Koupě domu s uvalenou exekucí

13
26.4.10 16:08

Exekuce a koupě

Dobrý den,už si nevíme rady kdo něco ví,moc prosíme o radu.Našly jsme si domek,ale je na něj uvalená exekuce a žádná banka nebo instituce nám na to nechce dát hypotéku.Jestli máte někdo s tím zkušenosti napište mi prosím,ať víme jak máme dál pokračovat.Díky všem

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
18305
26.4.10 16:11

Jakékoliv nemovitosti, na kterou je exekuční výměr, se zdaleka vyhněte - s jedinou výjimkou: když ji prodává věřitel, který ji nechal zabavit. No ale pak nevím, jak tu uvalenou exekuci z listu vlastnictví vymazat.

Jde o to, že když něco koupíte ještě před vlastní exekucí, tak budete na 102 procent platit dluhy někoho jiného. Do toho bych nešel…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
13
26.4.10 16:18

No tady se jedná o to,že to má realitka a ta po dohodě,že na tom všem budou smlouvy,se to vymáže ihned po zaplacení.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
48576
26.4.10 16:18

Ahoj.Byli jsme před koupí domu.Pán na nás tlačil abych podepsala smlouvu ihned.Já jsem jsi ale na katastru a na výpisu dlužníků zjistila že dum je už v exekuci.V den kdy jsem měla jít podepsat smlouvu jsem se jela ještě poradit s právníkem.Ještě ten den jsi dum rozebrali exekutoři,věřitelé atd..¨
Takovej dum neberte

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4155
26.4.10 16:19

Jak říká Jura, ruce pryč. Sousedi koupili chatu na kterou byla exekuce a pak jim klepali na dveře exekutoři, jako by dlužili oni. Trvalo snad tři roky, spoustu nervů, času a peněz, než se to vyřešilo. Pokud vím, nakonec se rušila kupní smlouva a o chatu přisli, ale až tak dalece do toho nevidím, jen co se sousedka svěřila. Najděte si jinej domek bez zatížení exekucí :palec:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
18305
26.4.10 16:25

Důležité je, abyste měli jistotu, že exekuce už proběhla a vy nebudete platit cizí dluhy. Ať vám to realitka zdokladuje a vy se pak poraďte s právníkem, co dělá majetkové právo. Moje znalsti nejsou tak obsáhlé, abych jednoznačně poradil.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
13
26.4.10 16:28

Ale díky i za to,moc jste mi pomohl.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8935
26.4.10 18:20

Bratr s manželkou kupovali RD v dražbě,byla na něj uvalena exekuce.Ke všemu na vyšší částku,než se barák prodával-ale jeho hodnota byla opravdu ta,co byla nabídnutá cena.Dost jsme je od toho odrazovali,švagrová si zjišťovala předem všechny možnosti ,ale povedlo se jim to.To byl asi i důvod,proč se každý takové dražby bál.Takže vím,že to jde,ale nebude to jednoduché.Toto je již pár let zpátky,za tu dobu se mohlo lecos změnit.
Pokud to prodává zavedená realitka,tak by měla mít zkušenosti.Ale přeci jenom,pokud o barák oporavdu stojíte,je to on,takový ten pravý,vysněný,tak bych si zašla za právníkem a poradila se,na co si dát pozor a jak to vyřešit.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
852
28.4.10 20:09

Ahoj, kupují se bežně domy i s exekucí, případně zástavním právem. pokud to jde přes realitku, pak by za to měli ručit. Důležité je, co je napsáno v kupní smlouvě, eventuelně budoucí kupní smlouvě. Jsem právnička a můžu Ti poradit. Klidně mi napiš SZ. Jinak pro Jury - nechci se Tě dotknout a některé Tvoje příspěvky čtu a pořád nechápu proč jsi tak aktivní na serveru pro maminy…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
18305
28.4.10 20:31

vegiska: už jsem to vysvětloval v tématu „Kdo jsou muži na eMiminu“ - mimochodem jako jediný jsem byl otevřený - a pak ještě v několika diskusích dál. Jestli chceš, klidně to probereme formou soukromé zprávy - ne že by to bylo tajné, ale mě už to veřejně nebaví a ostatní by to zřejmě otravovalo.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
13
5.5.10 09:15

Dobrý den,velice mě potěšilo,že se mám nebo teda máme koho na to všechno zeptat,nechceme aby se nám po nškolika letech někdo ozval.Pokud by to bylo možné napsala bych Vám na váš mail.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
123
17.9.10 17:41

RADA

Dobrý den,

náhodou jsem narazila na tuto diskuzi a chtěla bych poprosit o radu. Kupujeme přes realitní kancelář dům se exekut.zápisem v katastru. Dům nám má být prodán až zcela bez dluhů = čistý. Nám jde ale o to, že před nedávnem proběhlo nekolik kauz, kdy se po letech přihládili noví (další) věřitelé a nárokovali si splacení dluhů, o kterém noví majitelé netušili. Jde nějakým způsobem vložit do smlouvy o smlouvě budoucí, že je nemovitost čistá a v případě, že se přihlásí noví věřitelé, tak aby se s dluhy obrátili na původního majitele, který jim dluží?
Moc Vám děkujeme za radu!
Bakešová Eva

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
tekmte
5.8.12 22:23

Exekuční příkaz k prodeji nemovisti

Dobrý večer, koukám, že diskuze je sice staršího data, ale také se zajímáme s rodinou o dům na který je uvalený exekuční příkaz k prodeji nemovitosti. Realitka je pochybná, kontaktoval jsem je několikrát a po dlouhé době když se ozvali, tak mi bylo řečeno, že to má kolegyně, která se mi ozve. Nezeptali se mne ani na jméno a kontakt a zavěsili. Majitel nemovitosti žije 300km od místa kde stojí nemovistost. Sice je to odfláknutá stavba, ale na krásném místě a šikovný řemeslník to opraví, ale spíš se obávám jak zjistit dluhy a popřípadě jestli se bude nemovist dražit. Kdyby jsme to mohli koupit jak se pojistit, že na nás nepřejdou dluhy. Děkuji.

• Citovat
  • Upravit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Poradna na téma dluhy, exekuce a osobní bankroty

Ikona - Zbyněk Vorel

Zbyněk Vorel