Estrogen a kojení

21
14.10.22 21:34

Estrogen a kojení

Ahojte,

jsem tu nová a chci se zeptat na zkušenosti ohledně estrogenu a kojení. Konkrétně mě zajímá jestli máte/měli jste někdo něco stejného/podobného. Zhruba měsíc mám potíže s výtokem, náladama, únavou a padáním vlasů… Nic neobvyklého u mamky dvou dětí (4 roky a 4 měsíce). Tak jsem se domluvila se svým doktorem na vyšetření a výsledek je, že mám hodně málo estrogenu, což je sice při kojení normální, ale… Předepsal mi :P krém a čípky na užívání, že by se mi to vše mělo srovnat a celkově bych se měla cítit líp. Sám se mě na kojení ptal a já se ještě jednou zeptala, jestli jsou léky ok ke kojení. Odpověď ano a já hurá, bude mi zase fajn a nebudu jak vzteklý plešatý zombie :). Jenže když jsem si přinesla léky z lékárny domů, tak v příbalovém letáčku " nesmí se užívat při kojení" 8o No do p… Doktor samozřejmě ordinace až po víkednu, takže jsem sesmolila mail a čekám teď až se mi po víkendu ozve a pátrám na netu… Zajímá mě jestli jste někdo neřešili stejně obtíže/potíže jako já a doktor vám předepsal estrogen nebo jiné hormony na zlepšení? Antikoncepci jsem nebrala, neberu a brát ani nebudu… Díky za reakce :srdce:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
2026
15.10.22 13:34

No jednak estrogen prechádza do mlieka a dvak môže znížiť produkciu mlieka. Osobne by som do toho šla iba ak by tie problémy boli naozaj neznesiteľné a s vedomím, že to môže kojenie dosť pokaziť.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
21
26.10.22 11:03

No právě, i to byly moje obavy… Doktor mi po víkendu hned volal a znovu jsme to spolu probrali. Léčba je ok a nemusím mít obavy 👍Samozřejmě jsem přes víkend ledacos načetla na netu a ptala se ho i na to… A víte co, asi nejlepší a nejsmysluplnější odpověď „jste ženská, takže nějaké množství estrogenu máte ať chcete nebo ne“ 💝V doktora mám důvěru, už i jen proto jakou má se mnou trpělivost. A co se týče kojení, dítko žádné reklamace na množství nehlásí, ani že by mu to třeba nešmakovako🍼 Kojíme vesele dál a já se cítím pomalu lépe a lépe, čímž je lépe i nám všem😎

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
21.5.24 22:49

@MemaEma ahoj, starý příspěvek, ale třeba to budeš číst. Můžu se zeptat, jaky estrogenovy krém a čípky jsi užívala a kolik? A jen estrogen nebo i progesteron? Já potřebuji sliznici před ket a ještě kojím, tak o tom hledám info. Díky moc!

• Citovat
  • Upravit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Kojenecká lahev

• (4.5) + 85 recenzí

Laktační poradna

Ikona - Anna Musilová

MVDr. Anna Musilová