Poradna gynekologa
MUDr. Jiří Škultéty
No, ono asi záleží jak jsou na tom úřednice u vás… Já se občas ze začátku taky zapomněla omluvit nebo nahlásit příští kontrolu. Asi dvakrát mi zavolala a připomněla se, od té doby je to to první na co po kontrole myslím. Paní co mě má na starosti je moc hodná, pomůže, zařídí. Jenže obecně úřednice na ÚP takové nebývají no. ![]()
Záleží na dané úřednici, samozřejmě aj na pravidlech ÚP. Pokud je paní fajn, tak to pro tebe může být bonus. Ale ten už máš v podobě toho, že tě jako těhotnou evidovali. Známá kdysi to štěstí neměla 🤷🏻♀️
Tu neschopenku (potvrzení o nemoci) pro up vydává lékař a posílá na pracák. Ověř si u lékaře, jestli to udělal.
Tím bys měla mít omluvenku na schůzku. V takovém případě by Ti neměli dělat větší problémy.
Kdyby bylo nejhůř a vyřadili tě, můžeš se odvolat ve správním řízení.
@jejjej píše:
Tu neschopenku (potvrzení o nemoci) pro up vydává lékař a posílá na pracák. Ověř si u lékaře, jestli to udělal.
Tím bys měla mít omluvenku na schůzku. V takovém případě by Ti neměli dělat větší problémy.Kdyby bylo nejhůř a vyřadili tě, můžeš se odvolat ve správním řízení.
Opravdu? Od kdy? Vždyť neschopenky pro úp elektronické ještě nedávno nebyly…
A proč píšeš sem a nevoláš hned na ten pracák?
To už jsi přece mohla udělat dávno, že se ti udělalo zle a nepřišla jsi tam…
Druhý den se to omlouvá snadněji než třetí, čtvrtý, pátý den… ![]()
@Whitedog Asi jste nečetla můj příspěvek. Zapomněla jsem se omluvit. Teď ráno jsem tam volala a nakonec to je hodná paní a vyřešili jsme to spolu.
@Whitedog píše:
A proč píšeš sem a nevoláš hned na ten pracák?
To už jsi přece mohla udělat dávno, že se ti udělalo zle a nepřišla jsi tam…
Druhý den se to omlouvá snadněji než třetí, čtvrtý, pátý den…
Asi tak. K doktorce se dopravila, ale zvednout telefon a zavolat už je asi nadlidský výkon. Když už tak aspoň druhý den.
@jejjej píše:
Tím bys měla mít omluvenku na schůzku. V takovém případě by Ti neměli dělat větší problémy.Kdyby bylo nejhůř a vyřadili tě, můžeš se odvolat ve správním řízení.
Jenže tohle není klasická neschopenka. Tohle musí zakladatelka na ÚP doručit sama.
@Anonymní píše:
Ahoj holky jsem v haji a nemůžu z toho spát. Jsem v 6 měsíci těhotenství a jsem na úřadu práce. Přítel se na mě vykašlal měsíc po tom co zjistil že jsem těhotná. Takže se chodím hlásit na úřad práce. Měla jsem mít v pondělí schůzku, ale udělalo se mi strašně špatně zašla jsem k doktorce a mám neschopenku od pondělí. Ale jak jsem přišla domů šla jsem ležet a spát bylo by vážně hrozně, že jsem zapomněla se na úřadu práce omluvit. Na stránkách píšou, že do 3 dnů ode dne neschopnosti se musíme omluvit jinak hrozí ukončení evidence a vyhodí mě. Chtěla jsem se zeptat 13.6. Jsem měla přijít ale dnes je 16.6. A poslala jsem email s omluvou a, ze prinesu neschopenkumyslíte že už je pozdě? Jsem z toho v háji.
A to si se probudila až dneska? Proč si nezvedla telefon, a nezavolala tam?
@Týna75498 píše:
@Whitedog Asi jste nečetla můj příspěvek. Zapomněla jsem se omluvit. Teď ráno jsem tam volala a nakonec to je hodná paní a vyřešili jsme to spolu.
A proč jsi zakládala diskuzi, když už je to tedy od rána vyřešené?
A proč jsi psala, že jsi poslala mail a o telefonátu se zmínila až poté, co ti někdo řekl, abys tam volala místo zakládání diskuze? Ženo, vzpamatuj se. Budeš máma, musíš za sebe a dítě nést zodpovědnost. Zvednutí telefonu a omluva je to nejmenší, co tě v následujících rokách čeká.
Tak 13 jsi tam měla být a dneska 16 přesně tři dny už jsi tam měla stepovat a omlouvat se, nevím jak u vás, ale u nás býval chlap a ten vyhazoval jen tvrdě podle pravidel ![]()
@unuděná píše:diskuzi zakládala ve 2 ráno, tak je možný, že na pracáku touhle dobou neberou telefony.
A proč jsi zakládala diskuzi, když už je to tedy od rána vyřešené?A proč jsi psala, že jsi poslala mail a o telefonátu se zmínila až poté, co ti někdo řekl, abys tam volala místo zakládání diskuze? Ženo, vzpamatuj se. Budeš máma, musíš za sebe a dítě nést zodpovědnost. Zvednutí telefonu a omluva je to nejmenší, co tě v následujících rokách čeká.
@Mariambiska píše:
diskuzi zakládala ve 2 ráno, tak je možný, že na pracáku touhle dobou neberou telefony.
Aha, nevšimla jsem si, že jde o noční diskuzi, pardon.
Ahoj holky jsem v haji a nemůžu z toho spát. Jsem v 6 měsíci těhotenství a jsem na úřadu práce. Přítel se na mě vykašlal měsíc po tom co zjistil že jsem těhotná. Takže se chodím hlásit na úřad práce. Měla jsem mít v pondělí schůzku, ale udělalo se mi strašně špatně zašla jsem k doktorce a mám neschopenku od pondělí. Ale jak jsem přišla domů šla jsem ležet a spát bylo by vážně hrozně, že jsem zapomněla se na úřadu práce omluvit. Na stránkách píšou, že do 3 dnů ode dne neschopnosti se musíme omluvit jinak hrozí ukončení evidence a vyhodí mě. Chtěla jsem se zeptat 13.6. Jsem měla přijít ale dnes je 16.6. A poslala jsem email s omluvou a, ze prinesu neschopenku myslíte že už je pozdě? Jsem z toho v háji.