Breno poradna - podlahové krytiny
Jiří Novotný
AHOJ, Dobrý den, ![]()
chci se zeptat našli jsme si pozemek s chatou, ale problém je, že chata nemá čp ani evidenční číslo a žádná banka nám na ni nedá hypotéku.. Nevíte kam přesně máme jít žádat o evidenční číslo? Protože půjčka je opravdu nevýhodná hrozně by jsme přeplatili…
Tak kdyz nema cislo, neni zkolaudovana, tkz zkolaudovat, k tomu je amozrejme nutne splnit spoustu nalezitosti. Jinak hypoteka se da vzit prece i na koupi pozemku.
Nemusí to znamenat, že není zkolaudovaná. Je chata zapsaná v katastru? Jak? To je důležité vědět, jestli chcete napište mi parcelní číslo a katastr do SZ, podívám se.
@vikon Je tam napsaná jako rekreačně rodinné něco.. Jak to tady všude čtu dokola tak jsem zapomněla přesný název..
Už jsem z toho uplně blbá ![]()
Asi jako rodinná rekreace nebo rekreační objekt. A je zapsaná na listu vlastnictví? Pokud ano tak je zkolaudovaná a je potřeba jen na příslušné obci požádat o přidělení evidenčního čísla.
Také pozor, aby to nestálo nikoli na stavebním pozemku, nýbrž na zahradě či polích. Vynětí z půdního fondu by se mohlo prodražit.
@Burj Chalifa Je to na zahradě… Nechceme tam bydlet jde jen o to aby jsme dostali hypotéku nic víc..
@Sofie92 každá banka to má jinak, např. některé i jako investici…
@vikon a na c. evidencni lze, prosim, nahlasit trvale bydliste?
@softee Trvalý pobyt můžete mít v objektu, které má evidenční číslo. Zároveň však musí být objekt zkolaudován k bydlení, rekreaci nebo ubytování.