní vlastnosti zatím posoudit nemůžu, neboť jsem ještě nebyla venku, takže to třeba někdy příště. Prozatím mi kočárek co se místa pro dítě přijde spíše menší (chtěla jsem ho jako golfky), můj skoro dvouletý syn má hlavu v leže až na boudě, v sedě jsem zatím nezkusila. Třeba ještě syn půjde trochu posunout po uvolnění popruhů, ale každopádně dlouho asi nevydrží, pokud v něm bude chtít spát (i když výrobce uvádí použití do 3 let/15 kg). Ale to je zatím můj subjektivní první dojem, třeba skutečně pomůžou ty popruhy nebo se tam nějak poskládá.