Euthyrox- dlouhodobé flákání

• Fotoalbum (0)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
687
22.10.17 01:14

Euthyrox- dlouhodobé flákání

Ahoj,
beru Euthyrox 50 na sníženou funkci ŠŽ. V těhotenství navyšováno na 150, po porodu (únor) jsem se měla vrátit na dávku 50 a po šestinedělí na krev. Jenže jsem strašný lajdák a protože na sobě příznaky hypothyreozy nepociťuju, vzala jsem si od toho února prášek asi třikrát a na odběry nešla. Chci to dát dokupy, stydím se za sebe, a nějak se do toho braní dokopu. Jen bych chtěla vědět, po jak dlouhé době nebude na výsledcích krve vidět to, že jsem ten Euthyrox takovou dobu nebrala? Ať to nemám od doktorky na talíři… díky :oops: :zed:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
6499
22.10.17 01:51

@Maja Z Tak po 3 měsících, pokud bude dávka dostatečná. Ale možná to pozná na ultrazvuku, že sis tu štítku oddělala.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
16909
22.10.17 06:18

Tezko rict, ja to takhle flakat dlouhodobe, tak to sakra poznam, mne stitka nefunguje vubec - od narozeni, takze zkusenost s „jen snizenou“ funkci ani nemam, paradoxne spis naopak -
mne zase po 1. porodu nerekli ze se mam vratit na tu puvodni davku a brala jsem porad tu zvysenou jako v tehu, takze jsem byla spis predavkovana a nemohla spat…kupodivu ted mi po porodu tu zvysenou davku nechala (uz mam jinou dr.), jakoze vysledky OK a jsem v pohode, ale ja beru uz 200ku… spis bys mela naklusat k dr. (chodis k prakticke nebo primo k endokrinologovi?) co nejdriv a treba to svest na blazinec s miminem, zes nestihala na to myslet…to ze to nepocitujes neznamena, ze se nic nedeje, muzes tu stitku mit taky pekne rozhasenou a kdybys pak chtela dalsi dite, tak by to nemuselo jit, jako jedne me zname…te se stitka rozhodila az po porodu teda, unava atd.,ono vse souvisi se vsim a ty hormony jsou v tele hodne propojeny…myslim ze to doktorka stejne pozna, ze tam probehl nejaky vypadek, a bude ti muset tu davku treba zase docasne zvednout, aby se to trochu srovnalo, takze tim, ze zacnes brat tu puvodni davku, se to vyresit samo nemusi. Nechci nijak strasit ale sranda to fakt neni, ja na sobe zase nepocituju vyssi tlak a taky na nej musim brat prasky - a kdyz jsem je nejakou dobu, tak 2 mesice nebrala (dosly mi a byla jsem lina jit k dr.pro recept) a pak jsem otehotnela, tlak mi lital nahoru dolu a v 7.tt jsem potratila, pry to mohlo byt i tim…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2819
22.10.17 07:38

Ja mam trochu jinou nemoc SZ, brala jsem Letrox 50/75. Asi po dvou letech jsem na to zacla prdet, ted asi po osmi jsem sla na kontrolu, prasky uz dlouho neberu, krev v pohode, UZV stejny nalez, ale mirnejsi, ikdyz to je mozna oko doktora…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1331
22.10.17 08:18

Já teda taky po porodu rok flakala brání euthyroxu, mám ale 100(v těhotenství 115). Taky jsem měla vítr z doktorů ale jelikož jsem při nebrání otěhotněla tak jsem tam musela jít :) navíc lékařka je naše známá takže jsem to dostala pořádně sežrat :D sice výsledky jako takové až tak špatně nebyly ale objevil se mi v krku uzlík… Co tím chci říct, může to být v pohodě a nemusí. Být tebou naklusu k doktorovi na krev, vyslechnu si přednášku a začnu brát prášky jak mám :) stejně se tomu časem nevyhnes…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1222
22.10.17 09:12

Byla jsem svědkem toho, jak sestřička z endok. s výskedky v ruce obvolává pacienty, které prokoula, že léky neužívají podle předpisu, ale co zmůže než se začertit? Na dětské endo. zase prý dětem zjistí nesrovnalosti, nasadí léky a ty už se tam nikdy neukáží…Jestli jseš rozhodnutá opět pokračovat, tak si případně vysyp popel na hlavu a skousni to, i když nevím, jestli by před tím nebyl lepší odběr a doznat se naplno. Naštěstí ta 50ka je malá dávka, proto nemudíš mít žádné obtíže za tak krátkou dobu neužívání, tak ti to třeba projde.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
27587
22.10.17 09:17

Trva cca tři měsíce než léky budou fungovat jak mají, ale doufej že jsi si nezadělala na větší průšvih. V těhotenství jsi je brala normálně?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4611
22.10.17 09:17

Určitě bych naklusala k dr. a sypala si popel na hlavu. Někomu se to po porodu třeba úplně spraví, někomu naopak zhorší. Já jsem to taky flákala, ale ne tak jako Ty, občas jsem si nevzala pár dní po sobě a dr. to stejně na krvi poznala. Není radno si se zdravím zahrávat, máme ho jen jedno.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1127
22.10.17 09:18

Určitě dojdi na krev, jak říkají holky výš. Taky beru 50 a o víkendech 75. Kdysi jsem to flákala a přišlo se na to, v krvi zjistili, že hladina TSH je úplně jinde než v době, kdy jsem léky poctivě brala :mrgreen:. No, dostala jsem morální držkovou a už poctivě užívám, váha se nehýbe, odběry před dvěma měsíci už v normě, takže ok :lol:. Jen čekej kecy (tedy, záleží, jakou máš doktorku), jak škodíš sama sobě a že můžeš rovnou přestat k MUDře docházet, když si léčbu ordinuješ sama :lol:. Hodně štěstí :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
687
22.10.17 09:50

@ka2ka ano, brala. Občas jsem zapomněla, ale ne víc jak jednou týdně, spíš i méně. Vím, že je to důležité pro vývoj syna. Odstartovalo to pak to, že mi je po přesunu na šestinedělí zapomněli dávat (na gynekologii, kde jsem předtím byla hospotalizovaná, mi je normálně dávali), a já v tom prostě nějak pokračovala…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
27587
22.10.17 10:19
@Maja Z píše:
@ka2ka ano, brala. Občas jsem zapomněla, ale ne víc jak jednou týdně, spíš i méně. Vím, že je to důležité pro vývoj syna. Odstartovalo to pak to, že mi je po přesunu na šestinedělí zapomněli dávat (na gynekologii, kde jsem předtím byla hospotalizovaná, mi je normálně dávali), a já v tom prostě nějak pokračovala…

a to jsi si o ně nemohla říct 8o máš přeci pusu, mě je taky sestra poprvé přinesla po třech dnech v poledne jako velkou slávu tak jsem jí řekla, že mám svoje a normálně je beru, šíleně se urazila, ale ona nezažila ty šílený stavy co jsem měla než mi vůbec zabrali.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6499
22.10.17 10:39

Hele, mě nechal doktor na 50, co jsem měla nastavenou od puberty, po dvě těhotenství a dvě kojení, nedělal mi ultrazvuk, dávku nezvyšoval. Štítná žláza se mi tak podělala, je z velké části přeměněná na vazivo a jsou na ní malé uzlíky. Po změně lékaře jsem sledovaná po 3 měsících, dávka je mi zvyšována při každé návštěva a na sonu se hlídá, aby se uzlíky nezvrhly. Fakt nevím, na co čekáš. Co nejrychleji se objednej na endokrinologii, nasyp si popel na hlavu a začni se léčit, pokud tu chceš pro své dítě být co nejdéle.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
27587
22.10.17 10:41
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3743
22.10.17 10:54

…od února bez léků, no já bych to poznala do měsíce.

OT - jak často se dělá UZV? Mně ho dělali jednou při zjištění diagnozy před osmi lety.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1702
22.10.17 11:29

@-Evka- U me dela na endo UZ jednou za rok.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Krém

• (4) + 140 recenzí

Dětská mast

• (4) + 115 recenzí