Extrasystoly při zátěži

53
29.9.24 17:54

Extrasystoly při zátěži

Zdravim, toto téma jsem tu už jednou rozebirala, ale potřebuji ho trochu oživit. Asi před rokem a něco se mi spustily extrasystoly po tom co jsem vysadila antikoncepci. S nimi přišla i tachykardie. Podstoupila jsem ekg, holtera, sono srdce, rozbor krve a měla jsem i ekg záznamník na týden. Diagnóza tedy zněla ojedinělé extrasystoly a tachykardie s tím že to mám nejspíš ze stresu. Doktor mi na zklidnění srdce předepsal bisoprolol 2,5 mg 1/2 rano a 1/2 večer. Nějakou dobu jsem to tak brala ale potom jsem ho přestala brat na večer, protože se mi to docela zklidnilo a měla jsem potom příliš nízký tep. No ale teď jsem v období, kdy mám docela velký stres a občas mívám i panické ataky. S tím se samozřejmě vrátily i extrasystoly a tachykardie. No ale problém je v tom, že jsem se šla po dlouhé době projet na kole. Nejela jsem nějak příliš daleko ale měla jsem hrozné problémy. Extrasystoly jsem měla pomalu každých 5 sekund a tep jsem měla nejvyšší 161 a to jsem jela víceméně po rovince. Do toho jsem myslela, že se asi pozvracím. Slyšela jsem že extrasystoly při zátěži nejsou normální. Ale já teď nevím jestli to není spojeno s tím stresem, nebo jestli bych mohla mít se srdcem něco vážnějšiho. Extrasystoly mívám převážně jen při zátěži. V klidu se objeví málokdy. Bisoprolol mi na ně vcelku zabírá, ale problém je v tom, že i když si ho na večer nedávám, tak mám stejně tep v klidu kolem 50 tepů za min. Nemáte někdo podobnou zkušenost? Ještě chci dodat že k doktorovi se určitě chystám zajít.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
Anonymní
29.9.24 18:09

Zajdi na kardiologii, co chceš slyšet.
Když jsem měla panickou poruchu, měla jsem komorové extrasystoly, až 19% ze všech tepu, v noci po 2 za sebou, namereno opakovane holterem. Ale nezadychavala jsem se, sono bylo v pořádku a jen jsem brala betablokator, většina KES býka v klidu.
Po vyřešení uzkosti se srdce do 2 let srovnalo.

• Citovat
  • Upravit
16409
29.9.24 20:05

@Anonym505 tady to urcite nevyresis. Hlavne si neordinuj lecbu sama, pockej na vysetreni. Muzes zkusit zavolat lekari, jestli nema blizsi termin, ted jsou chripky, treba najdes brzky termin.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
33
8.10.24 13:45

Jejda, to zní dost nepříjemně! 😕 Díky bohu, že se chystáte k doktorovi - je důležitý mít nejprv odborný názor.!!! Jestli můžu říct svoji zkušenost s podobnýma stresovýma situacema, dost mi pomáhá jóga a meditace. Koukněte shalit a trošku čas pro sebe 💬 😊 ✨

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Krém

• (4) + 140 recenzí

Dětská mast

• (4) + 115 recenzí