Poradna gynekologa
MUDr. Jiří Škultéty
Ahojte holky zkoušeli jste někdo test na určení pohlaví?
Našla jsem nějaký woman secret girl of boy?
Nebo se dá zaplatit nějaký odběr?
A neni lepsi si pockat normalne na ultrazvuk? Trenuj trpělivost, s ditetem bude třeba po kopcích ![]()
@Markeet229 píše:
Ahojte holky zkoušeli jste někdo test na určení pohlaví?
Našla jsem nějaký woman secret girl of boy?
Nebo se dá zaplatit nějaký odběr?
Vyhozený peníze.
Tyhle domácí testy jsou k prdu. Vychází to tak pade na pade, to se rovnou můžeš podívat do kávového lógru
prostě si počkej do 2. Screeningu, tam ti to dr. Řekne už skoro s přesností
Jako pro srandu je to dobrý, když někdo neví co s penězi, tak to zkusit jestli to bude sedět, ale jako jistotu bych to nebrala. Prostě si počkej ne? To je takový problém vydržet pár týdnů?
Me to zjistili ramci NIPT testu, ktere jsou ale primarne na screening nekterych vrozenych vad, to pohlavi mi udelali jako vedlejsi produkt..tak jestli mas navic nejakych 10-15 tisic nebo kolin za to ted chteji, muzes se pozeptat ![]()
Placený test z krve je jistota na 99,8% ale stojí ten nejlevnější kolem 12tis dá se udělat od 12tt tuším. Já si hi nechala dělat protože je primárně určen na zjišťování genetických vad plodu jako je Down syndrom, patauv syndrom aj. Takže js3m to. Měla v rámci tohoto. Za mě počkala byvh na 2 screning
V dnešní době ti to spousta lékařů řekne na prvním screeningu.Ty testy jsou spolehlivé asi jako ty různé čínské tabulky apod.
@Crystal87 tak na tip z 1. Screeningu bych vsázela asi tak jak na ty čínské tabulky. Přeci jen není pohlaví vůbec ještě vytvořeno v tom 12 t. A zaměnit pohlavní hrbolek holky za kluka jde raz dva. Takových případů znám, kdy se dr. sekl. Včetně mě u druhého syna. Teď čekám třetí. (17 tt.)Bylo mi řečeno, že čekám holčičku, ale dokud na 2. Screeningu neuvidím " Kávové zrno " Neuvěřím
![]()
@Ronyx mně to právě nepřijde…teď jsem i já sama poznala podle hrbolku co to bude. Asi záleží i jak dobrý UZ má a jak je šikovný a mimco natočené
@Crystal87 tak já chodím přímo na gynekologii, která je zaměřena na těhotenství. Dělají si tu sami i screeningy. Utz fakt špičkové. Dr dlouholetá praxe v porodnictví a spoustu atestů v cizině. Známá kapacita u nás. Sám mi ale říkal, že ten pohlavní hrbolek se často ještě změní. Ano znám tu taktiku poznávání, dle toho kam hrbolek směřuje, ale věřit tomu na jisto, kupovat už barevnou výbavu mi přijde jako Bláznovství. Žes trefila dle toho pohlaví nic neznamená, ono není moc těžké se trefit, když je to pouze 50 na 50 😅. Ale Tvůj názor a já ti ho neberu
Takový ten test z moči, který všem ukazuje holku, i když čekají kluka? ![]()
@Ronyx Pořád je to spolehlivější na 1. screeningu než podle blbostí typu lunární kalendář. Navíc ten screening se nedělá vždy ve 12tt, někdo ho má ve 13tt nebo 14tt a to už jde poznat líp, hlavně u chlapečků. Je to sice spíš jen na 70 %, ne na 90 %, ale podle diskuzí mi přijde, že se většinou doktoři trefí. Ono to ani na tom 2. screeningu není úplně jisté, takže kupování hromady výbavy v růžové/modré nebo malovat pokoj na růžovo/modro mi tak jako tak do porodu přijde jako blbost. ![]()
@whitemirror tak to, že byl výsledek z 1 screeningu porovnán s čínským kalendářem musíš brát samozřejmě s nadsázkou. Mluvím z vlastní zkušenosti. Zatím 1 tip ze dvou špatně. A nedivím se, každý dobrý lékař ti řekne, ať to bereš s rezervou, že v tom období se vše ještě vyvíjí a nic není jasné. Naopak na 2. Screeningu když vidím přes celý monitor pytlík jak blázen, tak si troufám říct, že už bych klidně i malovala na modro 😜 to stejné s "kávovým zrnem ". U 2. Screeningu se seknout může opravu fakt jen v případě špatné polohy dítěte, či zhoršené viditelnosti. V ostatním případě to rodička pozná i sama.