Poradna očního lékaře
MUDr. Vladimír Korda Ph.D.
Pripichnu se. Řešíme teď něco podobnyho. Taťka jde na operaci, kterou si platí sám. Potřebuje to, ale pojišťovna to nahradí a neschopenku mu nechcou vystavit ![]()
@JancaS84 Ale tak je to z hlediska zakona správně, prostě pokud to neni hrazene z pojištění (alespoň základní verze) tak na neschopenku neni narok.
Obejít to jde kolegyně byla a nechala si tuším napsat PN od psychiatra
No a nebylo by řešením využít nějaké to pojištění pro pracovní neschopnost?
Možná s tím počítají a taky taková zákroky (a PN z toho plynoucí) ve smluvních podmínkách vylučují…nevím…jen nápad
Edit: teď jsem si poposedla a došlo mi, že vlastně není vypsaná primárně ta PN a není co proplácet pojišťovnou ![]()
Na druhou stranu, jak by se tohle řešilo, pokud by se jednalo třeba o zákrok, po kterém teoreticky není nutné být v PN, ale něco by se zkomlikovalo, byla by bolestivost atd…a člověk by už třeba ani neměl žádnou dovolenou u zaměstnavatele, kterou si vybrat?
Jak by reagoval praktik, když tam třeba přijdu tím, že jsem po operaci (estatické) a mám bolesti a takové a takové problémy…to by ani on nenapsal PN…?
Ani netuším, jak je to třeba s miniinterupcí na žádost matky?
Tam taky není nárok na PN?
Já byla před měsícem na horní víčka a moje obvodní byla ochotná neschopenku vystavit (samozřejmě by do ní uvedla jiné zdravotní okolnosti).. Nakonec jsem ale byla doma kvůli izolaci, takže neschopenka se nakonec nekonala..
@Anonymní píše:
Já byla před měsícem na horní víčka a moje obvodní byla ochotná neschopenku vystavit (samozřejmě by do ní uvedla jiné zdravotní okolnosti).. Nakonec jsem ale byla doma kvůli izolaci, takže neschopenka se nakonec nekonala..
Takze byste samozřejmě podváděli ![]()
Díky za odpovědi. Takže jediné řešení je tedy vystavit neschopenku na něco jiného. No, tak to budu muset tak udělat. @j.a.n.i1 o kázání nikdo nestojí. Víš, jak to je. Sytému se hladový lehko soudí.
@Anonymní píše:
Díky za odpovědi. Takže jediné řešení je tedy vystavit neschopenku na něco jiného. No, tak to budu muset tak udělat. @j.a.n.i1 o kázání nikdo nestojí. Víš, jak to je. Sytému se hladový lehko soudí.
V tom případě doufám, ze budes mit stejny postoj ke zlodeji, az ti vykrade byt. A jinak samozřejmě existuje spousta dalších reseni, treba si domluvit dovolenou nebo neplacené volno.
@j.a.n.i1 Takové věci může srovnavat leda hlupak bez kousku empatie. Přála bych ti, abys taky přišla k nějaké vade a našli se tací, kteří by ti neprali ani placené volno po operaci a srovnavali ho s vykradenym bytem. Hned bys jinak mluvila, kdyby sis to zkusila.
@Anonymní píše:
@j.a.n.i1 Takové věci může srovnavat leda hlupak bez kousku empatie. Přála bych ti, abys taky přišla k nějaké vade a našli se tací, kteří by ti neprali ani placené volno po operaci a srovnavali ho s vykradenym bytem. Hned bys jinak mluvila, kdyby sis to zkusila.
A proc bych to nemela srovnavat, taky e chces okradat a jeste se tvaris, ze na to mas pravo, tak co. O operaci jiste vis dlouho dopredu, tak neni problem na ni s dovolenou pocitat. A prat nekomu vadu je silně empaticke
![]()
@j.a.n.i1 píše:
A proc bych to nemela srovnavat, taky e chces okradat a jeste se tvaris, ze na to mas pravo, tak co. O operaci jiste vis dlouho dopredu, tak neni problem na ni s dovolenou pocitat. A prat nekomu vadu je silně empaticke![]()
![]()
![]()
No jo, jsem holt svine. Tak bacha, ať se k nějaké vade taky v průběhu života nedopracujes. Myslím, že svým nastavením tomu jdeš celkem dobře vstříc.
@Mialina2 píše:
Neschopenka, že tě bolí záda a je to
Udělám to tak, mám hodného doktora. Jen jsem chtěla vědět, jestli to nejde nějak oficiálně. Nevadí. Diky
Ahoj, prosím, má někdo zkušenost? Mám vrozenou vadu obličeje a rozhodla jsem se podstoupit operaci, která mi vadu zmírní. Jedná se o vadu estetickou, která mi nezpůsobuje zdravotní komplikace, ale co si budeme - přitahuje to pozornost, každý na to „civí“, vzhled to zkrátka hyzdí. Počítám, že operace nebude úplně sranda - mám v tomto případě nárok na neschopenku? Vím, že estetická operace nárok běžně nedává, ale tady to není jaksi nějaký „malicherny“ důvod, třeba jako že bych chtěla větší prsa…nevíte?