Exekuce - věřitel

Anonymní
16.2.14 10:26

exekuce -věřitel

Ahoj, ráda bych se zeptala, jak postupovat.
Jako věřitel jsem vyhrála soud nad dlužníkem, mám i exekuční titul. Bohužel dlužník
byl a je zadlužená kam se podívá (je to podvodník, žádný nemajetný chudák ) majetek má napsaný po příbuzných. Musím s tím začít už něco dělat, nebo se mi vše promlčí. Nemáte tip, nebo zkušenosti, jak postupovat? Popř. doporučení vymahatelů, nebo dobrého exekutora? Nevím, jak to chodí.
 Díky

• Citovat
  • Upravit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
21848
16.2.14 10:29

Myslis neco jako Deredes treba??

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
16.2.14 10:55

No popravdě nevím co je Deredes jdu googlit…
Můj dlužník je silnej kalibr a profesionál to by na něj asi nezabralo(zastašit se nedá ),potřebuju něco legálního.

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
16.2.14 11:27

Pošli to exekutorovi Vránovi ten má žaludek na tyto lidi

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
16.2.14 11:52

Díky za radu, podle toho kolik se na něj sype kritiky od dlužníků bude asi „dobrej “

• Citovat
  • Upravit
4077
16.2.14 12:02

Jo vrána ten je hustej po jednom dlužníkovi šel tak tvrdě že to dopadlo takhle : http://cs.wikipedia.org/…5%A1t%C4%9Bm

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
16.2.14 12:21

Zkušenost mám. Taky jsem vyhrála soud, on nepopírá, že dluží, ale vysmívá se mi do obličeje…Oficiálně nic nevlastní. Exekutor mu ani nevolal, ani ho nijak nekontaktoval a jsou to už 3 roky od začátku exekuce. Nevěděla jsem, že si exekutora můžu vybrat. Bylo to přiděleno jednomu přes půl republiky. Jen pozor. Když se z něho nic nevymůže, může exekutor žádat své náklady po Tobě. Exekuce může trvat 10 let, pak ty peníze už nemůžeš vymáhat, už budou legálně toho dlužníka a nemusí Ti nic vracet. Takže začni šetřit.

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
16.2.14 12:26

No tak snad trochu pomůže a aspoň část peněz dostanu. Věřím tomu, že dlužník velký dům, napsaný na jeho matku, na rozlehlém pozemku, který obývá spolu se svou rodinou kvůli Vránovi do vzduchu nevyhodí-to by se spíš něco mohlo stát mě.

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
16.2.14 12:33

Exekuce se dá prodlužovat do nekonečna…

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
16.2.14 12:36

Jo to vím právě jsem se dostala na hranici promlčení-takže ted a nebo nikdy, dlužník dluží rodině už z devadesátých let soud trval cca taky deset let. Ale nechci mu to dát zadarmo aspoň něco zkusit. Lituju ted, že jsem ho nežalovala o podvod snad by si šel aspoň sednout. Jak jsem psala, není to žádný insolventní chudák, ale podvodník, co neměl v plánu nic vrátit už když si pujčoval. Proto neočekávám velkou návratnost, ale o princip. Nebyla to malá částka a jak jsi psala už 20 let se nám směje do ksichtu.

• Citovat
  • Upravit
113
16.2.14 15:36
@Anonymní píše:
Díky za radu, podle toho kolik se na něj sype kritiky od dlužníků bude asi "dobrej "

Kdo nic nemá, tak si na něm ani Vrána nic nevezme. Aby vzal exekuci na někoho, kdo jich má třeba 10 (normálka v dnešní době), tak bude nejspíš chtít i zálohu a stejně maximálně rozešle dopisy. Vést takovou exekuci je ztráta času a třeba i peněz.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
113
16.2.14 16:05
@Anonymní píše:
Lituju ted, že jsem ho nežalovala o podvod snad by si šel aspoň sednout.

Jediné co si mohla dělat je podat na něj trestní oznámení, ale prokázat podvod je pro policii komplikované. I v nejlepším případě se za obyčejné „podvody“ v řádu statisíců dávají podmínky…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Poradna na téma dluhy, exekuce a osobní bankroty

Ikona - Zbyněk Vorel

Zbyněk Vorel