Poradna porodní asistence
Bc. Vladimíra Toplaková
Ahoj holky a hezký večer, chci se zeptat: neřešila jste některá náhodou opravdu intenzivní pocení po sekci? Už si fakt nevím rady, děje se mi to především v noci - na prostěradle je po chvilce promočená skvrna, musím spát na ručníku. To samé polštář, peřina taky. Přes den se hodně potím taky, ale ta noc je opravdu děsně nepříjemná. Chápu, hormony a tak, ale pokud jste to některá náhodou měla podobně, můžete mi napsat, jak dlouho to trvalo, prosím? ![]()
Hlavně si dávej pozor na jizvu!, Ať se nezapaří, pokud máš převis!
Řekla bych, že to budou rozhozené hormony.
![]()
Po prvním porodu jsem se taky příšerně potila (a i smrděla), rodila jsem přirozeně. Do konce šestinedělí se to vrátilo do normálu.
Já jsem se taky mnohem víc potila po všech porodech, nerodila jsem císařem, ale srovnalo se to až tak nejdřív po šestinedělí, u některého z dětí až když se ustálila laktace.
@Anonymní píše: Více
Ahoj, díky - jizvičku už mám krásně zahojenou, dávala jsem na to pozor.
A určitě to bude hormonální, případně si ještě říkám, jestli tělo nevyplavuje to kvantum léčiv - byla jsem nějakou dobu hospitalizovaná a pumpovali do mě toho fakt hodně.
@Bramborab píše: Více
Je pravda, že se taky cítím a trápí mě to… A mam už pár dní po šestinedělí, ale že by se to zlepšilo, to vůbec. ![]()
@teroonka píše: Více
Určitě to jsou hormony, takže jasně, určitě se to může dít i po přirozeném porodu. Jen už tedy mám chvilku po šestinedělí a stav pořád stejný, tak doufám, že to postupně odezní… ![]()
Měla jsem 2 císaře. Při obou noční pocení. 3× za noc jsem se převlékala.
Po prvním to nejhorší přešlo asi do 3 měsíců.
U druhého kratší dobu, ale aktuálně jsem 19m od posledního. Noční pocení sice přestalo, ale potím se mnohonásobně více, než jsem byla zvyklá před dětmi.
Teď při třetím porodu, druhý císař, přešlo to cca do tri týdnů po porodu. U předchozích porodu nic
Hormony. Přímo souvislost s císařem to nejspíš nebude. Měla jsem 3 a ani jednou jsem se takto nepotila. Do 3 měsíců by to snad mohlo přejít.
Já se taky hodně potila. Ještě v porodnici jsem se pořád strašně cítila a měnila si pořád propocenou noční košili. Srovnalo se to během šestinedělí.
@Neboj píše: Více
Já bych se potila, kdybych spala na ručníku. Pořádně vyvětrat a spát bez košile. Hormony to být můžou, ale sotva za to může sekce.
@Neboj píše: Více
Kvantum? Dávají anzibiotika, co si pamatuju. A heparin kvůli srážlivosti. U nás bylo v porodnici hrozné vedro a potila jsem se taky. Doma už ne. Jsem spíš zimomřivá.
@Klávesa289 píše: Více
Já ale měla komplikace a ležela jsem na jipce ještě předtím, než muselo být těhotenství ukončeno akutním císařem. Kapalo mi toho hodně a dlouho.