Poradna gynekologa
MUDr. Jiří Škultéty
Ahoj holky, je tu nektera uz v pokrocivejsim stadiu tehotenstvi, která by me uklidnila?
Jsem teprve 8+1tt a mam strasne nafoukly bricho. Vypadam jako ve 4 mesici. Uklidnete me, ze to po 1. trimestru opadne a teprve pak se zacne delat tehu bricho. Uklidnete me, ze uz mi neroste bricho ted a ze nebudu ta z tech chudinek, co je jejich bricho vetsi nez ony samotne??!!!
![]()
Dekuju ![]()
@Mirinda27 píše:
Ahoj holky, je tu nektera uz v pokrocivejsim stadiu tehotenstvi, která by me uklidnila?
Jsem teprve 8+1tt a mam strasne nafoukly bricho. Vypadam jako ve 4 mesici. Uklidnete me, ze to po 1. trimestru opadne a teprve pak se zacne delat tehu bricho. Uklidnete me, ze uz mi neroste bricho ted a ze nebudu ta z tech chudinek, co je jejich bricho vetsi nez ony samotne??!!!![]()
![]()
Dekuju
A kdyby tak to půjdeš vrátit?
Nechápu ![]()
@longed-for-dream píše:
A kdyby tak to půjdeš vrátit?
Nechápu
Neeeee, jen mi to prijde nepravdepodobny, abych ve 2 mesici mela takovy bricho. Kolegyne je v 6 mesici a ma jen o trochu vetsi bricho.
Vzdyt to není ani 2 tydny, co jsem se dozvěděla, ze jsem tehotna a ted takovy bricho.
Proto jsem se ptala, jestli s tim nektera nemá nahodou zkusenosti.
@Mirinda27 normálka, v šestém měsíci jsem měla bříško pomalu menší jak ve druhém měsíci, byla jsem pěkně nafouknutá a oteklá ![]()
@Mirinda27 to bude dobre, kamaradka mela taky brisko rychleji, ale ve finale jsme mely stejne a ona mela mensi mimi u porodu. Neres brisko, raduj se ![]()
No asi tě nepotěším, kolegyně byla těhotná zároveň stejně jako já a opravdu jí rostlo břicho hned a opravdu už se nezmenšovalo
![]()
Jo ja nemohla dopnout dopnout kalhoty jiz v 6tt. Nepribrala jsem, pouze jsem byla silene nafoukla.. Nekdy ve 12tt se to zlomilo a kolemm 16tt jenom vykouklo bricho. Nemela jsem moc velke na to, ze mala nebyla prcek.
Doporucuji klasicky dietu proti plynnatosti. Vyloucit vse, co te i normalne nadyma.
Vice holek kolem mne to takhle melo a nebyly nejak velike pak.
Gratuluji k miminku ![]()
@Taky jedna Mně se zmenšilo, vtipné, že ve čtvrtém měsíci bylo menší jak ve druhém ![]()
@Mirinda27 Ja jsem 8tt+4 a mam bricho, jak ve ctvrtem mesici v prvnim tehotenstvi. Nedopnu zadne kalhoty, nosim tehotenske, vse me tahne. Klasickou podprsenku jsem musela vymenit za kojici. ![]()
@Mirinda27 píše:
Neeeee, jen mi to prijde nepravdepodobny, abych ve 2 mesici mela takovy bricho. Kolegyne je v 6 mesici a ma jen o trochu vetsi bricho.
Vzdyt to není ani 2 tydny, co jsem se dozvěděla, ze jsem tehotna a ted takovy bricho.
Proč se obávat a když budeš mít břicho jako balón co se stane? Chceš uklidnit od někoho kdo je úplně jinej? Ty jsi ta kolegyně? Ty jsi já? Ty jsi tady některá z diskutujících? Prvni moje dite - bricho jako krava. U druhého dítěte jsem se nehla kvůli kyclim seděla jsem měsíc jen na gauči. Velké jako kráva. Akorát jiný tvar. A výsledek = dítě. I kdybys měla lézt po kolenou celý měsíce, udělala bys to. Nechápu tenhle dotaz.
Já jsem na tom byla stejně, u prvního těhotenství to nafouknutí splasklo někdy kolem 12 tt, pak kolem 16 tt začlo růst těhotenský břicho. U druhýho jsem měla taky hned ze začátku panděro, byla jsem strašně nafouklá, bylo mi to až blbý, že sotva se dozvím o těhotenství, už mám pupek. Poprvé v životě jsem nosila volná trička. Už v 10 tt se mě kamarádky ptaly, jestli náhodou nečekám druhý. Ale tentokrát nic nesplasklo a kolem 14 tt se ten plyn začal měnit na těhotenský břicho a já ho konečně začala hrdě vystavovat. Taže jsem vlastně vůbec nepomohla, že? ![]()
@Mirinda27 píše:
Ja v prvnim trimestru myslela, ze me regulerne roztrhne. Ja ptrpim na plynnatost i bezne, ale to, jak jsem se nadymala v tehotenstvi bylo az absurdni. Vubec nejhorsi nadymani jsem mela, kdyz jsem si dala espumisan. To jsem myslela, ze nedoziju rana.
To prestane. Ve 4. mesici jsem o brichu nevedela.
@warita píše:
Ja v prvnim trimestru myslela, ze me regulerne roztrhne. Ja ptrpim na plynnatost i bezne, ale to, jak jsem se nadymala v tehotenstvi bylo az absurdni. Vubec nejhorsi nadymani jsem mela, kdyz jsem si dala espumisan. To jsem myslela, ze nedoziju rana.To prestane. Ve 4. mesici jsem o brichu nevedela.
Presne, to nadymani! Jen se napiju vody a do 2 hod to zacne, sileny.
Faaakt to prestane? Moc dekuju ![]()
Mne ze zacatku stvalo, jak mi kazdy rikal, ze uz to tehotensky brisko je pekne videt a ja vedela, ze videt jsou akorat ty prdy. Strasne mne to stvalo o to vic, ze jsem to lidem nechtela na potkani rozmlouvat, protoze jim prece nebudu rikat, ze jsem nafoukla prdama. No jo no, ono to prejde.
@warita píše:
Mne ze zacatku stvalo, jak mi kazdy rikal, ze uz to tehotensky brisko je pekne videt a ja vedela, ze videt jsou akorat ty prdy. Strasne mne to stvalo o to vic, ze jsem to lidem nechtela na potkani rozmlouvat, protoze jim prece nebudu rikat, ze jsem nafoukla prdama. No jo no, ono to prejde.
Co to nase telo všechno vydrzi, az neskutecny
Chlap by po prvním pichnuti v podbrisku umrel bolesti
![]()