Poradna na téma rodinné právo
Mgr. Zoltán Duna
Dobrý den. Biologický otec mojí dcery mi na ni neplatí.
Dříve platil vždy tak, abych nemohla podat trestí oznámení (třeba poslední den ve 4.měsíci apod) ale vše mi uhradil.Od Prosince mi zase neplatí ale my nemáme už pomalu z čeho žít, ale to ho jak mi sám řekl-nezajímá.
Na sociálce mi moc neporadili - vlastně vůbec a tak jsem chtěla podat návrh na exekuci, jenže paní v podatelně u soudu mi řekla, že to nejde, protože je živnostník. Takže teď nevím, jak se můžu bránit - co můžu dělat? ![]()
Soukromí exekutor mi řekl, že chce zálohu 10 000.- kterou pak bude vymáhat po něm - to je hezké ale 10 000.- opravdu nemám
a od koho si půjčit také ne.
Myslela jsem, že by mu mohli třeba zabavit majetek a dát mu ho až by uhradil dluh, ale to asi nejde
díky za každou radu.
Ahoj zrovna toto řeším taky.Otec dluží alimenty na dvě děti a nevím jak na něj. On přestal dělat(dělá někde na černo),účet nemá a majetek taky ne. Včera jsem mluvila se sociálkou a bohužel mu jen může domluvit a upozornit ho, že je jeho povinnost platit včas. Na PČR to je jak píšeš taky až po 4.měsích.
Takže co jsem dnes zjístila od právníka, tak bohužel moc šancí na vymožení alimentů není.
S tím exekutorem se mi to, ale moc nezdá zeptej se ještě jinde, když jsem se ptala já tak chtěl jen podklady a žádnou platbu předem.
Počkej, počkej. Exekuci mít může, nemůže mít srážky ze mzdy, protože nemá zaměstnavatele.
Je možné, že ti v březnu na účtu zase přistane výživné za čtyři měsíce, ale moc bych na to nespoléhala (žádné půjčky!)
Desítku bych nikomu nedala. Prostě bych počkala na ten březen.
@Anonymní píše:
Ahoj zrovna toto řeším taky.Otec dluží alimenty na dvě děti a nevím jak na něj. On přestal dělat(dělá někde na černo),účet nemá a majetek taky ne. Včera jsem mluvila se sociálkou a bohužel mu jen může domluvit a upozornit ho, že je jeho povinnost platit včas. Na PČR to je jak píšeš taky až po 4.měsích.
Takže co jsem dnes zjístila od právníka, tak bohužel moc šancí na vymožení alimentů není.
S tím exekutorem se mi to, ale moc nezdá zeptej se ještě jinde, když jsem se ptala já tak chtěl jen podklady a žádnou platbu předem.
Však on se vycuká, až mu po těch čtyřech měsících seberou řidičák. To je fakt jediná věc, co funguje, jinak by nechali vlastní děti vyloženě v bídě ![]()
@labilniveverka to snad ne, tohle je uplně padlé na hlavu, debilní zákony, systém co chrání koho nemá…Peníze si nepůjčuj, zkus jiné exekutory, tohle mi příjde divné, to si odměnu musí vymáhat na něm, ne od tebe dopředu prachy a on pro tebe pak bude vymáhat 10 litrů a ještě dlužné výživné, jo?
Z vlastní zkušenosti vím, že když budeš opravdu bojovat jako lvice, i několik let, soudit se, podávat tr. oznámení atd., mohou ho po několika letech zavřít…min., mu velmi zkomplikuješ život, ale že by ses ve výhled u týdnů nebo měsíců domohla svých peněz…to těžko
![]()
@Bábrdl Ale to ta osoba musí ten řidičák mít
Jsou chlapy co jezdí i bez něj a je jim to u zardele
![]()
@labilniveverka píše:
Dobrý den. Biologický otec mojí dcery mi na ni neplatí.
Dříve platil vždy tak, abych nemohla podat trestí oznámení (třeba poslední den ve 4.měsíci apod) ale vše mi uhradil.Od Prosince mi zase neplatí ale my nemáme už pomalu z čeho žít, ale to ho jak mi sám řekl-nezajímá.
Na sociálce mi moc neporadili - vlastně vůbec a tak jsem chtěla podat návrh na exekuci, jenže paní v podatelně u soudu mi řekla, že to nejde, protože je živnostník. Takže teď nevím, jak se můžu bránit - co můžu dělat?
Soukromí exekutor mi řekl, že chce zálohu 10 000.- kterou pak bude vymáhat po něm - to je hezké ale 10 000.- opravdu nemáma od koho si půjčit také ne.
Myslela jsem, že by mu mohli třeba zabavit majetek a dát mu ho až by uhradil dluh, ale to asi nejdedíky za každou radu.
Je to blbé, ale nenaděláš nic…
Já podala na bývalého trestní oznámení, dluží mi už hoooodně peněz. A asi před měsícem přišel papír od soudu, že dostal 5 měsíců s dvouletým podmíněným odkladem… Já už se tomu jen směju, protože nic jiného ani nejde dělat
No takže si pak půjde na 5 měsíců sednout a cooo? A nic zase bude všecko dokola a dluh m u bude narůstat a narůstat… Ale teď jsem se někde dočetla, že to můžu vymáhat po jeho rodičích… Tak uvidíme…
Bývalý taky dělá načerno, řidičák nemá. Dluží nám přes 100 tisíc. Podala jsem na něho trestní oznámení, dostal podmínku, pak byla amnestie a je v pohodě ![]()
Když ho podám znovu, zavřou ho a peníze stejně neuvidím. Bydlí v podnájmu, nábytek má ten, co posbíral v mém bytě. Všechen, zůstaly mi jen lustry.
Nevím, co by mu exekutor sebral. Přitom chodí ve značkovém a já musím každou korunu obrátit třikrát.
Příspěvek upraven 29.01.14 v 15:09
@martina1988 píše:
@Bábrdl Ale to ta osoba musí ten řidičák mítJsou chlapy co jezdí i bez něj a je jim to u zardele
![]()
![]()
Jsou. Ale na většinu neplatičů to zabírá.
U typu, co je jim to u zadele, je třeba ještě napsat pár udavačských dopisů ![]()
Holky, někteří chlapi jsou na přes držku. Když se nedomůžete peněz jinak, jděte třeba udělat kravál k jeho rodičům. Když vás nepustí domů, tak řvěte před barákem, vykládejte to s brekem sousedům, nejlépe s dětmi v náručí. Znám případ kde to pomohlo a prarodiče hezky všechno doplatili, než aby měli ostudu…
Vždycky se mi dělá z tohoto zle…není z toho východisko…to je tk de*ilní se takhle mstít ženské…kolikrát ani není za co pane Bože ![]()
@Lerista píše:
Holky, někteří chlapi jsou na přes držku. Když se nedomůžete peněz jinak, jděte třeba udělat kravál k jeho rodičům. Když vás nepustí domů, tak řvěte před barákem, vykládejte to s brekem sousedům, nejlépe s dětmi v náručí. Znám případ kde to pomohlo a prarodiče hezky všechno doplatili, než aby měli ostudu…
jenže to je hrozné - vidí to děti a druhak, taky mohou být prarodiče starostliví, mohou poimáhat, hučet do syna…no a nebo mít zavřené oči, což je asi případ zakladatelky… @labilniveverka ale ty máš s tím chlapem problémy pořád, co? ![]()
Tak on řidičák právě dost potřebuje, teď si s kamarádem otevřeli bistro
jenže na netu jsem nenašla žádný pořádný vzor a sama sesmolím vždycky nějakou pitomost.
Prarodiče…jak to říct slušně - je to rodina *
Samé - dojeďte k nám, nám se stýská po malé a kecy prdy a ve finále po roku a půl se budou dělat testy DNA takže si teď připadám jako lhářka a jsem uražená, protože toto svět ještě neviděl, už jim neberu ani telefony
!
Ale přemýšlím o tom, že to s nima půjdu řešit.. posledně mi řekli, že jje to naše věc a že si to máme vyřešit spolu.. ale jak to řešit s někým kdo na mě vychrlí nadávky a než se nadechnu mi vypne telefon
Já vím, že nejsem jediná ženská s takovým problémem ale já už to opravdu nezvládám, ráno otevřu oči a padne na mě totální bezmoc a zlost jak je to v tomhle superprimaparádním státě zařízený :-/
Tak já zítra zkusím nějakou poradnu a snad mi tam dají radu
nebo kontakty na jiné exekutory
Ahoj všem,
chtěla bych poprosit o informaci, pokud má někdo již zkušenost.
Mám sepsaný návrh na exekuci na výživném za určité období vlastně 4 měsíce a žádám o zaplacení dluhu ve formě exekuce z platu, ALE není mi moc jasné, zda-li mohu žádat o trvalé (měsíční) srážení alimentů tedy částky stanovenou soudem také ve formě exekučního příkazu.
Děkuji za případnou odpověď.
Jana