Evidovat se na ÚP?

330
6.6.18 09:48

Evidovat se na UP?

Dobry den.Mam dotaz..od zari min.roka mam ted do konce srpna pracovni smlouvu, ale je to pres UP pres projekt EU.Ale 9.8 jdu na materskou.Ma otazka zni zda po srpnu i kdyz budu na matersky se mam jit evidovat na UP. a zda to nekde hlasit nebo socialka to udela. a kdy to hlasit na vzp. a az skonci materska a budu brat rodicak tak kdy toto hlasit na vzp a jeste nekam?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
19789
6.6.18 10:28
@maminka03 píše:
Dobry den.Mam dotaz..od zari min.roka mam ted do konce srpna pracovni smlouvu, ale je to pres UP pres projekt EU.Ale 9.8 jdu na materskou.Ma otazka zni zda po srpnu i kdyz budu na matersky se mam jit evidovat na UP. a zda to nekde hlasit nebo socialka to udela. a kdy to hlasit na vzp. a az skonci materska a budu brat rodicak tak kdy toto hlasit na vzp a jeste nekam?

Na úřadě práce se evidují uchazeči o zaměstnání a zájemci o zaměstnání (nebo co máš na mysli?). Budeš-li na mateřské dovolené (tj. volnu od zaměstnavatele pro péči o dítě) a i po skončení zaměstnání budeš mít plno práce s dítětem, takže se těžko můžeš ucházet o zaměstnání.

Pokud se týče zdravotního pojištění, budeš státním pojištěncem a pokud se týče oznamovací povinnosti vůči zdravotní pojišťovně, tu má během doby zaměstnání zaměstnavatel a po skončení doby zaměstnání to se zeptej na zdravotní pojišťovně.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9793
6.6.18 10:28

Jediné co, tak musíš po skončení prac. poměru hlásit každou změnu zdravotní pojišťovně do 8 dnů. Takže doložíš, že pobíráš PPM, pak RP.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
330
6.6.18 10:46

@Lendeš dobre dekuji…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6865
6.6.18 10:50

Přesně tak, každou změnu jen nahlásit na pojišťovnu do 8 pracovních dní :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9793
6.6.18 11:00
@brumi píše:
Přesně tak, každou změnu jen nahlásit na pojišťovnu do 8 pracovních dní :)

Kalendářních ne pracovních.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6865
6.6.18 11:00

@Lendeš no vidíš mě paní na úp když jsem končila evidenci řekla pracovních :D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
330
6.6.18 14:47

@Lendeš a jak mam na vzp ohlasit ze jsem na matersky kdyz mi nikde nedaji doklad..jen nagynde papit ale ten je urceny do prace

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9793
6.6.18 14:51

@maminka03 To už se zeptej konkrétně ve své pojišťovně, co budou chtít. A některé OSSZ posílají rozhodnutí o přiznání PPM dopisem, mně třeba přišlo, ale myslím, že to tak není u všech.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
330
6.6.18 15:55

@Lendeš mas pravdu.pac u prvniho ditete my vypsali papir ohledne materske do prace a prislo mi vyrpzumeni av te dobejsem narok nemela.ted mam pac mam odpracovano

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9793
6.6.18 16:19

@maminka03 Když nárok není, tak posílají vyrozumění vždy, ale když nárok je, tak myslím to rozhodnutí posílat nemusí a můžou poslat rovnou první dávku.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
330
6.6.18 18:08

@Lendeš narok ted bude.ale jak pak to mam nahlasit na vzp teda..to mam prijit s tehu prukazem a rict ze od 9.8 jsem namaterske?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9793
6.6.18 18:19

@maminka03 Zeptej se na té vzp, co po tobě budou chtít.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
19789
7.6.18 07:52
@maminka03 píše:
@Lendeš narok ted bude.ale jak pak to mam nahlasit na vzp teda..to mam prijit s tehu prukazem a rict ze od 9.8 jsem namaterske?

Dokud budeš zaměstnaná, tak za tebev bude zdravotní pojišťovně oznamovat změny zaměstnavatel. Ty budeš oznamovat změny, až zaměstnaná nebudeš.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
330
7.6.18 10:41

@eumedon 9.8 nastupuju na materdkou a od 1.9budu na materske ale nezamestnana

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie