Poradna pro neplodnost, reprodukční medicínu a genetiku
MUDr. Kateřina Veselá Ph.D.
Ahojky, jsem pred 1.KET. Od 2dc beru estrofem 1-1-1… Je to teprve 4den co ho beru, ale od zacatku me bolelo pouze jedno prso. Vcera jsem si nasla bulku, je tvrdsi a na dotek bolava. Volala jsem na gyndu, a jelikoz sestrickaje ma kamaradka hned mi napsala zadanku. Jsem obj. na, pristi tyden. Upřímně mam strach, ale je mozne ze to muze byt těmi hormony které od zacatku ivf uzivam?
@Kessyjuny drzim palce, at je to jen treba natekla mlecna zlaza ![]()
Bohuzel tyhle leky s hormonama urychluji rakovinu, jestli uz tam je a je v pocatku, ale je to pomale 0,01 procentra treba.
@Embryjka jezis, ted jsi me teda jeste vic vydesila nez jsem. Kamarádka, co pracuje na gynde si mysli ze ro bude hormonalniho rázu. Ze mam v sibe, hodne estrogenu. Rozhodně to v pondeli v CAR proberu s doktorem. Ze to brat nechci, kdyz uz jsem se rozhodla pro Ivf a nestojí to male penize tak jeste tohle. Spis nechapu, pric když je to takovy sajrajt, tak proc ho lekari doporucuji😔 😔 😔
Dej pak vedet, urcite to beres chvilku, tak si zas nemyslim, ze by ti to tak rychle zpusobilo rakovinu.
Bohuzel ty leky ti zas podpori IVF aby bylo uspesne. Ale pri cyklu v nativu muzes brat jen Progesteron ![]()
@Embryjka no urco dam vědět. Jj pred tim byly jen injekce - gonal a orgalutran. A az ted estrofem a na cyklus gynprodyl. Pripadam si jak chodici lekarna. Estrofem beru teprve tyden a, poprve v životě. Ja doufam, ze ket bude uspesny. Cekam na mimco 8let
@Kessyjuny Ahoj, nedes se zbytečně. ❤️ Jsem 4.den po OPU… Prsa mam otekla a levé o dost víc. A bulek tam cítím hned několik a dost boli…pred ket budu mit také estrofem… ☹️Každopádně jsem si jistá, že by se nam takhle rychle rakovina nerozjela… Ackoli to po tech hormonech možné je, určitě ne hned 😘 a bojím se také, babička onemocněla v 48 rakovinou prsu a po 50.zemrela..sama jsem hlidana a uz po jedné biopsii. Ale toto je opravdu způsobené hormony. Pro svůj klid si k lékaři zajdi, ale rozhodně se neboj ❤️
Ahoj,
Teď nema cenu vysilovat. Chápu jak se cítíš. Také mám za sebou několik IVF a před časem jsem měla výtok z bradavky, zelený…byla jsem bez sebe hrůzou, ale nic se nenašlo. Časem to zmizelo úplně. Estrofem jsem taky brala několikrát a ještě mě to čeká.
Drž se. Posílám spoustu sil. Věř, že to bude ok. Ale do budoucna je lepší si aspoň jednou ročně zaplatit sono, od 40 let pak mamograf a pravidelne delat samovysetreni.
@Facelook uf děkuji. My v rodine rakovinu nemame, az na babicku id mamky. Ta rakovinu prsu mela. Docela jsi me uklidnila, ale jak rikas tak pro svuj klid si na ten ultrazvuk zajdu.. Jinak moc drzim palecky, aby se Ti zdařilo ![]()
@losani ahoj, moc děkuji… Ses mila, ja su na takove věci posera, hlavne kdyz je to pro me vse nové. Pred 2lety, mi v 45 letech zemrel bracha na srdce kteremame v rodine dědičné, tak se radeji hlidam..
@Kessyjuny
To mě moc mrzí.
Já to naprosto chápu. Já byla taky bez sebe hrůzou a nespala několik noci. Jsem taky posera…
Budu na Tebe myslet! A hlavně do budoucna nezapomeň na to pravidelné sono (jednou za rok) a samovysetreni. ![]()
@losani to Ti můžu slibit. Pac po téhle zkušenosti, se budu tuplem hlidat. Jeste jednou moc dekuji za uklidneni:smiling_face_with3_hearts: :smiling_face_with3_hearts:
@Kessyjuny mohu se zeptat, jak to dopadlo? Právě mám začít brát Estrofem..??
Jak byli ženy a muži spokojení s lékařskou péčí?
Narodilo se vytoužené miminko? Přečtěte si hodnocení všech českých center asistované reprodukce nebo přidejte vlastní.