Hematom 24+3tt - vstřebá se?

69
9.8.17 10:36

Hematom 24+3tt vstřebá se?

Ahoj holky jsem v 24+3tt a v sobotu jsem krvácela ne hodně, ale byla to čistá krev. Včera jsem byla u svého doktora, který konstatoval, že mám na placentě hematom o velikosti 15×5 mm, bohužel asi včera neměla úplně svůj den, takže mi toho moc nesdělila, jen, že je dobře, že nekrvácím a že mám přijít za 14 dní na kontrolu, že prcek je v pořádku. Jen vůbec nevím z čeho to mohlo vzniknout a jestli to může nějak ohrozit prcka? Jinak placentu mám na PS, tak mám trošku strach. Měl jste někdo něco podobného vstřebá se to?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
7478
9.8.17 10:49

Mela jsem daleko daleko vetsi, v dobe kdy byl plod mensi.Pak.se mi vstrebal a vytvoril novy a tak porad dokola, pak jsem i krvavela prubezne snad dva mesice v kuse…Nekdo zakrvaci jednou a pak uz problem nema.Je to hodne individualni.Me pomahal jen klidovy rezim.Bylo stesti, ze hematom byl dobre umisten, nebranil ve vyzive apod. Nikdo mi nikdy nerekl, z ceho to bylo. Prvne ze mam nizko placentu, ta uz se pak vytahla a stejne.Moje gyn. mi rekla, ze staci, aby stena delohy byla narusena od nejakeho predchoziho zanetu :nevim: Nakonec jsem jeste prenasela a mimino bylo 4 kg. Prvni dcera nemela ani 3 kg. Takze se evidentne vevnitr darilo dobre. Drzim pesti, je to neprijemne, nez si clovek zvykne, ze se nic nedeje a nauci se, kdy zalehnout, neprehanet…Ja k tomu mela dvoulete ditko, tak to bylo v tomto narocnejsi.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
69
9.8.17 10:58
@anupati píše:
Mela jsem daleko daleko vetsi, v dobe kdy byl plod mensi.Pak.se mi vstrebal a vytvoril novy a tak porad dokola, pak jsem i krvavela prubezne snad dva mesice v kuse…Nekdo zakrvaci jednou a pak uz problem nema.Je to hodne individualni.Me pomahal jen klidovy rezim.Bylo stesti, ze hematom byl dobre umisten, nebranil ve vyzive apod. Nikdo mi nikdy nerekl, z ceho to bylo. Prvne ze mam nizko placentu, ta uz se pak vytahla a stejne.Moje gyn. mi rekla, ze staci, aby stena delohy byla narusena od nejakeho predchoziho zanetu :nevim: Nakonec jsem jeste prenasela a mimino bylo 4 kg. Prvni dcera nemela ani 3 kg. Takze se evidentne vevnitr darilo dobre. Drzim pesti, je to neprijemne, nez si clovek zvykne, ze se nic nedeje a nauci se, kdy zalehnout, neprehanet…Ja k tomu mela dvoulete ditko, tak to bylo v tomto narocnejsi.

Moc děkuji, dostala jsem strach, protože se celou dobu nic nedělo a vše probíhalo v pořádku a najednou tohle ono se asi ani nedá říct, že jsem krvácela hodně, prostě najednou ze mě jakoby jen něco odešlo a hotovo od té doby po krvi ani špinění ani stopy, teď mám hrůzu pokaždé, když jdu na záchod. Já právě mám placentu dobře uloženou nemám jí nízko. Možné to je, že taky neznám moc odpočinku, nemám extra velké bříško, takže v podstatě mě nic neomezuje a dělám vlastně skoro vše a asi neodpočívám jak bych měla :(.. moc děkuji doufám, že to vše bude v pořádku. Uklidňuji se ti, že to není zas tak velké, ale…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7478
9.8.17 11:09

@Tereza0807 Za sebe bych ti doporucila vyvalit se do postele a pockat, az bude hematom vstrebany.Kdyz to pujde dobre, tak treba 14 dni.Ja jsem chvili lezela, nekrvacela, hematom se zmensoval, na kontrole doktorka ze na co klidovy rezim, ze je to normalni tehotenstvi..tak se mi to hodilo do. kramu, kdyz doma male. ditko…no a jeden den jsem se trochu hybala a rup, krve a krve, hematom zase dvakrat takovy a uz jsem dalsi dva mesice krvacela v kuse, pak dalsi dva narazove. A dalsi doktorka mi rekla zase:Nojo, jestli to nebylo jeste uplne vsrebany a zahojeny, tak to je jasny, kdyz jste se hybala…takze tak. Tolik vlozek jako tohle tehotenstvi mam vyplacany snad za cely zivot :lol: A obcas to bylo brutus, kdyz jsem lezela a vstala, co ze me vyteklo. Tekutina se nashromazdila.Uz jsem pak ani nejezdila na pohotovost.Sice vzdycky rikali, ze kdybych vic krvacela nebo se mi cokoli nezdalo, hned dojet…ale.kdyz jsem dojela, tak na me zase koukali jako ze co tam delam…a ze stejne se mnou nic neudelaji, ze je to na prirode :nevim: Uplne si pamatuju ten strach jit na vecko, co zase uvidim, kdyz jsem mela. tlaky v brise…hlidala jsem pak uz jen, aby byla krev tmava,problem.je svetla cerstva krev. A uplne me presla radost z utz, jako ze vidim miminko. Dokud nerekli, ze mimi v poradku, tak jsem se radej ani nedivala na monitor…bala jsem se.Se snimkama bych mohla tapetovat :? Ale casem jsem si zvykla, tak za mesic a uz jsem byla docela v klidu.Fakt.I jsem si uzivala to valeni se :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
69
9.8.17 11:18
@anupati píše:
@Tereza0807 Za sebe bych ti doporucila vyvalit se do postele a pockat, az bude hematom vstrebany.Kdyz to pujde dobre, tak treba 14 dni.Ja jsem chvili lezela, nekrvacela, hematom se zmensoval, na kontrole doktorka ze na co klidovy rezim, ze je to normalni tehotenstvi..tak se mi to hodilo do. kramu, kdyz doma male. ditko…no a jeden den jsem se trochu hybala a rup, krve a krve, hematom zase dvakrat takovy a uz jsem dalsi dva mesice krvacela v kuse, pak dalsi dva narazove. A dalsi doktorka mi rekla zase:Nojo, jestli to nebylo jeste uplne vsrebany a zahojeny, tak to je jasny, kdyz jste se hybala…takze tak. Tolik vlozek jako tohle tehotenstvi mam vyplacany snad za cely zivot :lol: A obcas to bylo brutus, kdyz jsem lezela a vstala, co ze me vyteklo. Tekutina se nashromazdila.Uz jsem pak ani nejezdila na pohotovost.Sice vzdycky rikali, ze kdybych vic krvacela nebo se mi cokoli nezdalo, hned dojet…ale.kdyz jsem dojela, tak na me zase koukali jako ze co tam delam…a ze stejne se mnou nic neudelaji, ze je to na prirode :nevim: Uplne si pamatuju ten strach jit na vecko, co zase uvidim, kdyz jsem mela. tlaky v brise…hlidala jsem pak uz jen, aby byla krev tmava,problem.je svetla cerstva krev. A uplne me presla radost z utz, jako ze vidim miminko. Dokud nerekli, ze mimi v poradku, tak jsem se radej ani nedivala na monitor…bala jsem se.Se snimkama bych mohla tapetovat :? Ale casem jsem si zvykla, tak za mesic a uz jsem byla docela v klidu.Fakt.I jsem si uzivala to valeni se :lol:

No mě právě ani doktorka neřekla, že bych měla být doma a ležet. Chodím normálně do práce právě a nic mi neříkala, jen kontrola dřív než obvykle, tohle bude pro mě hodně dlouhých 14 dní :( :roll:… no já to měla právě jenom jednorázově a od té doby jako, když fakt se slehla zem. Manžel mě okamžitě vezl na pohotovost a doktorka mě kontrolovala a koukala na mě jak, když jsem se zbláznila po krvi ani vidu ani slechu a od té doby ani kapička. No a na včerejší kontrole to moje doktorka viděla na utz, že mám hematom, ale nic neřikala o klidovém režimu. 8o

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
11700
9.8.17 11:36

@Tereza0807
Já myslím, že už je miminko dost velké aby ho to nějak ohrozilo… Já jsem krvácela několikrát do nějakého 17tt, ale vždy byla krev tmavá, Dr. taky mluvil o hematomu a ležením bych si prý vůbec nepomohla. :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
69
9.8.17 11:43

@hehehe to si taky říkám, že prcek už je dost velkej, aby ho to nějak ohrozilo a mohlo být nějak zle. Tak uvidíme snad se to vstřebá a bude vše v pořádku.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7478
9.8.17 11:50

@hehehe Tak me rikal kazdy doktor neco jineho.No vetsina se jich shodla na tom polehavani. A jelikoz se me to vleklo cca 4 mesice, tak jsem mela dost casu vysledovat, ze pohyb tomu fakt nepridava. Zacla jsem v 11 tt a nejak normalne jsem zacla fungovat 2 mesice pred porodem, uz bez obav. Stacilo vysat byt a do hodiny krve jak z vola. Pardon za ten popis. Takze tot ma zkusenost.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7478
9.8.17 11:54

Jinak jsem taky pracovala z domu, NB v posteli. Vadilo me i sezeni na zidli. Zacla jsem mit tlaky v brise a… Takze ty si musis vysledovat, co telo zvlada a co ne.Ja jsem to taky postupne zkousela, pridavala…kdyz zacly tlaky v brise, tak jsem vedela, ze jsem prepiskla a okamzite jsem na dva dny treba zalehla uplne. Postupne jsem mohla vic a vic, aniz bych krvacela a ty dva mesice pred porodem uz jsem delala zase vse. Verim, ze u nekoho je to jednorazovka a pohyb na to nema vliv.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
11700
9.8.17 11:56

@anupati
Souhlas, je třeba vysledovat a poslouchat své tělo. Ono taky záleží co přesně kde krvácí a proč.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
875
9.8.17 16:55

Já mám v 11tt hematom 4×2 cm. Mám dodržovat klidový režim, což se 7 měsíčním miminem jde celkem těžko a to zvlášť při vytíženosti mého chlapa. Tak jsem zvědavá, jak to bude na další kontrole vypadat.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Original

• (3.9) + 55 recenzí

Prsní vložky

• (3.5) + 51 recenzí