Poradna očního lékaře
MUDr. Vladimír Korda Ph.D.
Zdravim, toto téma jsem tu už jednou rozebirala, ale potřebuji ho trochu oživit. Asi před rokem a něco se mi spustily extrasystoly po tom co jsem vysadila antikoncepci. S nimi přišla i tachykardie. Podstoupila jsem ekg, holtera, sono srdce, rozbor krve a měla jsem i ekg záznamník na týden. Diagnóza tedy zněla ojedinělé extrasystoly a tachykardie s tím že to mám nejspíš ze stresu. Doktor mi na zklidnění srdce předepsal bisoprolol 2,5 mg 1/2 rano a 1/2 večer. Nějakou dobu jsem to tak brala ale potom jsem ho přestala brat na večer, protože se mi to docela zklidnilo a měla jsem potom příliš nízký tep. No ale teď jsem v období, kdy mám docela velký stres a občas mívám i panické ataky. S tím se samozřejmě vrátily i extrasystoly a tachykardie. No ale problém je v tom, že jsem se šla po dlouhé době projet na kole. Nejela jsem nějak příliš daleko ale měla jsem hrozné problémy. Extrasystoly jsem měla pomalu každých 5 sekund a tep jsem měla nejvyšší 161 a to jsem jela víceméně po rovince. Do toho jsem myslela, že se asi pozvracím. Slyšela jsem že extrasystoly při zátěži nejsou normální. Ale já teď nevím jestli to není spojeno s tím stresem, nebo jestli bych mohla mít se srdcem něco vážnějšiho. Extrasystoly mívám převážně jen při zátěži. V klidu se objeví málokdy. Bisoprolol mi na ně vcelku zabírá, ale problém je v tom, že i když si ho na večer nedávám, tak mám stejně tep v klidu kolem 50 tepů za min. Nemáte někdo podobnou zkušenost? Ještě chci dodat že k doktorovi se určitě chystám zajít.
Zajdi na kardiologii, co chceš slyšet.
Když jsem měla panickou poruchu, měla jsem komorové extrasystoly, až 19% ze všech tepu, v noci po 2 za sebou, namereno opakovane holterem. Ale nezadychavala jsem se, sono bylo v pořádku a jen jsem brala betablokator, většina KES býka v klidu.
Po vyřešení uzkosti se srdce do 2 let srovnalo.
@Anonym505 tady to urcite nevyresis. Hlavne si neordinuj lecbu sama, pockej na vysetreni. Muzes zkusit zavolat lekari, jestli nema blizsi termin, ted jsou chripky, treba najdes brzky termin.
Jejda, to zní dost nepříjemně! 😕 Díky bohu, že se chystáte k doktorovi - je důležitý mít nejprv odborný názor.!!! Jestli můžu říct svoji zkušenost s podobnýma stresovýma situacema, dost mi pomáhá jóga a meditace. Koukněte shalit a trošku čas pro sebe 💬 😊 ✨